انتشار این مقاله


این داروی ضدافسردگی انتقال دارو را به مغز بهبود می‌بخشد

داروی ضدافسردگی آمی‌تریپتیلین با داروهایی که برای درمان بیماری‌های سیستم عصبی مرکزی طراحی شده‌اند، انتقال دارو را با مهار موقتی سد خونی مغزی بهبود می‌بخشد.

تحقیقی جدید روی موش‌ها از طرف مؤسسه‌ی ملی سلامت ایالات متحده جفت کردن داروی ضدافسردگی آمی‌تریپتیلین با داروهایی که برای درمان بیماری‌های سیستم عصبی مرکزی طراحی شده‌اند، انتقال دارو را با مهار موقتی سد خونی مغزی بهبود می‌بخشد. سد خونی مغزی مانعی طبیعی در برابر ورود مواد خارجی به سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) می‌باشد.

معمولاً، پی-گلیکوپروتئین با پمپ کردن بیشتر داروها به سمت خون (چپ) از ورود آن‌ها ممانعت به عمل می‌آورد. اضافه کردن آمی‌تریپتیلین به صورت موقتی این پمپ را خاموش کرده و به مولکول‌های داروها اجازه‌ی عبور می‌دهد (راست)

با این که هنوز یافته‌ها به‌اندازه‌ی کافی قابل اتکا نیستند ولی با این روش می‌توان انقلابی در درمان عارضه‌های مربوط به سیستم عصبی از قبیل سکته‌ی مغزی، ALS، صرع و بسیاری از بیماری‌های دیگر به‌وجود آورد.

برای مثال در همین سبزیجات مفیدی که ما روزانه مصرف می‌کنیم مولکول‌هایی وجود دارند که برای مغز سمی هستند. این سد خونی مغزی و پمپ گلیکوپروتئین پی می‌باشد که ما را از شر این سموم خلاص می‌کند. تحقیقات نشان داده است که استفاده از آمی‌تریپتیلین می‌تواند به صورت موقتی تا ۱۰ دقیقه و البته برگشت‌پذیر این پمپ را در موش‌هایی که به طور مصنوعی به ALS مبتلا بودند خاموش نماید.

همراه با این آمی‌تریپتیلین و افیون‌های بی‌خطرتر می‌توان درد و عوارض چانبی را در افرادی که افیون‌های با دوز بالا برای آن‌ها تجویز می‌شود به صورت قابل ملاحظه‌ای کاهش داد.


برای مطالعه‌ی بیشتر می‌توانید به منبع اصلی مراجعه کنید.


علی تقی‌زاده


نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید