انتشار این مقاله


نکات مهم دوران سالمندی که باید به آن توجه کرد

از نظر روانشناسان ورود به دنیای سالمندی از سن ۶۰ الی ۶۵ سالگی آغاز می‌شود؛ اما به طور دقیق نمی‌توان رده سنی تعیین کرد زیرا یک فرد ۶۵ ساله ممکن است امید به زندگی بسیار قوی برای ۱۵ سال آینده خود داشته باشد و حتی ممکن است یک شخص ۸۰ سال برای ۱۰ سال آینده […]

از نظر روانشناسان ورود به دنیای سالمندی از سن ۶۰ الی ۶۵ سالگی آغاز می‌شود؛ اما به طور دقیق نمی‌توان رده سنی تعیین کرد زیرا یک فرد ۶۵ ساله ممکن است امید به زندگی بسیار قوی برای ۱۵ سال آینده خود داشته باشد و حتی ممکن است یک شخص ۸۰ سال برای ۱۰ سال آینده خود هم  بسیار امیدوارانه زندگی کند.

جامعه سالمندان یکی از گروه‌های حساس در جهان هست که همیشه باید به طرز عجیبی به آن‌ها توجه شود و از آن‌ها مراقبت شود. هر فرد بسته به نسبت خود با یک فرد سالمند می‌تواند در هر موقعیت و شرایط به او کمک کند؛ پس هرگز از یاری رساندن به آن‌ها غافل نشوید.

کارت منزلت چیست؟ چرا باید از آن استفاده کرد؟

کارت منزلت بازنشستگان کارتی است برای شناسایی سالمندان بالای ۶۵ سال و افراد بازنشسته است؛ که با داشتن این کارت، قشر سالمند جامعه می‌توانند از خدمات رفاهی بسیار استفاده کنند.

این کارت از طریق سازمان فرهنگی، هنری شهرداری‌ها و سازمان‌ صندوق بازنشستگی کشور صادر می‌شود و خدماتی بصورت رایگان یا با تخفیف بالا برای این قشر ارائه می‌شود.

افراد سالمند قشر بسیار حساسی هستند که همواره در زمینه‌های خرج و مخارج زندگی خود دچار نگرانی و اضطراب هستند. داشتن کارت منزلت باعث می‌شود کمی از میزان دغدغه و نگرانی هزینه‌های زندگی افراد سالمند کاسته شود و کمک کننده آن‌ها باشد.

اگر شما یک فرد سالمند هستید یا در خانواده خود دارای افراد سالمند می‌باشید؛ پس از گرفتن کارت منزلت برای آن‌ها غافل نشوید.

قند خون سالمندان چه زمانی باید چک شود؟ میزان قند خون نرمال در سن ۶۰ سالگی چقدر است؟

دیابت یا بیماری قند خون یکی از بیماری‌های سخت و پنهان درمانی است که بسیاری از افراد را درگیر خود کرده است؛ شیوع جدی دیابت در سالمندان از سن بالای ۶۰ سال رخ می‌دهد. بیماری دیابت نوعی اختلال متابولیک است که در آن بدن قادر به تولید انسولین کافی نیست و یا نمی‌تواند از آن به درستی استفاده کند.

ضعف و ناتوانی و اختلال در عملکرد فیزیکی مشکلاتی است که ناشی از کهولت سن افراد سالمندی است که مبتلا به دیابت هستند و با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند. پس این افراد برای کنترل دیابت نیاز به مراقبت‌های ویژه و چک کردن قند خون بصورت ماهانه دارند.

۶۰ سالگی سن حساسی برای بسیاری از افراد است که نیازمند به کار بردن توجه و دقت زیادی برای حفظ سلامتی است؛ میزان قند خون نرمال در۶۰ سالگی بسته به وضعیت جسمانی و چربی و قند افراد می‌تواند بسیار متفاوت باشد؛ اما رنج نرمال آن ۷۰ تا ۱۱۰ میلی گرم بر دسی لیتر است که توصیه می‌شود از چکاپ ماهانه آن هرگز غافل نشوید. 

مشکلات گوارشی سالمندان و درمان یبوست

تغییرات سنی تمامی سیستم‌های بدن از جمله سیستم گوارشی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مشکلات سیستم گوارش می‌تواند باعث سوءتغذیه، ضعف سیستم ایمنی و سایر عوارش ناشی از آن شود. طبق تحقیقات فعالان این حوزه سالانه حداقل ۴۰ درصد سالمندان با مشکلات گوارشی دست و پنجه نرم می‌کنند.

مشکلات سیستم گوارشی در سالمندان از دهان آغاز شده و می‌تواند تمامی نواحی سیستم گوارش را تحت تاثیر قرار دهد و تغییر در ترشح آنزیم‌های گوارشی را شامل شود. تغذیه نامناسب، کم‌آبی و عدم تحرک کافی در سالمندان می‌تواند در بروز این تغییرات موثر باشد.

یبوست یکی از این مشکلات است که بسیاری از سالمندان را آزار می‌دهد. یبوست یک اختلال گوارشی بسیار رایج است  که به معنی مشکل بودن دفع مدفوع یا دفع کمتر آن نسبت به شرایط طبیعی است.

برای درمان این اختلال روش‌های خانگی و دارویی زیادی وجود دارد. اگر شما از جمله افرادی هستید که به دارو‌های شیمیایی یا گیاهی وابسته هستید پس با مراجعه به پزشک می‌توانید داروی شیمیایی دریافت کنید و اگر علاقمند به مصرف دارو‌های گیاهی هستید پس به عطاری یا طبیبان طب سنتی مراجعه کنید.

روش‌های خانگی رفع این اختلال بسیار متنوع و زیاد است که بسته به مزاج افراد می‌تواند متفاوت باشد؛ اما یکی از رایج‌ترین آن‌ها مصرف لیمو ترش انجیر و آلو خشک است که با یک سرچ ساده می‌توانید درباره نحوه و زمان مصرف آن تحقیق کنید. همچنین برای درمان فوری یبوست سالمندان میتوانید از پوار تنقیه استفاده کنید که در فروشگاه زیمد امکان سفارش آن وجود دارد.پیشنهاد می‌دهیم تا زمانی که مشکل یبوست شما با درمان خانگی قابل حل است از خوردن دارو‌های شیمیایی پرهیز کنید.

نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید