انتشار این مقاله


تولید شکلات کم چرب با استفاده از میدان های الکتریکی

فیزیک‌دانان دانشگاه تمپل فیلادلفیا به تازگی به روشی جدید برای تولید شکلات با چربی کم‌تر دست پیدا کرده‌اند.

تولید شکلات کم‌چرب یکی از چالش‌های تولیدکنندگان این خوراکی پرطرفدار است. مراحل فعلی تولید این محصول به طور میانگین به ۴۰ درصد روغن و چربی نیاز دارند. این روغن طی مراحل تولید، روان بودن ماده‌ی شکلات را تضمین می‌کند. محققان به تازگی روشی کشف کرده‌اند که با استفاده انرژی برق، این حالت روان را در مواد شکلات ایجاد کنند.

فیزیک‌دانان دانشگاه تمپل (Temple University) فیلادلفیا به تازگی به روشی جدید برای تولید شکلات با چربی کم‌تر دست پیدا کرده‌اند. روش‌های کنونی، برای تولید شکلات و روان نگه‌داشتن مواد آن در مراحل تولید از مقدار زیادی روغن و چربی استفاده می‌کنند. این مقدار به طور میانگین به ۴۰ درصد می‌رسد. اما روشی که توسط این محققان معرفی شده، عنوان می‌کند که روان کردن مواد شکلات با استفاده از یک میدان الکتریکی نیز ممکن است.

زمینه‌ی این تحقیق، Electrorheology نام دارد که روی روان کردن مواد با استفاده از الکتریسیته تمرکز دارد. محققان دانشگاه تمپل در جریان این تحقیقات به این حقیقت دست پیدا کردند که در صورت اعمال یک میدان الکتریکی به جهت حرکت مواد شکلات، می‌توان چگالی این مواد را در جهت مورد نظر کاهش داد و در نتیجه ماده‌ی مورد نظر به صورت روان‌تر حرکت خواهد کرد. این روش ذرات کاکائو را باردار می‌کند و محققان با استفاده از آن توانستند ترتیب قرارگیری این ذرات را تغییر دهند و در نتیجه این ذرات به زنجیره‌های کوتاهی تبدیل شدند که به آسانی به حرکت در آمدند. در نتیجه‌ی این اقدام، چگالی مواد به صورت ناهمسان درآمد و تنها در جهت حرکت مواد کاهش یافت.

دستیابی به شکلات با ویسکوزیته‌ی کم‌تر، نیاز به استفاده از چربی را نیز کاهش می‌دهد. نتیجه‌ی آزمایشات این محققان، کاهش نیاز به چربی از ۴۰ درصد به ۳۲ درصد بوده است. به هر حال کاهش این مقدار چربی در شکلات نیز برای سلامتی مفید است چرا که شکلات‌های پرچرب مضرات بیشتری برای بدن دارند و چربی موجود در آن‌ها که از نوع کره‌ی شکلات است، کمترین فایده را برای بدن مصرف‌کنندگان دارد.

نتیجه‌ی این تحقیقات به صورت یک مقاله در آکادمی ملی ژورنال علمی آمریکا به ثبت رسیده و در حال حاضر دو پتنت نیز در US Patent و Trademark Office برای این تحقیقات ثبت شده است. یک کارخانه‌ی شکلات‌سازی معتبر به نام Mars Chocolate نیز به منظور دستیابی به روشی جدید برای تولید شکلات، در این تحقیقات سرمایه‌گذاری کرده است. تیم تحقیقاتی معتقد است با استفاده از این روش می‌توان به زودی شاهد عرضه‌ی شکلات‌هایی سالم‌تر به بازار بود.

هرچند عرضه‌ی شکلات کم‌چرب، بازارهای بالقوه‌ای برای تولید کنندگان دارد، هنوز نمی‌توان در مورد به کار گرفتن این روش اظهار نظر کرد. در هر صورت نکته‌ی مهم در این تحقیقات، دستیابی به روش‌های مدرنی برای تولید محصولات سنتی است که برای عاشقان فناوری، جذاب و قابل توجه است.

عرفان گلشن


نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *