انتشار این مقاله


مصرف پراکسید برخلاف برخی تبلیغات می‌تواند مرگ‌آور باشد

بر اساس مطالعه‌ای که در Annals  of Emergency Medicine منتشر شده‌است، پراکسید غلیط که گاهی در طب مکمل مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌تواند سبب ایجاد مشکلات خطرناک بسیار و حتی مرگ شود. Benjamin Hatten، نویسنده‌ی راهبر مقاله، پزشک و متخصص بهداشت عمومی (MPH) از دانشگاه Colorado School of Medicine اظهار می‌دارد: خوردن پراکسید غلیظ می‌تواند […]

بر اساس مطالعه‌ای که در Annals  of Emergency Medicine منتشر شده‌است، پراکسید غلیط که گاهی در طب مکمل مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌تواند سبب ایجاد مشکلات خطرناک بسیار و حتی مرگ شود.

Benjamin Hatten، نویسنده‌ی راهبر مقاله، پزشک و متخصص بهداشت عمومی (MPH) از دانشگاه Colorado School of Medicine اظهار می‌دارد:

خوردن پراکسید غلیظ می‌تواند سبب ایجاد آمبولی‌هایی شود که بر روی سیستم‌های قلبی، تنفسی و عصبی تأثیرگذار هستند و منجر به نقص عضو و ناتوانی مادام‌العمر یا مرگ می‌شود.

وی می‌افزاید:

با وجود آن‌که پراکسید در مجامع طب مکمل و جایگزین به عنوان “ابر‌آب” تبلیغ می‌شود، اما نباید به هیچ عنوان مورد استفاده‌ی خوراکی قرار گیرد. پراکسید به دلیل استفاده‌های صنعتی آن و همچنین مشابهتش به آب در برخی موارد به اشتباه بلعیده می‌شود.

دکتر Hatten سوابق ۱۰ سال کنترل مسمومیت را به دنبال مصرف پراکسید غلیظ (غلظت ۱۰ درصد یا بیشتر) بررسی کرد. تقریباً ۱۶ درصد (۱۵.۹ درصد) از موارد گزارش‌شده منجر به آمبولی شده و ۶.۸ درصد از موارد نیز یا فوت کرده‌اند یا دچار ناتوانی‌های مداوم شده‌اند. مشکلات خطرناک ناشی از مصرف پراکسید غلیظ شامل تشنج، تغییرات وضعیت ذهنی، مشکلات تنفسی، سکته‌ی مغزی، آمبولی ریوی و حملت‌ی قلبی می‌باشد. بیمارانی که در مراحل اولیه مسمومیت، با اکسیژن غلیظ مورد معالجه قرار گرفتند نتایج بهتری داشتند. آسیب‌های سوختگی نادر بودند و اندوسکوپی که به صورت معمول انجام می‌گیرد مؤثر نبوده‌است.

دکتر Hatten می‌گوید:

این محصول باید به وسیله‌ی قطره‌چکان مورد استفاده قرارگیرد و سپس رقیق شود با این حال با موارد زیادی مواجه شدیم که در غلظت بالا درون ظرفی شفاف در یخچال نگه‌داری می‌شدند. این مایع سوزاننده است و مانند بسیاری از اعمال پیشگیری از مسمومیت، پیشنهاد می‌شود درون ظرف اصلی خود باقی بماند، درپوشی برای جلوگیری از دسترسی کودکان استفاده شود و ماده‌ای رنگی به آن افزوده شود تا احتمال مصرف تصادفی آن از بین برود.

روح اله سیفی


نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید