انتشار این مقاله


ده قمر جدید در مدار مشتری کشف شد

بدین ترتیب کشف ده قمر مینیاتوری مجموع تعداد قمرهای مصنوعی را که اکثرشان در منظومه شمسی هستند را به ۷۹ می رساند.

طبق اعلام کشف ۱۰ قمر مینیاتوری در اطراف غول گازی توسط دانشمندان، خانواده مداری مشتری به سرعت در حال گسترش است. بدین ترتیب کشف ده قمر مینیاتوری مجموع تعداد قمرهای مصنوعی را که اکثرشان در منظومه شمسی هستند را به ۷۹ می رساند

قمرهای جدید که در تصویر بالا به صورت حلقه دیده میشوند، در سال گذشته توسط تیمی از ستاره شناسان کشف شد؛ پس از تایید توسط اتحادیه بین المللی نجوم واقع در پاریس گزارش شده اند. در آن زمان محققین پیگیر نظریه‌ی سیاره‌ی عظیمی فراتر از پلوتو بودند که به سیاره ی X یا سیاره نهم شناخته می‌شود که تصور می شود بر روی مداری در منظومه شمسی و به دور از سایر اجسام فضایی در حال چرخش است.

گرچه شکار سیاره‌ی دانشمندان تاکنون بی حاصل بوده است، تیم با استفاده از تلسکوپ Blanco 4-meter که به تازگی در مرکز تحقیقات بین المللی Cerro Tololo آمریکایی واقع در شیلی ارتقاء یافته است، همچنین سیاره مشتری را در زاویه دید داشت که منجر به کشف شد. بیش از یک سال مشاهدات اضافی مدارهای قمرها را تایید کرد مدارهایی که قطرشان ۳ کیلومتر یا کمتر است.

قمرهای مشتری

قمر های کوچک عمدتا از الگوهای شناخته شده‌ی سیاره‌ی مشتری پیروی می‌کنند که بسیار دور تر از قمرهای اصلی بزرگ سیاره -در شکل به رنگ بنفش هستند- می باشند؛ دو از قمرهای کوچک جدید متعلق به گروه آبی رنگ در شکل هستند که هم جهت با سیاره می‌چرخند و باور بر این است تمام آنها قطعه‌ها یا شکسته هایی از یک ماه عظیم شکسته شده، باشند.

هفت تای دیگر در یک خوشه عقب‌گرد دورتر (قرمز) چرخشی خلاف جهت سیاره دارند و مسیر مخالف خود را هنگامی که قمر های باستانی با ستاره های دنباله دار، سیارک ها یا سایر قمر ها برخورد کردند، آغاز کرد.

اما یک ماه به صورت ابتدائی با نام “Valetudo”- در شکل به رنگ سبز- عجیب و غریب است که چرخشی هم جهت با سیاره مشتری داشته و داخل خوشه قرار دارد.

اسم این قمر که از دختر نوه ژوپیتر برداشته شده است امکان دارد کمی کار ناتمام داشته باشد. تئوری وجود دارد که این قمر از آخرین بازماندگان قمر های کهن است. مسیر در هم تنیده آن با ماه های خوشه قفایی نا پایدار است دانشمندان می گویند که برخود ان ها در برهه‌ای از زمان امکان پذیر است.

نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید