انتشار این مقاله


کاهش مصرف شیر به سلامت جامعه آسیب می‌زند

نمی‌توان منکر شد که کنترل قیمت لبنیات و شیر برای مصرف شیر و لبنیات به‌خصوص در اقشار کم‌درآمد مهم است و افزایش قیمت، اثرات منفی در کاهش مصرف دارد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: نمی‌توان منکر شد که کنترل قیمت لبنیات و شیر برای مصرف شیر و لبنیات به‌خصوص در اقشار کم‌درآمد مهم است و افزایش قیمت، اثرات منفی در کاهش مصرف دارد. 

به گزارش دکتر مجازی و به نقل از وبدا به نقل از همشهری، دکتر علیرضا رییسی اظهار داشت: سازمان بهداشت جهانی مصرف سالانه ۲۰۰ لیتر شیر و فرآورده‌های آن را موجب افزایش رشد و سلامت جسم، افزایش هوش و قدرت فراگیری و افزایش توان کار و دیر از‌ کارافتادگی و طول عمر می‌داند در شرایطی که مصرف شیر در کشور ما با استانداردهای جهانی فاصله بسیاری دارد.

وی با بیان اینکه پایین‌بودن مصرف شیر و لبنیات اثر سوء بر سلامت جامعه دارد، افزود: شیر به‌دلیل دارا بودن ترکیبات خاص تنها ماده شناخته‌شده در طبیعت است که می‌تواند به‌طور متعادل تمام نیازهای بدن شامل رشد، تامین انرژی، ساخت و ترمیم بافت‌ها را تأمین کند. عمده‌ترین ویژگی شیر که آن را نسبت به سایر مواد غذایی متمایز می‌کند، ترکیب پروتئینی و وجود املاح آن به‌خصوص کلسیم و فسفر است و کمبود کلسیم در دراز‌مدت منجر به پوکی استخوان و شکستگی خود‌بخودی استخوان خواهد شد. 

معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد:

کمبود کلسیم در کاهش سرعت رشد استخوان و کاهش رشد قدی نیز مؤثر است. نقش آن در تنظیم فشار خون و پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی نیز به اثبات رسیده ‌و دیده شده در جوامعی که مردم به مقدار توصیه‌شده شیر و لبنیات مصرف می‌کنند، فشار خون بالا از شیوع کمتری برخوردار است.

دکتر رییسی خاطرنشان کرد: کمبود کلسیم جذب فلزات سنگین ناشی از آلودگی هوا را افزایش می‌دهد و جذب فلزات سنگین در شهرهایی همچون تهران با کاهش مصرف شیر و کلسیم بدن، شانس ابتلا به مسمومیت‌های حاصل از این فلزات ازجمله انواع سرطان‌ها را بالا می‌برد.

وی یادآور شد: در کشور ما مردم بر حسب عادت و نبود فرهنگ مصرف، شیر کم مصرف می‌کنند ولی دیگر جایگزین‌ها یعنی ماست و پنیر معمولا روزانه مصرف می‌شود بنابراین آموزش و فرهنگسازی مصرف شیر و لبنیات باید به‌طور جدی در مدارس، مهد‌کودک‌ها، صدا‌و‌سیما و رسانه‌های جمعی انجام شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: از سال گذشته به سفارش معاونت بهداشت، بررسی مصرف غذایی خانوارهای ایرانی در شهر و روستا در دست اجرا است و با تکمیل این بررسی، آمار مصرف شیر و لبنیات در خانوارهای شهری و روستایی را خواهیم داشت. براساس مطالعات سبد غذایی در سال‌۱۳۹۱، روزانه ۱۹۰ گرم شیر و لبنیات مصرف شده است در حالیکه سبد مطلوب غذایی می‌گوید مصرف روزانه ۲۵۰ گرم مناسب‌تر است.

نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *