با پیشرفت دانش پزشکی و ورود عمل لاپاروسکوپی به زمره اعمال جراحی، دیگر از برشهای متعدد و بلند بر بدن و آثار بخیه و زخم خبری نیست و بیماران میتوانند با سرعت بیشتری دوران نقاهت خود را سپری کنند. اگر به دنبال آگاهی درباره جراحی لاپاروسکوپی به ویژه برای دستگاه گوارش میباشید، خواندن این مطلب را به شما توصیه میکنیم.
جراحی لاپاراسکوپی یکی از کمتهاجمترین اعمال جراحی است که با برشهای کوچک به طور یک چهارم تا نیم اینچ صورت میگیرد. در این شیوه، جراح برشی زیر دکمه شکم ایجاد کرده و سپس یک لوله کوچک به نام پورت فرو می کند. از پورت برای باد کردن شکم با گاز دی اکسید کربن استفاده می شود.
ورود این گاز به داخل شکم موجب می شود تمام اندام های داخل شکم از یکدیگر فاصله گرفته و به جراح اجازه دهد تا اعضای شکم را با وضوح بیشتری ببیند و بتواند عمل جراحی را انجام دهد .
به با باد شدن شکم، جراح ابزارهای لاپاراسکوپی را از طریق برش های ایجاد شده وارد شکم می کند و دوربین متصل به لاپاراسکوپ تصاویر را بر روی صفحه نمایش می دهد و به جراح اجازه می دهد اعضای بدن را با وضوح بالا مشاهده نماید.
خوشبختانه امروزه جراحی اعضای دستگاه گوارش همچون آپاندیس، کیسه صفرا، کبد، لوزالمعده، روده کوچک و روده بزرگ، طحال، معده و اندام های لگن یا تولید مثل با استفاده از لاپاروسکوپی در بیماران دارای شرایط لازم صورت میگیرد. در حال حاضر سن، جنسیت و وزن محدوديتي براي لاپاروسكوپي ايجاد نمی كند، و اين عمل در هر سن و وزنی در شرايط حاد و عارضه دار قابل انجام است. البته با توجه به اینکه در اين روش از بيهوشی عمومی استفاده می شود، در بيمارانی كه امكان بيهوشی عمومی ندارند جراحي لاپاروسكوپی برای آنان تقريبا غيرممكن خواهد بود.
درمان سرطان کولون به شیوه لاپاروسکوپی
در حال حاضر، یکی از کاربردهای جراحی لاپاروسکوپی برای درمان سرطان کولون میباشد که دراین روش، تنها چند شکاف کوچک روی شکم شما ایجاد میشود و جراح از طریق آنها ابزار جراحی و دوربینی را به داخل حفره شکمی میفرستد. سپس با استفاده از تصاویر فرستاده شده از سمت دوربین و ابزار جراحی بخشی از روده بزرگ را از طریق همان شکافها از بدن خارج کرده و بخشی از آن را برداشته و اقدامات لازم را انجام میدهد. سپس کولون از طریق شکاف باز به داخل حفره شکمی برگشت داده میشود. این شیوه جراحی به دلیل آنکه کم تهاجمیتر از کولکتومی باز است، دوره نقاهت کمتری دارد اما همه افراد کاندید مناسبی برای دریافت این نوع جراحی نیستند. پس از جراحی لاپاراسکوپیک ممکن است، بخشهای باقیمانده کولون مجدد به هم متصل شوند. (آناستوموز روده) و یا حفرهای روی شکم تعبیه شود تا انتهای روده به آنجا متصل شود و عمل دفع از طریق آن صورت پذیرد.
شایان ذکر است که در رابطه با سرطانهای دستگاه گوارش همچون اسلیومعده و روده با توجه به وضعیت بیمار و مرحله بیماری، پزشک عمل جراحی کم تهاجمی لاپاروسکوپی را تجویز میکند و بهجای ایجاد یک برش بزرگ شکمی (عمل جراحی باز)، از چند برش کوچک استفاده میکند تا ابزارهای مخصوص جراحی (دوربین، ابزار برش و گیره) را وارد حفره شکمی بیمار کند، به کمک این ابزارها، پولیپها و یا هرگونه بافت نامتعارف را بر میدارد.
مدت زمان نقاهت در جراحی لاپاروسکوپی
بیمار در جراحی لاپاروسکوپی تحت بیهوشی عمومی و کنترل درد قرار می گیرد و در برخی موارد، پس از جراحی در همان روز میتواند از بیمارستان ترخیص گردد یا ممکن است برای مراقبت بیشتر، چند روز در بیمارستان بستری شود البته زمان ترخیص هر بیمار با بیمار دیگر متفاوت خواهد بود.
عمل جراحی اسلیو معده چگونه انجام میشود؟
روند انجام عمل اسلیو معده، بستگی به وضعيت فردی و نحوه عملکرد بيمار يا پزشک دارد. گاسترکتومی آستینی با برشهای سنتی بزرگ (باز) در شکم انجام میشود؛ اما گاسترکتومی آستینی، معمولاً به روش، لاپاروسکوپی انجام میشود که شامل قرار دادن ابزارهای کوچک از طریق چند برش کوچک در شکم فوقانی است.
سپس جراح با کشیدن اسلیو معده به صورت عمودی و کشیدن بخش بزرگتر و منحنی جراحی اسلیو معده، یک لوله باریک ایجاد میکند. جراحی معمولاً یک تا دو ساعت طول میکشد.
استفاده ازجراحی لاپاروسكوپی در شرايط خوب و عادی برای جراحی اسلیو معده، روش بی خطر است که تجربه و آشنايي گروه جراحي به علم روز در انجام عمل لاپاروسکوپی بسیاردر آن حائز اهمیت است مي باشد. اگر شما هم نیاز به جراحی اعضای دستگاه گوارش به روش لاپاروسکوپی را دارید، میتوانید با مراجعه به مطب دکترمهدی عالم رجبی فلوشیپ جراحی گوارش، شرایط شما برای انجام عمل اسلیو بررسی می شود و در صورت تشخیص پزشک، بیماری خود را راحت درمان کنید.
علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره جراحی به شیوه لاپاروسکوپی می توانند به وب سایت تخصصی دکتر مهدی عالم رجبی و یا برای دریافت مشاوره غیر حضوری به اپلیکیشن مطپ مراجعه نمایند.
این مطلب به عنوان رپورتاژ آگهی منتشر شده است و دکتر مجازی هیچگونه مسئولیتی در قبال صحبت محتوا آن بر عهده ندارد