انتشار این مقاله


واژینیت یا التهاب واژن

واژینیت عفونت یا التهاب مهبل (واژن) است که می تواند به خارش و سوزش، تغییر در ترشحات واژن و گاهی اوقات درد در هنگام رابطه جنسی منجر شود. چه چیزی باعث واژینیت می‌شود؟ واژینیت ممکن است توسط باکتری، مخمر، یا موجودات دیگر ایجاد شود. محصولات حمام، دوش واژن، و اسپرم‌کش‌ها نیز می‌توانند واژن را تحریک […]

واژینیت عفونت یا التهاب مهبل (واژن) است که می تواند به خارش و سوزش، تغییر در ترشحات واژن و گاهی اوقات درد در هنگام رابطه جنسی منجر شود.

چه چیزی باعث واژینیت می‌شود؟

واژینیت ممکن است توسط باکتری، مخمر، یا موجودات دیگر ایجاد شود. محصولات حمام، دوش واژن، و اسپرم‌کش‌ها نیز می‌توانند واژن را تحریک کرده و خارش و ناراحتی ایجاد کنند.

سه نوع شایع واژینیت و علل آنها عبارتند از:

عفونت قارچی: واژن سالم به طور طبیعی حاوی تعداد کمی از سلول های مخمر، همراه با تعداد معینی باکتری است. معمولا به اندازه کافی سلول‌های مخمر وجود ندارد که مشکلی ایجاد کند. اما گاهی اوقات اتفاقی در واژن می‌افتد که موجب رشد و تکثیر سریع قارچ‌ها و در نهایت بروز علائم عفونت می‌شود. مصرف آنتی بیوتیک از جمله علت‌های آن است. بارداری، قرص های ضد بارداری که حاوی استروژن هستند، و یا داشتن هورمون درمانی و بیماری‌های مثل دیابت و ایدز می‌توانند علت دیگری باشند.

واژینوز باکتریال: این بیماری زمانی ایجاد می‌شود که برخی از باکتری که طور طبیعی در واژن یافت می‌شوند به سرعت تکثیر یافته و مشکلاتی ایجاد می‌کنند. کارشناسان از علت به وجود آمدن این حالت مطمئن نیستند، اما برخی چیز‌های خاص مانند داشتن بیش از یک شریک جنسی، داشتن شریک جنسی زن، داشتن عفونت منتقل شونده از راه جنسی، استفاده از IUD برای جلوگیری از بارداری و دوش واژینال احتمال آن را بیشتر می‌کند.

تریکو مونیازیس: این بیماری یک عفونت مقاربتی انگلی است و معمولا در حین رابطه جنسی با یک بیمار به فرد مقابل منتقل می‌شود. نام دیگر این بیماری تریک (Trich) است.
نوع دیگری از التهاب واژن، واژینیت آتروفیک است. این آزردگی واژن ناشی از نازک شدن بافت ها و کاهش رطوبت در دیواره واژن می‌باشد. این حالت اغلب همراه با یائسگی و در نتیجه کاهش هورمون استروژن و یا بعد از جراحی برداشتن تخمدان رخ می دهد.

علائم وارینیت چیست؟

  • تغییر در ترشحات طبیعی واژن، مانند ترشحات خاکستری، سبز، و یا زرد.
  • قرمزی واژن ، تورم، خارش، یا درد.
  • بوی بد واژن.
  • سوزش هنگام ادرار.
  • درد یا خونریزی هنگام رابطه جنسی.

واژینیت چگونه تشخیص داده می‌شود؟

پزشک واژن را برای بررسی قرمزی و تورم معاینه می‌کند و از ترشحات واژن نمونه برداری می‌کند. نمونه را می توان در آزمایشگاه برای بررسی علت مشکل مورد آزمایش قرار داد.

واژینیت چگونه درمان می شود؟

اگر باردار هستید، درباره‌ی هر گونه علائم خود با پزشکتان صحبت کنید. برخی از مشکلات می تواند در بارداری شما تاثیر بگذارد، بنابراین صحبت با دکتر خود و دریافت درمان مناسب مهم است.

عفونت قارچی: اگر شما قبلا یک عفونت قارچی داشته اید و می توانید علائم آن را تشخیص دهید و باردار نیستید، می توانید خودتان را در خانه و با داروهایی که می‌توانید بدون نسخه پزشک خریداری کنید، درمان کنید. می توانید از یک کرم ضد قارچ یا شیافی که در داخل واژن خود قرار می‌دهید استفاده کنید. یا دکتر شما ممکن است قرص ضد قارچ خوراکی تجویز کند.

واژینوز باکتریال: پزشکان معمولا از آنتی بیوتیک برای درمان استفاده می‌کنند و معمولا یک مشکل خفیف است. اما می تواند به مشکلات جدی تری منجر شود، پس بهتر است به دکتر خود مراجعه و درمان را آغاز کنید.

تریکومونا: این عفونت نیز با آنتی بیوتیک درمان می شود. هم شما و هم شریک جنسی‌تان نیاز به درمان دارید.

واژینیت آتروفیک: این بیماری معمولا با کرم ها و یا قرص‌های استروژن درمان می شود.

چگونه می‌توانید از واژینیت پیشگیری کنید؟

  • از آنتی‌بیوتیک تنها در صورت نیاز واقعی استفاده کنید.
  • دوش واژینال انجام ندهید.
  • از اسپری‌های دئودورانت زنانه و دیگر محصولات معطر در اطراف واژن استفاده نکنید.
  • در طول دوره‌ی عادت ماهیانه، هر روز حداقل سه بار نوار بهداشتی خور را تعویض کنید و از هز نوار بیشتر از ۸ ساعت استفاده نکنید.
  • تعداد شریک‌های جنسی‌تان را محدود کنید و هنگام رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنید.
فاطمه مسیب‌پور


نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید