کمتر از ضربان قلب معمولی را برادی کاردی گویند. قلب بزرگسالان در حالت استراحت معمولا بین ۶۰ تا ۱۰۰ بار در دقیقه ضرب می شود. اگر برادی کاردی یا کندتپشی دارید، ضربان قلب شما کمتر از ۶۰ بار در دقیقه است.
برادی کاردی می تواند یک مشکل جدی باشد اگر قلب به اندازه کافی غنی از اکسیژن به بدن پمپ پمپ کند. با این حال، برای بعضی از افراد، برادی کاردی، علایم یا عوارض را ایجاد نمی کند.
علائم
اگر برادی کاردی، مغز و سایر اندامها ممکن است اکسیژن کافی نداشته باشند، احتمالا باعث ایجاد این علائم می شوند:
- نزدیک شدن به خفگی یا غش کردن (سنکوپ)
- سرماخوردگی یا سرگیجه
- خستگی
- تنگی نفس
- درد قفسه سینه
- سردرگمی یا مشکلات حافظه
- به راحتی در طول فعالیت بدنی خسته می شوید
هنگامی که یک ضربان قلب آرام طبیعی است
یک ضربان قلب آرام تر از ۶۰ ضربه یک دقیقه برای برخی افراد، به ویژه جوانان سالم و ورزشکاران آموزش دیده عادی است. برای آنها، برادی کاردی یک مشکل سلامتی نیست.
زمان مراجعه به پزشک
تعدادی از شرایط می تواند علایم و نشانه های برادی کاردی را ایجاد کند. مهم است که یک تشخیص سریع و دقیق و مراقبت مناسب داشته باشید. اگر شما یا فرزندتان علائم برادی کاردی را تجربه کنید، پزشک خود را ببینید.
اگر شما ملایم، دشوار تنفس یا درد قفسه سینه بیش از چند دقیقه طول بکشد، به اورژانس مراجعه کنید، تماس بگیرید ۹۱۱ یا شماره اضطراری محلی شما. برای کسانی که این علائم را دارند، برای مراقبت اورژانس مراجعه کنید.
ضربان قلب برادی کاردی می تواند ناشی از:
- آسیب بافت قلب مربوط به پیری است
- آسیب به بافت های قلب از بیماری های قلبی یا حمله قلبی
- اختلال قلب در هنگام تولد (نقص مادرزادی قلب)
- عفونت بافت قلب (میوکاردیت)
- عوارض جراحی قلب
- غده تیروئید ضعیف (کم کاری تیروئید)
- عدم تعادل مواد شیمیایی در خون مانند پتاسیم یا کلسیم
- اختلال تنفس تکراری در طول خواب (آپنه انسداد خواب)
- بیماری های التهابی مانند تب روماتیسمی یا لوپوس
- داروها، از جمله برخی از داروهای دیگر اختلالات ریتم قلب، فشار خون بالا و روان درمانی
مدار الکتریکی قلب
قلب شما شامل چهار اتاق است: دو بالایی (زیر بغل) و دو پایه (بطن). یک ضربان ساز طبیعی (گره سینوس)، واقع در دهلیز راست، به طور طبیعی ریتم قلب خود را با تولید impulses الکتریکی که شروع هر ضربان قلب را کنترل می کند.
این impulses الکتریکی در سراسر حوضه حرکت می کند، باعث می شود آنها را به قرارداد و انتقال خون به بطن ها.سپس این impulses ها به خوشه ای از سلول ها به نام گره اتوریوژنیک (AV) می رسند.
گره AV سیگنال را به مجموعه ای از سلول های نامیده می شود بسته نرم افزاری او انتقال می دهد. این سلول ها سیگنال را به سمت یک شاخه سمت چپ خدمت بطن چپ و یک شعله راست که به سمت بطن راست می رسد منتقل می کند و موجب تخریب بطن ها و پمپ خون می شود – بطن راست که خون را به ریه ها منتقل می کند و بطن چپ، خون غنی به بدن.
برادی کاردی اتفاق می افتد زمانی که سیگنال های الکتریکی کم یا مسدود می شوند.
مشکلات گره سینوس
برادی کاردی اغلب در گره سینوس شروع می شود. ممکن است ضربان قلب آهسته اتفاق بیفتد زیرا گره سینوسی:
- ضربه های الکتریکی را کاهش می دهد که از حد نرمال است
- توقف یا ناپدید شدن با سرعت معمولی
- یک ضربه الکتریکی که قبل از ایجاد سینه به انقباض متوقف می شود تخلیه می شود
در بعضی از افراد، مشکلات گره سینوسی موجب افزایش ضربان قلب آهسته و سریع (سندرم برادی کاردی – تاکی کاردی) می شود.
بلوک قلبی (بلوک اتریواسترویی)
برادی کاردی نیز ممکن است رخ دهد زیرا سیگنال های الکتریکی منتقل شده از دهانه رحم به بطن ها (بلوک قلب یا بلوک اتریوواستیک) انتقال نمی یابد.
بلوک های قلب بر اساس درجه ای است که سیگنال های دهانه به داخل اتاق های پمپاژ اصلی (بطن چپ) قلب شما طبقه بندی می شوند.
