افزایش وزن در طول بارداری هم طبیعی و هم ضروری است، اما کنترل این افزایش وزن در محدوده سلامت موضوع ديگري است.
زنان ممکن است فکر کنند که، بارداری به آنها اجازه میدهد که هر چیزی بخورند. اما افزایش زیاد وزن در طول بارداری میتواند تاثیرات سلامتی بلند مدتی بر مادران بهجای بگذارد.
به همین دليل ممکن است از دست دادن این چربیهای اضافی واقعاً خیلی دشوار و سخت باشد. درحقیقت مطالعات نشان میدهند زنان در طول بارداری میزان وزنی که اضافه میکنند نقش مهمی در مقدار وزنی که بعد از زایمان از دست خواهند داد، دارد.
۳۰۰ کالری
برای افزایش وزن به میزان ۴۵۰ گرم در هفته – که مورد قبول برای بیشتر بانوان در سه ماههی دوم و سوم است – تقریباً تنها باعث ۳۰۰ کالری اضافی در روز میشود.
زنان ممکن است آن کالریهای اضافه را، برای مثال، از طریق نوشیدن ۲ لیوان شیر (تقریبا ۱۰۰ کالری در هر یک) و مصرف اضافی حبوبات سبوس دار (تقریبا ۱۰۰ کالری) دريافت كنند. افزودن ماست یا ماهی هایی با اسیدهای چرب امگا ۳ فراوان به وعده غذایی نیز ایدهی خوبی است. زنانی که قبل از بارداری اضافه وزن و چاقی داشتهاند کالری کمتری باید بگیرند.
در هر صورت، هدف باید خوردن غذاهای مغذی باشد. زنان باردار نسبت به سایر افراد بالغ، اندکی بیشتر به کلسیم و آهن و اسیدفولیک نیاز دارند (که از طریق مولتی ویتامینها میتوانند تامین کنند). زنان باید کالریهای خود را با چربیهای سالم افزایش دهند، مثل آوکادو یا آجیل، نه فست فود.
البته، الزامات افزایش وزن با مقدار کالریهای توصیه شده در جریان بارداری تغییر میکند.
وعدههای کوچک
در طول سه ماههی سوم، جنین در حال تکامل چربی زیادی میگیرد، و لازم است مادر باردار کالری کافی مصرف کند، اما به دلیل افزایش اندازهی کودک و محدودیت افزایش اندازه شکم مادر، ممکن است مصرف وعدههای غذایی سنگین در این دوره از بارداری مشکل باشد.