ختنه یک عمل جراحی ساده برای برداشتن پوسته ی پوشاننده ی سر آلت تناسلی کودک پسر به منظور کاهش احتمال عفونت ادراری و در سنین بالا کاهش احتمال ابتلا به سرطان آلت میباشد که اگرچه در سنین خردسالی نیز انجام پذیر است اما از لحاظ پزشکی بهترین زمان انجام آن درهفته ی اول تولد تا یک سالگی به علت نازک تر بودن پوست و توانایی بالای بدن برای ترمیم می باشد که از آنجایی که در حافظه ی کودک باقی نمیماند، از نظر روحی برای او نیز مناسب تر است.
اما مهمترین نکته در رابطه با این عمل برای کاهش عوارض ناشی از آن، صورت گرفتن آن توسط پزشکی با تجربه و متخصص میباشد. این مقاله توسط کارشناسان بخش سلامت آتیه پرستاران سلامت تهیه شده است که پیشنهاد میکنیم برای شناخت انواع روشهای انجام ختنه و مراقبتهای مورد نیاز آن در منزل تا پایان این مبحث ما را همراه کنید.
روشهای انجام ختنه
ختنه به روش سنتی و حلقه، دو تا از رایج ترین شیوه های انجام این عمل به علت داشتن عوارض کمتر می باشند که به دو صورت بی حسی موضعی یا بیهوشی کامل با توجه به سن کودک و تشخیص پزشک صورت میگیرد.
در ختنه به روش سنتی، پزشک با استفاده از تیغ اقدام به بریدن پوست ناحیه ی فوقانی آلت تناسلی کودک می نماید که این روش به علت احتمال خطا و امکان بریدن قسمتی از سر آلت و خونریزی شدیدی که ممکن است به دنبال داشته باشد، امروزه زیاد متداول نیست.
اما در روش حلقه پزشک به کمک یک حلقه ی بسیار تنگ و بستن آن به دور آلت تناسلی کودک در قسمت کلاهک، خونریزی در این ناحیه را کاهش داده و موجب میشود که پوست دور کلاهک، خشک شده و پس از مدتی بیفتد که این روش به علت نداشتن خونریزی و نتیجه ی بهتر، در بین افراد بیشتر مورد استقبال قرار میگیرد.
مراقبت های بهداشتی در منزل بعد از ختنه کودکان
یکی از مهمترین خدمات پرستاری از کودک و همچنین مراقبت های خانگی بعد از ختنه را می توان به مراقبت های بهداشتی پیوند داد. بر خلاف تصور عموم که نسبت به انجام عمل ختنه و مراقبت های بعد از آن و همچنین بی قراری های کودک هراس دارند.
این جراحی برای کودک زیاد آزار دهنده نمیباشد و دوران نقاهت آن با رعایت یکسری مراقبت های پرستاری در منزل بین ۷ تا ۱۰ روز، بیشتر طول نخواهد کشید.
همچنین مهمترین و اصلی ترین مراقبت بعد از ختنه کودک، تمیز نگه داشتن ناحیه ی ختنه شده می باشد. که برای این منظور لازم است در فواصل کوتاه ، پوشک کودک خود را تعویض نمایید و در صورت مدفوع کردن، موضع را با آب گرم و صابون ملایم که حساسیت زا نباشد ، بشویید و اجازه دهید تا آن ناحیه بدون استفاده از دستمال معمولی یا دستمال مرطوب، با تماس هوا خشک شود و سپس جهت پوشک کردن اقدام نمایید.
تجربه نشان میدهد که استفاده از دو پوشک به طور همزمان به علت ایجاد فاصله بیشتر بین پاها در کاهش درد کودک میتواند موثر باشد و حمام کردن دو روز بعد از عمل کاملاً بلامانع میباشد و به حفظ بهداشت و خوب شدن سریع تر زخم کمک می کند.
مراقبتهای محافظتی در منزل بعد از ختنه کودکان
بعد از انجام ختنه لازم است که نسبت به فعالیتهای کودک خود حساسیت بیشتری بخرج دهید. البته نیاز نیست او را محدود سازید و از بازی کردن بازدارید، تنها کافی است برای جلوگیری از آسیب دیدن تا پایان دوره ی درمان و بهبودی کامل، کودک را از انجام بازیهای خشن و خطرناک که امکان ضربه یا صدمه دیدن در آنها زیاد است، وادارید.
مراقبتهای درمانی و دارویی بعد از ختنه کودکان
متخصصان اطفال در رابطه با اقدامات درمانی بعد از ختنه از جمله پانسمان ناحیه ی مذکور، نظرات متفاوتی دارند. لازم است که در مورد این مسئله کاملاً تابع پزشک خود باشید و در صورت لزوم پانسمان، قبل از پیچیدن باند به دور آن محل، با چرب کردن سر آلت از چسبیدن پانسمان به پوست جلوگیری کنید و در صورتی که پزشک این کار را توصیه نکرده، با هر بار تعویض پوشک آن موضع را با وازلین یا ترجیحا پماد آنتی بیوتیک چرب کنید تا علاوه بر جلوگیری از عفونت، از ساییده شدن پوشک به آلت تناسلی کودک جلوگیری نمایید.
در نظر داشته باشید که حتما در این دوران حالات کودک را با دقت بیشتری زیر نظر گرفته و با دیدن علائمی چون تب، ورم شدید، مشکل در ادرار کردن، خونریزی مداوم محل ختنه و تغییر رنگ نوک آلت که نشان دهنده ی عفونت یا وجود مشکل میباشد در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید.
اگر برای والدین، مراقبت های پرستاری بعد از ختنه کودک سخت می باشد و بنا بر دلایلی نمی توانند به طور تمام وقت از کودک خود مراقبت کنند و او را همیشه مدنظر داشته باشند، پیشنهاد می شود که با استخدام یک پرستار کودک در منزل، این دوران را به راحتی سپری کنند. اگر قصد استخدام یک پرستار یا مراقب برای کودک خود دارید و همچنین مشاوره رایگان، می توانید به وب سایت ما به آدرس https://parastaremanzel.com/ مراجعه نمایید.