انتشار این مقاله


نوشیدنی‌های کتونی در راه‌اند!

تحقیقات در زمینه متابولیسم سلولی نشان می‌دهد مواد کتونی در فرم نوشیدنی بدن ورزشکاران را برای عملکرد در متابولیسم های مختلف توانا می‌سازد که موجب بهتر شدن عملکرد آن ها می شود. در متابولیسم عادی بدون کتون در غذایی که شما می‌خورید کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها سوزانده شده و انرژی تولید می‌کنند. ketosis یک پروسه متابولیسمی […]

تحقیقات در زمینه متابولیسم سلولی نشان می‌دهد مواد کتونی در فرم نوشیدنی بدن ورزشکاران را برای عملکرد در متابولیسم های مختلف توانا می‌سازد که موجب بهتر شدن عملکرد آن ها می شود.
در متابولیسم عادی بدون کتون در غذایی که شما می‌خورید کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها سوزانده شده و انرژی تولید می‌کنند. ketosis یک پروسه متابولیسمی است که در زمان کمبود گلوکز در بدن رخ می‌دهد. در این حالت بدن چربی‌های خود را که ذخیره داشته تجزیه می‌کند تا کتون بسازد و مغز را تغذیه کند.
شاخه پژوهشی ارتش ایالات متحده در همین راستا ۱۰ میلیون دلار برای توسعه غذاهای کارامد صرف کرده است تا سربازان خود را با مواد مغذی بهتری مسلح کند!
نوشیدنی کتونی اساسا برای سربازان ساخته شده تا انرژی از کتون‌ها گرفته شود به جای کربوهیدرات‌ها یا چربی‌ها. این نوشیدنی توسط متخصص بیوشیمی، پروفسور Kieran Clarke از دانشگاه آکسفورد و دکتر Richard Vetch از NIH تهیه و آماده شده.
نوشیدنی کتون-استر قبلا مراحل آزمایشی را گذرانده و ثابت شده‌است که تاثیر منفی بر سلامت ندارد. در تحقیق جدیدی هم کارایی این افزدنی غذایی به چالش کشیده که از آن هم سربلند بیرون آمده!
این نوشیدنی به ورزشکاران استقامتی این توان را می‌دهد که ۴۰۰ متر بیشتر مسافت طی کنند در حالیکه ورزش خود را هم انجام می‌دهند! مکانیسم به گونه‌ای است که به طور موقتی منبع انرژی سلولی را از گلوکز یا چربی به کتون تغییر می‌دهد.
بسیار جالب به نظر می‌رسد که شما فقط با یک نوشیدنی می‌توانید فعالیت خود را با متابولیسمی کاملا متفاوت انجام دهید.
بر اساس یافته‌های این پژوهش که دانسته‌های بنیادی ما را از فیزیولوژی بدن انسان به چالش می‌کشد بسیاری روی افزایش کارایی فعالیت‌های استقامتی و سخت متمرکز خواهند شد ولی قطعا باید پایه های متابولیکی این کار بیشتر مورد جست وجو قرار بگیرد.

keton-virtualdr.ir
نوشدنی های انرژی زا اعم از کربوهیدرات دار ها ، چربی ها و کتون ها به ۳۹ دوچرخه سوار داده شد که برخی از آن ها از المپیکی های سابق هم بودند!
محققان دریافتند که ماهیچه‌ها زمانی که کتون در رژیم غذایی باشد از آن استفاده می‌کنند و مقدار مصرفی آن با افزایش قدرت فعالیت افزایش پیدا می‌کند.
دوجرخه سوارانی که از کتون استفاده کرده بودند کمترین مقدار لاکتات را نشان می دادند. لاکتات ماده ای است که از سوختن بی هوازی گلوکز تولید می‌شود که باعث خستگی و احساس درد می‌شود.
میزان لاکتات پایین می تواند دلیلی باشد برای اینکه چرا دوچرخه سوارانی که از کتون استفاده کرده بودند در ۳۰ دقیقه ۴۰۰ متر بیشتر از مصرف‌کنندگان قند و چربی مسافت پیمودند.
کتون از گلیکولیز جلوگیری می‌کند بنابراین فعالیت یکسان با کتون باعث حفظ گلیکوژن بدن شما و جلوگیری از تولید لاکتات می‌شود اگر حتی آن فعالیت یک دو ماراتون هم باشد باعث می‌شود زود خسته نشوید و بعد از آن هم احساس درد نداشته باشید.

دکتر Clarke اضافه می کند که:

این نوشیدنی به ورزشکاران استقامتی مثل دونده های ماراتن نیز می تواند کمک کند و عملکرد آن زیاد فرقی با ورزش های هوازی تر مثل دو سرعت نخواهد داشت.
این نوشیدنی طی این سال به صورت عمومی در دسترس قرار خواهد گرفت [در کشور‌های مورد نظر] ولی باید در مصرف زیاد محتاط بود زیرا در هر حال بدن به گلیکولیز برای عملکرد بهتر و  هماهنگی با متابولیسم کتون نیاز دارد.
همزمان با توسعه این محصول ما همچنان روی کتون و متابولیسم آن تحقیق خواهیم کرد.

  • منبع:medicalnewstoday

 

علی تقی‌زاده


نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید