انتشار این مقاله


علل اختلال دوقطبی

نتایج حاصل از بیش از ۱۰ سال مطالعه، دلایلی را برای این بیماری مشخص کرده است.

اختلال دوقطبی قبلا به عنوان شیدایی-‌افسردگی شناخته می‌شد. یافته‌های مطالعه جدید نشان می‌دهد هیچ دلیل مشخصی برای این اختلال وجود ندارد و این اختلال ناشی از یک عدم تعادل شیمیایی یا رویداد مشخصی در زندگی نیست. با این وجود اختلال دوقطبی شاخصه‌های رایج بسیاری دارد.

نتایج حاصل مطالعه بیش از ۱۱۰۰ نفر است که بیش از ۱۰ سال تحت نظر بودند. بیش از ۷۳۰ نفر مبتلا به اختلال دوقطبی بودند. اختلال دوقطبی موجب تغییرات شدید در حالات روحی می‌شود، این بیماری به عنوان وضعیتی از احساسات شدید شناخته می‌شود.


مقاله مرتبط: علائم ابتدایی اختلال دو قطبی که لازم است بدانید


شخص مبتلا دوره‌هایی از عصبانیت شدید و خوشی و هیجان را در یک زمان تجربه می‌کند. این حالت می‌تواند هفته‌ها و حتی ماه‌ها طول بکشد. سایر مواقع شخص افسردگی شدیدی را تجربه می‌کند. پروفسور Melvin McInnis، نویسنده‌ی ارشد مطالعه، گفت:

راه‌های زیادی به سمت این بیماری و در طول این بیماری وجود دارد. ما دریافتیم که مکانیسم‌ها بیولوژیکی متعددی وجود دارد که موجب این بیماری می‌شود و عوامل خارجی بیشماری آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. ترکیب تمامی این عناصر موجب حالاتی می‌شود که بیمار تجربه می‌کند.

برخی از یافته‌ها کلیدی شامل موارد زیر بودند:

  • افراد مبتلا به میگرن ۳/۵ برابر بیش از دیگران احتمال ابتلا به اختلال دوقطبی دارند.
  • ضربه روحی دوران کودکی ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.
  • افزایش احتمال ابتلا به بیماری با مصرف زیاد چربی‌های اشباع شده.
  • میزان کم باکتری‌های کلیدی روده ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.
  • شایع بودن کم خوابی در زنان مبتلا.
  • در ویژگی‌های شخصیتی افراد مبتلا تمایلات عصبی شدیدی وجود داشت.
  • توانایی‌های شناختی در افراد مبتلا کاهش یافته بود.
  • دو ژن نقش مهمی در این بیماری داشتند: CACNA1 و ANK3.

محققان دریافتند با وجود اینکه به نظر می‌رسد اختلال دوقطبی ارثی است، هیچ ژن مشخصی برای آن وجود ندارد. همانطور که پروفسور McInnis توضیح داده است، اگر تاثیر قوی یک ژن برای ابتلا به این بیماری وجود داشت، مانند آن‌چه که در سرطان سینه مشاهده می‌کنیم، قطعا محققان به آن دست می‌یافتند. پروفسور McInnis امیدوار است این مطالعه با ساخت مدلی که می‌تواند متخصصان بالینی و بیماران را در استراتژی مدیریتی راهنمایی کند و با ارائه متغییرهایی جهت ارزیابی محققان، موجب درک بهتر این اختلال و سایر بیماری‌های پیچیده شود.

اختلال دوقطبی درمورد دیگر بیماری‌ها، مطالب زیادی برای آموختن به بشریت دارد؛ زیرا محدوده‌ی وسیعی از حالات روحی، احساست و رفتار انسان را شامل می‌شود. آن‌چه در اختلال دوقطبی درمورد این فاکتورها یاد می‌گیریم، می‌تواند مستقیما برای کنترل سایر اختلالات استفاده شود.

نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید