انتشار این مقاله


شیگلا چیست؛ نشانه های آن کدام است و چگونه می توان آن را درمان کرد؟

در این پست به طور خلاصه می‌خوانید شیگلا چیست، علائم آن کدام است، چگونه منتقل می‌شود و راه‌های درمان آن چیست.

به دنبال مرگ یک زوج بریتانیایی در اثر ابتلا به شیگلا (یک عفونت باکتریایی مسری) هتلی در مصر تخلیه شد. شیگلا نوعی باکتری است که شیگلوز ایجاد می‌کند، این بیماری روده و دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مقامات در حال تحقیق در مورد علت مرگ جان و کوپر در هتل Steigenberger Aqua Magic واقع در شهر غردقه هستند. با این که هنوز علت مرگ آن‌ها به طور رسمی تایید نشده است، شیگلا که سایر مهمانان هتل مذکور نیز بدان مبتلا شده بودند می‌تواند باعث اسهال خونی و سایر عوارض شود که احتمالا از عوامل دخیل بوده‌اند، باشد. حدود ۳۰۰ نفر به دنبال افزایش قابل ملاحظه‌ بیماری در میان مهمانان از هتل تخلیه شدند. علائم شیگلا تنها بعد از یک یا دو روز از مواجهه با باکتری می‌تواند ظاهر شود. با این حال حتی اگر علائم در این شخص زیاد هم واضح نباشد باز هم برای چند هفته بعد از عفونی شدن می‌تواند مسری باشد. این باکتری می‌تواند از طریق آب و غذای آلوده پراکنده شود. به راحتی از فردی به فرد دیگر و اگر افراد دست‌هایشان را به خوبی نشویند از طریق سطوح بسته منتقل می‌شود.

زوج بریتانیایی فوت شده در هتل مذکور

هر چه لازم است در رابطه با شیگلا بدانید از جمله علل، علائم و چگونگی درمان آن، در ادامه می‌خوانید:

شیگلا چیست؟

عفونت شیگلا یا به بیان دیگر شیگلوز، عفونتی است که در اثر نوعی باکتری به نام شیگلا به وجود می‌آید. باکتری شیگلا آرایش ژنتیکی مشابه باکتری ای.کلای دارد که براساس گزارش‌ها باعث بیماری افراد زیادی در کانادا به دنبال مصرف نوعی کاهو آلوده شده است.

شیگلا یک عفونت مسری است که باعث می‌شود افراد اسهال را تجربه کنند. با این که ممکن است علائم یک یا دو روز بعد از مواجهه با این باکتری ظاهر شوند، شاید دیرتر سروکله‌اشان پیدا شود.

علائم آن چیست؟

علائم شیگلا شامل اسهال، کرامپ شکمی و تب است. گاها ممکن است فرد آلوده متوجه شود که اسهالش حاوی خون یا موکوز نیز هست. احتمالا این علائم به مدت یک یا دو روز ایجاد شوند. با این حال می‌توانند تا یک هفته نیز رویت شوند.

اگر فردی به شیگلا مبتلا شده باشد حتی اگر هنوز علائمی از خود بروز نداده باشد، اسهالش می‌تواند برای دیگران مسری باشد.


مقاله مرتبط: اسهال


علل آن چیست؟

این عفونت با بلع آب و غذای آلوده یا لمس دهان با دست آلوده به باکتری می‌تواند پراکنده شود. برای مثال اگر شما پوشک کودک مبتلایی را عوض کنید و سپس قبل از این که دست‌هایتان را به خوبی بشویید دهانتان را لمس کنید ممکن است آلوده شوید.

Foodsafety.gov توضیح می‌دهد که به منظور جلوگیری از آلودگی، شما باید از بلع آب از مکان‌های عمومی مثل دریاچه‌ها و تالاب‌ها بپرهیزید، پوشک‌های کثیف را به طور مناسبی دور بیاندازید، بعد از رفتن به توالت دست‌هایتان را به خوبی بشویید و زمانی که اسهال هستید برای دیگران غذا آماده نکنید.


مقاله مرتبط: حقیقتی جدید در مورد شستن دست‌ها!


براساس مراکز پیشگیری و درمان بیماری (CDC)، هر ساله نزدیک به ۸۰ تا ۱۶۵ میلیون مورد ابتلا به شیگلا در سراسر جهان وجود دارد و سالانه در حدود ۶۰۰۰۰۰ نفر در نتیجه این بیماری جانشان را از دست می‌دهند.

درمان آن چیست؟

عفونت شیگلا ممکن است چند هفته یا ماه طول بکشد تا از بین برود. CDC توضیح می‌دهد که بیشتر افراد مبتلا به این عفونت معمولا بدون هیچ‌گونه درمانی طی پنج تا هفت روز بهبود می‌یابند. این سازمان توصیه می‌کند برای جلوگیری از دهیدراته شدن مقدار زیادی مایعات بنوشید.

علاوه براین، ممکن است گروه‎‌های خاصی بیشتر در خطر ایجاد موارد جدی‌تر این بیماری باشند. از جمله کسانی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند، کودکان، مبتلایان به HIV یا AIDs و کسانی که تحت شیمی‌درمانی هستند.

اگر شخص مبتلا به شیگلا به شدت احساس مریضی کند، کرامپ‌های شکمی دردناک یا اسهال خونی داشته باشد باید به پزشک مراجعه کند. فرد مبتلا به شیگلوز ممکن است برای درمان این مشکل به آنتی‌‍بیوتیک نیاز پیدا کند.

فرشته باقری


نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید