هپاتیت مرحله آخر (End-stage) یعنی کبد به شدت از ویروس هپاتیت C آسیب دیده است. ویروس هپاتیت C به آرامی در طی سالها به کبد آسیب میرساند و اغلب از التهاب گرفته تا زخم دائمی و غیرقابل برگشت (سیروز) پیش میرود. غالباً ، افراد هیچ علامت یا علائمی از بیماری کبد ندارند یا فقط سالها یا حتی چندین دهه علائم خفیفی دارند تا زمانی که به سیروز مبتلا شوند.
مقاله مرتبط: آن چه که باید از هپاتیت C در مردان بدانیم
پس از ابتلا به سیروز ، درمان بر حفظ شرایط و جلوگیری از بدتر نشدن وضعیت متمرکز میشود. ممکن است بتواند یا آسیب را متوقف و یا کند کند.
علائم بیماری کبد پیشرفته در مرحله نهایی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- خونریزی یا کبودی آسان (با کوچکترین محرک)
- زردی مداوم یا مکرر پوست و چشمها
- خارش شدید
- از دست دادن اشتها
- حالت تهوع
- تورم به دلیل ایجاد مایعات در شکم و پاها
- مشکلاتی در تمرکز و حافظه
سیروز معمولاً تا جایی پیش میرود که کبد بیشتر یا تمام عملکرد خود را از دست میدهد – نارسایی کبد. علاوه بر این ، افراد مبتلا به سیروز ممکن است دچار موارد زیر شوند:
- خونریزی لوله گوارش (معدی-رودهای) به دلیل بزرگ شدن رگها در لولهای که باعث اتصال گلو و معده (مری) میشود ، شرایطی که به واریس مری معروف است.
- آسیب مغزی و سیستم عصبی به دلیل ایجاد سموم در جریان خون (انسفالوپاتی کبدی)
سیروز همچنین خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش میدهد.
تنها درمان مؤثر برای مبتلایان به بیماری کبد End-stage پیوند کبد است. ویروس هپاتیت مزمن C شایعترین علت پیوند کبد در ایالات متحده است. بیشتر افرادی که به علت هپاتیت C پیوند کبد دریافت میکنند حداقل پنج سال پس از پیوند خود زنده میمانند ، اما تقریباً همیشه ویروس هپاتیت C برمیگردد.
اگر به هپاتیت C یا بیماری کبد در مرحله پایانی مبتلا شدهاید ، به پزشک متخصص در بیماریهای دستگاه گوارش یا بیماریهای کبدی (هپاتولوژیست) مراجعه کنید. درمانهای جدیدتر و مؤثرتر هپاتیت C میتواند ویروس را در بسیاری از افراد از بین ببرد و خطر ابتلا به بیماری End-stage کبدی را کاهش دهد.