خیلی وقت ها پیش می آید که به دنبال یک دستور غذای ساده و خوشمزه می گردید. ممکن است خسته از سرکار رسیده باشید، وقت کم باشد و یا اصلا بی هیچ دلیل خاصی حوصله ی آشپزی کردن را نداشته باشید و دوست داشته باشید یک غذای ساده و سریع تهیه کنید. در ضمن بیشتر این غذاها کم کالری و سالم هم هستند. پس اگر دنبال تهیه شام سبک هم هستید این مطلب را دنبال کنید.
کوکو سیب زمینی
کوکو سیب زمینی غذای محبوب، رایج و خوشمزه ایرانی است که معمولا برای شام یا ناهار استفاده میشود. همچنین این غذا میتواند یک ایده عالی برای پیک نیک شما نیز باشد. کوکو معمولا به غذاهای ایرانی گفته میشود که عنصر اصلی سازنده آنها تخم مرغ است. در این مطلب طرز تهیه کوکو سیب زمینی (kookoo sibzamini) نرم و خوشمزه را خواهید خواند.
مواد لازم
- ۲ عدد سیب زمینی بزرگ
- ۳ عدد تخم مرغ
- ۱ عدد پیاز زرد کوچک رنده شده
- ۱ قاشق غذاخوری آرد
- ½ قاشق چایخوری زردچوبه
- ½ قاشق چایخوری نمک
- ¼ قاشق چایخوری فلفل
- روغن به مقدار لازم
دستور العمل
- سیب زمینیها را درون یک قابلمه بزرگ قرار داده و روی آنها آب بریزید. تا چند سانتیمتر بالاتر از سیب زمینیها را باید آب پوشانده باشد.
- شعله گاز را روی حالت معمولی تنظیم کنید و اجازه دهید آب بجوشد و سیب زمینیها داخل آب بپزند. بعد از پخته شدن سیب زمینیها آب آن را خالی کنید و اجازه دهید سیب زمینیها خنک شوند.
- سیب زمینیها را پوست بکنید و رنده کنید.
- تخم مرغها را در یک کاسه بزرگ به هم بزنید. سیب زمینیهای رنده شده، پیاز، آرد، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید. مواد را خوب بهم بزنید.
- کمی روغن درون ماهیتابه بریزید. با قاشق مقداری از مواد را برداشته و داخل روغن داغ شده قرار دهید.
- کوکوها را تا جایی که هر دو طرفشان به رنگ طلایی در بیایند سرخ کنید.
نحوه سرو کوکو سیب زمینی
کوکو سیب زمینیها را داخل بشقاب مورد نظر خود قرار داده و سرو کنید. نکته جالب در مورد کوکو سیب زمینی این است که این غذا را هم میتوانید به صورت گرم یا سرد سرو کنید. کنار هر بشقاب یک تکه نان تازه قرار دهید. از خیارشور، گوجه فرنگی خرد شده، ماست، لیمو ترش، انواع ترشیها و جعفری و ریحان تازه هم میتوانید برای تزئین استفاده کنید.
اگر دوست داشته باشید میتوانید این غذا را به صورت ساندویچی سرو کنید. چند عدد از کوکو سیب زمینیها را به همراه خیارشور و گوجه فرنگی و کاهو داخل نان باگت یا ساندویچی قرار دهید و به عنوان میان وعده یا غذای سبک میل کنید. اگر به دنبال غذای ایرانی ساده و سریع هستید، که همه حتی کودکان نیز دوست داشته باشند، کوکو سیب زمینی گزینه مناسبی است.
کشک بادمجان
شاید برایتان جالب باشد که کشک بادمجان (kashke bademjan) نه تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای همسایه مانند آذربایجان و همچنین ترکیه تهیه و خورده میشود. این غذا هم میتواند به عنوان یک وعده اصلی و هم به صورت پیش غذا سرو شود. روشهای متنوعی برای تهیه این غذا وجود دارد.
مواد لازم
- ۵۰۰ گرم گوشت مغز ران
- ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری پیاز سرخ شده
- ۲ فنجان کشک
- ۱۰ عدد بادمجان متوسط
- روغن
- نمک، فلفل و زردچوبه
- ۳ حبه سیر رنده شده و سرخ شده
- ۵ قاشق غذاخوری نعناع خشک
دستور العمل
- گوشت را قیمهای خرد میکنیم و میشوییم و داخل پیاز سرخ کرده میریزیم. کمی نمک و زرد چوبه هم اضافه میکنیم.
- سپس ۲ تا ۳ لیوان آب داخل گوشت میریزیم تا گوشت کاملا بپزد و کمی آب داشته باشد.
- در این مرحله کمی نمک داخل گوشت میریزیم، میتوانید کمی زعفران ساییده به گوشت اضافه کنید.
- بعد از اینکه گوشت به خوبی پخت با گوشت کوب برقی به خوبی گوشت را له میکنیم.
- سپس بادمجانها را پوست کنده و کمی نمک میزنیم و با حرارت ملایم در روغن فراوان میکنیم تا طلایی شوند.
- بادمجانها را هم میتوانید با گوشت کوب برقی کاملا له کنید و به صورت پوره در بیاورید.
- کمی نعناع خشک را با روغن برای چند دقیقه تفت میدهیم.
- پیاز داغ، سیرداغ، نعناع داغ و گوشت را به بادمجان اضافه کرده و اجازه میدهیم کشک بادمجان کمی به روغن بیفتد.
- در این مرحله کشک را به غذا اضافه میکنیم. اگر کشک غلیظ بود میتوانید آن را با کمی آب جوش رقیق کنید و بعد اضافه کنید.
- اجازه بدهید کشک و بادمجان به خوبی جا بیفتد و بعد از اینکه به خوبی پخت با کشک و گردو و نعناع داغ آن را تزیین کنید.
طرز تهیه کشک بادمجان کبابی
برای کم کردن مصرف روغن برای درست کردن این غذای خوشمزه، میتوانید بادمجانها را درون فر پزید یا روی گاز کبابی کنید. بعد از اینکه بادمجانها را کبابی کردید پوست آن را جدا کنید، اگر دوست دارید بافت کشک بادمجان کاملا نرم و کرمی باشد میتوانید آنها را ساطوری کرده سپس با کمی پیاز داغ و سیر داخل ماهیتابه تفت دهید. کشک، نمک و فلفل و زردچوبه را به بادمجانها اضافه کنید و اجازه دهید برای ده دقیقه روی گاز با هم بپزند و طعم کشک و بادمجان به خوبی باهم ترکیب شوند. بعد از آماده شدن کشک بادمجان را با نعناع داغ، کشک و گردو تزیین کنید.
استانبولی پلو
استانبولی پلو یکی از پرکاربردترین و شاید پرمصرفترین انواع پلو در ایران است. این غذای خوشمزه با برنج، گوشت، گوجه فرنگی و انواع ادویه تهیه میشود. در اینجا قصد داریم طرز تهیه استانبولی پلو (estamboli polo) را به شما آموزش دهیم با ما همراه باشید.
مواد لازم
- ۳ پیمانه برنج
- ۷۰۰ گرم گوجه فرنگی
- ۳ قاشق سوپخوری پیاز داغ
- ۴ عدد فلفل سبز
- رب گوجه فرنگی
- نمک، فلفل، زردچوبه و روغن
- ۴ عدد سیب زمینی متوسط
دستور العمل
- برنج را بشویید و خیس کنید.
- گوجه فرنگیها را بشویید و با غذاساز له کرده یا رنده کنید.
- سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
- در قابلمه روغن بریزید و زردچوبه و پیاز داغ را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- سیب زمینی را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- گوجه فرنگیها را همراه یک لیوان آب اضافه کنید و سیب زمینی و رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را بپزید.
- بعد از اطمینان از پخت سیب زمینی برنج را اضافه کنید.
- نمک و آب آن را اندازه کنید و برنج را به صورت کته بپزید.
- موقع دم کردن، فلفلها را روی برنج قرار دهید و برنج را دم کنید.
- هنگام سرو، روغن یا کره روی آن بریزید.
طرز تهیه استانبولی پلو با گوشت
- برنج را با آب ولرم و با کمی نمک خیس کنید.
- گوجه فرنگیها را بشویید و با غذاساز له کرده یا رنده کنید.
- گوشت را قیمهای خرد کنید و همراه با ۲ قاشق پیاز داغ، زردچوبه، فلفل و کمی آب بپزید تا آب آن تمام شود و به روغن بیفتد.
- کمی نمک اضافه کنید و کنار بگذارید. گوجه فرنگی له شده را همراه با کمی روغن مایع، پیاز داغ و زردچوبه مخلوط کنید.
- سپس نمک و فلفل را اضافه کنید و بعد از جوش آمدن به مدت ۵ دقیقه بپزید.
- آب برنج را خالی کنید و به گوجه فرنگی در حال جوشیدن اضافه کنید. آب روی برنج بسته به نوع برنج، باید یک و نیم تا دو بند انگشت باشد.
- اگر آب گوجه کمتر بود، کمی آب اضافه کنید تا برنج بجوشد و آب آن کم شود.
- موقع دم کردن برنج و گذاشتن دَم کنی، گوشتها را وسط برنج بگذاری و سپس دم کنید.
بعد از دم کشیدن، روی آن کمی کره آب شده یا روغن حیوانی بریزید و در ظرف مناسب سرو کنید.