- بلوک قلبی درجه اولدر خفیف ترین شکل، تمام سیگنال های الکتریکی از درپوش به بطن ها می رسد، اما سیگنال کند می شود. بلوک قلبی درجه اول به ندرت علایم ایجاد می کند و معمولا در درمان سیگنال های الکتریکی هیچ اختلال دیگری وجود ندارد.
- بلوک قلب درجه دومتمام سیگنال های الکتریکی به بطن ها نمی رسند. برخی از ضرب و شتم ها “کاهش یافته” هستند، که در نتیجه ریتم کندتر و گاهی اوقات نامنظم است.
- بلوک قلبی سوم (کامل).هیچ یک از ضربه های الکتریکی از درشت به بطن نمی رسد. وقتی این اتفاق می افتد، یک الگوی ضربان ساز طبیعی به کار می رود، اما این باعث می شود که امولسیون های الکتریکی آهسته و گاهی غیرقابل اعتماد برای کنترل ضایعات بطن ها باشد.
عوامل خطر
سن
عامل خطر اصلی برای برادی کاردی سن است. مشکلات قلبی که اغلب با برادی کاردی همراه هستند در بزرگسالان مسن بیشتر است.
عوامل خطر مرتبط با بیماری قلبی
برادی کاردی اغلب با آسیب به بافت قلب از نوع خاصی از بیماری قلبی همراه است.
بنابراین، عوامل افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی نیز می توانند خطر برادی کاردی را افزایش دهند. تغییر سبک زندگی یا درمان پزشکی ممکن است خطر بیماری قلبی را با عوامل زیر کاهش دهد:
- فشار خون بالا
- سیگار کشیدن
- مصرف الکل سنگین
- استفاده از مواد مخدر تجارتی
- استرس روانی یا اضطراب
عوارض جانبی
اگر برادی کاردی علایم ایجاد کند، عوارض احتمالی ممکن است عبارتند از:
- جادوهای مفرط اغلب
- ناتوانی قلب برای پمپ کردن خون کافی (نارسایی قلبی)
- قطع ناگهانی قلب یا مرگ ناگهانی
جلوگیری
موثرترین راه برای جلوگیری از برادی کاردی، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی است. اگر در حال حاضر بیماری قلبی دارید، آن را نظارت کنید و برنامه درمان خود را دنبال کنید تا خطر برادی کاردی شما را کاهش دهد.
جلوگیری از بیماری قلبی
عوامل خطر را که ممکن است به بیماری قلبی منجر شود، درمان کنید یا از بین ببرید. مراحل زیر را دنبال کنید:
- ورزش و خوردن رژیم غذایی سالمزندگی سالم با قلب را با ورزش منظم و خوردن یک رژیم غذایی سالم، کم چرب، کم نمک و کم قند که غنی از میوه ها، سبزیجات و دانه های غنی است، بخورید.
- حفظ وزن سالم.داشتن اضافه وزن، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.
- فشار خون و کلسترول را تحت کنترل نگه دارید.تغییرات شیوه زندگی را انجام دهید و داروهایی را برای تنظیم فشار خون بالا (فشار خون بالا) یا کلسترول بالا تجویز کنید.
- سیگار نکشیداگر سیگار کشیدید و نمیتوانید خود را ترک کنید، با پزشک خود درباره استراتژیها یا برنامههایی صحبت کنید که به شما کمک میکند عادت سیگار کشیدن را از بین ببرید.
- اگر نوشیدید، این کار را در آرامش انجام دهید.برای بزرگسالان سالم، این بدان معنی است که یک روز برای زنان در تمام سنین و مردان بالای ۶۵ سال و حداکثر دو نوشیدنی روزانه برای مردان ۶۵ سال و بالاتر.
اگر وضعیت شما به این معنی است که شما باید از الکل جلوگیری کنید، از پزشک خود بپرسید. اگر شما نمیتوانید مصرف الکل خود را کنترل کنید، با پزشک خود درباره یک برنامه برای ترک نوشیدن صحبت کنید و سایر رفتارهای مربوط به سوء مصرف الکل را مدیریت کنید.
- از داروهای تفریحی استفاده نکنید.در صورت نیاز به کمک به پایان یافتن مصرف مواد مخدر، با پزشک خود در مورد یک برنامه مناسب برای شما صحبت کنید.
- مدیریت استرس.اجتناب از استرس غیر ضروری و یادگیری تکنیک های مقابله ای برای مقابله با استرس طبیعی در یک راه سالم.
- به بازرسی برنامه ریزی شده برویدامتحانات بدنی منظم داشته باشید و علائم یا علائم را به دکتر خود گزارش دهید.
نظارت و درمان بیماری های قلبی موجود
اگر در حال حاضر بیماری قلبی دارید، گام هایی وجود دارد که می توانید خطر ابتلا به برادی کاردی یا اختلال ریتم قلب را کاهش دهید:
- پیروی از طرحمطمئن شوید که طرح درمان خود را درک کرده اید و تمام داروها را به عنوان تجویز کرده اید.
- گزارش بلافاصله تغییر می کنداگر علائم شما تغییر کرده یا بدتر شود یا علائم جدیدی ایجاد کنید، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.