انتشار این مقاله


چرا شستن مرغ قبل از طبخ غذا موجب مسمومیت غذایی می‌شود؟

شستن مرغ پیش از پختن غذا، باعث پخش باکتری به دست‌های شما و سینک ظرفشویی می‌شود و احتمال ابتلا به مسمومیت‌های غذایی را افزایش می‌دهد.

«شستن مرغ پیش از پختن غذا، باعث پخش باکتری به دست‌های شما و سینک ظرفشویی می‌شود و احتمال ابتلا به مسمومیت‌های غذایی را افزایش می‌دهد.»

این‌ها سخنان کارشناسان، پس از مطالعات انجام گرفته در دانشگاه کارولینای شمالی و دپارتمان کشاورزی ایالات متحد (USDA) بود.

با توجه به این تحقیقات، پژوهشگران معتقدند شستن مرغ خام، در واقع ریسک بیماری و ‌آلودگی‌های غذایی را افزایش می‌دهد.

برخی از مصرف‌ کنندگان بر این باورند که با شستن گوشت و مرغ پیش از پختن غذا، باکتری‌های آن را از بین برده و گوشت را سالم نگه می‌دارند. این در حالیست که برخی از باکتری‌ها به شدت به گوشت و مرغ می‌چسبند و هر چند بار آن را ‌بشویید، هرگز از بین نمی‌روند.

تیم «Ask Karen» از مرکز پژوهشگری USDA

سایر باکتری‌ها ممکن از با شست‌و‌شو از سطح مرغ جدا شوند، ولی این لزوماً نشانه‌ی خوبی نیست!

مرغ خام همواره حاوی مقادیر زیادی از کمپیلوباکتر است. این نژاد از باکتری، موجب اسهال، تب و گرفتگی عضلات می‌شود. همچنین ممکن است گوشت و مرغ دارای سالمونلا، کلستریدیوم و سایر باکتری‌ها باشند.

هنگامی که مرغ را می‌شویید، آبی که به اطراف و دست‌های شما می‌پاشد، و حتی جاری شدن این آب در سینک، خطر آلودگی و بیماری را افزایش می‌دهد.

کریستین پاتریک، کارشناس RDN ، نویسنده «Skinny liver » و مدیر خدمات سلامت تغذیه در کلینیک کلیولند

طبق آمار منتشر شده در مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، سالانه از هر ۶ نفر ۱ نفر به خاطر آماده سازی نامناسب غذا، بیمار می‌شود.

به منظور کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های تغذیه‌ای، قبل از طبخ غذا از پختن آن خودداری کنید!

آیا محلول‌های ضدباکتری کارساز هستند؟

پاشیدن آب می‌تواند به سرعت باکتری‌هارا در آشپزخانه شما پخش کند، ولی آیا مواد ضدباکتری مانند آب لیمو و سرکه سفید می‌توانند مفید واقع شوند؟

به گفته‌ی کارشناسان، مهم نیست که با آب، صابون و یا ماده‌ی ضدباکتری کار می‌کنید؛ تمامی این عوامل خطر بیماری را افزایش می‌دهند.

پاتریک معتقد است قبل از پختن غذا، هر روشی که شامل شستن مرغ می‌شود را نباید به کار برد.

وقتی گوشت یا مرغ را با آب می‌شویید، احتمال آلودگی و بیماری افزایش می‌یابد و این آلودگی در آشپزخانه شما پخش می‌شود.

کتی فرارو، استاد RDN ، CDE و متخصص تغذیه و مشاور ارتباطات تغذیه‌ای

پاتریک می‌گوید به همین دلیل است که هرگز مرغ‌هارا نمی‌شوید. او مرغ‌ها را مستقیماً از بسته بندی به ماهی‌ تابه یا قابله منتقل می‌کند و برای این کار از دستکش مخصوص آشپزی استفاده می‌کند. سپس توصیه‌های USDA را برای آماده‌سازی درست مرغ دنبال می‌کند.

پاتریک معتقد است برای از بین بردن باکتری‌های مرغ، باید آن را در دمای درست، یعنی ۱۶۵ درجه فارنهایت طبخ کرد.

به گفته‌ی تیم «Ask Karen»، برای گرم کردن داخل مرغ تا دمای مناسب، پختن، سرخ کردن و کباب کردن آن از موثرترین روش‌ها است.

کاهش آلودگی‌های آشپزخانه

به گفته‌ی USDA، استفاده از دماسنج تنها راه اطمینان از رسیدن لایه‌های داخلی مرغ به دمای تخریب باکتری‌ها است. پاتریک و فرارو نیز با این نظریه موافقند.

دماسنج را می‌توان آنلاین و یا از مغازه‌های ظروف آشپزخانه تهیه کرد.

به سایر راه‌های پیشنهادی پاتریک جهت کاهش آلودگی‌ و جلوگیری از بیماری توجه کنید:

  • برای بریدن هریک از مواد مانند سبزیجات، گوشت و مرغ، از تخته‌های متفاوت استفاده کنید. می‌توانید از تخته‌های مخصوص رنگی و کد دار برای این کار استفاده کنید.
  • حتی اگر دستکش در دست دارید، پس از هر بار تماس با گوشت یا مرغ دست‌های خود را بشویید.
  • دمای گوشت و مرغ را اندازه گیری کنید تا مطمئن شوید داخل آن به دمای دلخواه رسیده است.
  • گوشت و مرغ را در پایین‌ترین طبقه فریزر نگهداری کنید تا از چکیدن آب آن‌ها روی سایر مواد غذایی جلوگیری کنید.
  • اگر می‌خواهید غذا را به مدت طولانی بیرون نگه‌ دارید(مانند بوفه)، غذاهای خنک را در جای خنک و غذاهای گرم را در جای گرم نگهداری کنید.
معصومه برهانی


نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *