استرس و داشتن نگرانی شدید برای ترک اعتیاد به موارد مخدر، نه تنها مشکلی را حل نمیکند، بلکه مشکلات را پیچیدهتر خواهد کرد. ترک اعتیاد تریاک مانند هر مواد مخدر دیگری نیاز به داشتن دانش و اطلاعات کافی و حضور تیم متخصص و حرفهای در محیطی با تجهیزات و امکانات بیمارستانی است.
چرا که اعتیاد به تریاک یا به طور کلی هر نوع اعتیاد دیگری یک نوع بیماری روحی و جسمی است و نیاز به درمان تخصصی دارد. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
تحقیقات نشان میدهد حدود ۳۶ درصد جوانانی که به مواد مخدر اعتیاد پیدا کردهاند، از نظر امید به زندگی دچار یاس و ناامیدی هستند و بخش قابل ملاحظهای از معتادان را ساکنان حاشیه شهرها تشکیل میدهند.
جالب است بدانید، فرق معتادان کشور ما با کشورهای دیگر این است که در دنیا مصرف مواد مخدر صنعتی مانند شیشه، ماریجوانا و کوکائین افزایش قابل توجهی پیدا کرده، اما در ایران شایعترین ماده مخدر تریاک و مشتقات آن است که از این مقدار ۶۵ درصد معتادان تریاک مصرف میکنند.
آمارهای رسمی نشان میدهد که ایرانیها، بیش از ۱۳ درصد مصرف کنندگان تریاک در جهان هستند و روزانه در حدود ۸ نفر در اثر سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست میدهند.
تریاک چیست؟
تریاک قدیمیترین و شناخته شدهترین ماده از انواع مواد اعتیادآور است. ماده تریاک یا opium از شیره خشک شدهی گل خشخاش به دست میآید. شیره تریاک در واقع از خراش بر روی کپسولهای بذر یا همان میوه گیاه خشخاش جمعآوری میشود.
خاستگاه اولیهٔ گیاه خشخاش سواحل مدیترانه است و به صورت طبیعی در آنجا میروییده. بسیاری از منابع قدیمی نیز خاستگاه تریاک را مصر معرفی کردهاند. اما پژوهشهای جدید نشان میدهد که اسرار به عمل آوردن و مصرف تریاک از شرق اروپا در منطقهٔ بالکان و اطراف دریای سیاه به جنوب و از آنجا به غرب راه یافته است.
تقریباً ۱۲ درصد از ماده تریاک را مرفین، تشکیل میدهد که یک ماده ضد درد است. در ادامه از طریق فرایندهای شیمیایی مرفین نیز به هروئین و سایر داروهای ضد درد برای مصارف درمانی و تولید مواد مخدر تبدیل میشود.
اعتیاد به تریاک
مصرف تریاک باعث ایجاد علائم ظاهری و جسمی در فرد مصرف کننده میشود. تریاک میتواند هم بر روی جسم فرد و هم بر روی روان او اثرات مستقیم و فراوانی بگذارد.
اما یکی از مهمترین و ناخوشایندترین اثرات آن ایجاد تحمل زمانی است که بعد از مرحله وابستگی رخ داده و هر چه مصرف مواد ادامه پیدا کند، بدن نسبت به ماده مورد مصرف تحمل بیشتری پیدا خواهد کرد.
در این شرایط فرد مجبور است هر بار برای آن که احساسات خوشایند قبلی را تجربه کند، میزان بیشتری از ماده را مصرف نماید و به این ترتیب روز به روز میزان مصرف مواد او بیشتر میشود.
از طرفی وابستگی روانی نیز زمانی ایجاد میشود که مصرف کننده تمایل شدیدی به مصرف این مخدر پیدا میکند. وابستگی روانی به دلیل قدرت و نیروی بالایی که دارد، غلبه بر آن دشوارتر از وابستگی جسمانی خواهد بود.
عوارض درازمدت مصرف تریاک
عوارض اصلی مصرف تریاک به دلیل وجود مجموعهای از آلکالوئیدها است که اصطلاحاً به آنها اوپیات گفته میشود. اوپیاتها بر عملکرد مغز و نخاع اثر میگذارند.
اندازهگیری غلظت، درجه خلوص و قدرت آلکالوئیدهایی که در تریاک موجود است دشوار بوده، چرا که مقدار آلکالوئیدها در تمام روشهای ساخت، محمولهها، ناحیههای کشت و روشهای آمادهسازی یکسان نیست.
مصرف مزمن تریاک منجر به بروز مشکلات جسمی مزمنی مانند شکنندگی استخوانها، تغییرات هورمونی و مشکلات روده میشود. به علاوه سوءمصرف مرتب تریاک خطر ابتلا به سندرم روده ناشی از مصرف مواد مخدر را افزایش میدهد که با دل درد مداوم همراه است.
مصرف دراز مدت تریاک اجازه نمیدهد که عضلات روده عملکرد روان همیشگی خود را داشته باشند، در نتیجه بیمار دچار یبوست میشود. به علاوه مصرف تریاک در بلند مدت باعث خشک شدن غشاهای مخاطی میشود و به خشکی دهان و مجاری مقعدی دامن میزند.
تحمل بدن نسبت به تریاک به سرعت افزایش مییابد، در نتیجه وابستگی جسمی خطر اوردوز را افزایش میدهد. مصرف مرتب تریاک عوارض زیر را به دنبال دارد:
- یبوست
- ناراحتی شدید
- از دست دادن میل جنسی
- وابستگی به دیگر مواد مخدر
- مشکلات مالی، شغلی یا اجتماعی
- آسیب قلبی، ریوی، کبدی و مغزی
- نامنظم شدن قاعدگی و دشوار شدن آبستنی
- آسیب دیدن عروق، پوست، قلب و عفونت ریه در اثر تزریق
- بیمار مقدار مصرف را به تدریج افزایش میدهد تا همان اثر قبلی را تجربه کند.
عوارض روانی ناشی از سوءمصرف تریاک به اندازه مشکلات جسمی ناراحت کننده است. مصرف تریاک ارتباط تنگاتنگی با اضطراب، افسردگی و اختلال دوقطبی دارد.
این اختلالهای روانی در صورت درمان نشدن، مصرف مستمر تریاک یا مرگ را در پی دارند. برای ترک اعتیاد به تریاک میتوانید به مرکز معتبر ترک اعتیاد طلوعی دیگر با مجوز بستری شبانه روزی از وزارت بهداشت و درمان، مراجعه کنید.
ترک اعتیاد تریاک در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر
یکی از بهترین راههایی که میتواند منجر به ترک اعتیاد تریاک شود، استفاده از روانپزشک اعتیاد و تجویز داروهای روانپزشکی است.
در کلینیک ترک اعتیاد طلوع دیگر، این داروها تحت نظر روانپزشکان اعتیاد با سابقه چندین ساله تجویز میگردد. این داروها به مغز در بازیابی تغییرات ناشی از اپیوئیدها و داروهای مشتق تریاک (شیره تریاک) کمک بیشتری میکنند.
به طور کلی برای افرادی که اعتیاد شدید به تریاک و شیره تریاک دارند، درمان بستری تدریجی راه موفقیت آمیزتری است.
برای ترک اعتیاد تریاک چندین مرحله وجود دارد که استفاده از هر کدام از روشها بستگی به شرایط جسمانی فرد و میزان مصرف او خواهد داشت. حتی افرادی که به شدت به تریاک اعتیاد دارند، میتوانند از روشهای درمانی که در این مرکز ترک تریاک ارائه میشود استفاده کنند و اقدام به ترک اعتیاد تریاک کنند.
تمام مراحل درمان تحت نظر روانپزشک و کادر درمانی مجرب قرار میگیرد و تا پایان مراحل شما را همراهی خواهند کرد. مدیریت ترک اعتیاد تریاک میتواند کار دشواری باشد و نیاز به صبر بالایی دارد که با تلاش زیاد و ممارست در این امر، میسر است.
ترک اعتیاد تریاک روشهای مختلفی دارد که شامل سمزدایی بدن از تریاک، بستری تدریجی، درمانهای روانشناسی، تجویز داروهای ترک تریاک و… است. مدت زمانی که لازم است فرایند درمان کامل شود، بستگی به شرایط روحی و جسمی فرد دارد.
این که چه برنامهای برای ترک اعتیاد به تریاک استفاده شود، بستگی به شدت اعتیاد، سیستم حمایتی و سایر عوامل خواهد داشت، ولی مهمترین روشها در کلینیک طلوع دیگر به شرح زیر است که پس از مشاوره پیش از بستری، مشخص خواهد شد:
- سمزدایی فوق سریع بدن از تریاک
- بستری تدریجی برای ترک تریاک و شیرهی آن
- تشخیص دوگانه و درمان اختلالات مربوط به آن
برای آشنایی بیشتر با متدها و روشهای جدید در کلینیک طلوعی دیگر، برای ترک تریاک به وبسایت مرکز ترک اعتیاد تریاک طلوعی دیگر مراجعه نمایید.
امکانات بهترین کلینیک ترک اعتیاد در تهران
کلینیک اعصاب و روان و ترک اعتیاد طلوعی دیگر مجهزترین مرکز تخصصی در زمینه بستری برای بیماران ترک اعتیاد و اعصاب و روان در تهران میباشد و آنچه اقدامات درمانی این مرکز را از سایر مراکز ترک اعتیاد متمایز میکند، این است که برای ترک اعتیاد از جدیدترین داروهای روانپزشکی نالتروکسان که خود ضد مخدر بوده و هیچگونه وابستگی برای بیمار ندارد، استفاده میشود.
در این کلینیک به هیچ عنوان از داروهای شبه مخدر از جمله بوپرنورفین که خود به شدت اعتیاد آورند، در ترک اعتیاد بیماران استفاده نمیشود. علاوه بر سمزدایی مواد مخدر از بدن، در درمان اختلالات زمینهای و روانپزشکی فرد و نیز عوارض روانی ثانویه مصرف مواد و در واقع ترک اعتیاد به شکل تخصصی و چند وجهی تمرکز داریم؛ در واقع ما همواره تلاش میکنیم برای هر بیمار الگوی درمانی ترک اعتیاد متفاوتی متناسب با شرایط جسمانی و روانی خود او طراحی و اجرا کنیم.
در این مرکز تخصصی علاوه بر استفاده از متخصصین روانپزشکی و روانشناسی ترک اعتیاد جهت درمان بیماران اعتیاد و اعصاب و روان، از متخصصین نورولوژی، مسمومیت، قلب و عروق، داخلی و بیهوشی نیز جهت خدمات بهتر به بیماران استفاده شده است. این متخصصین به صورت شبانه روزی در کلینیک آماده خدمات رسانی به بیماران هستند.
ما یک مرکز ترک اعتیاد پیشرفته در تهران هستیم که کلیه امکانات رفاهی و هتلینگ اعم از اتاقهای VIP و لوکس به صورت تفکیک شده، خدمات و سرویسهای نگهداری بیمارستانی به صورت شبانه روزی، امکانات رفاهی برای همراهان بیمار، خدمات گروه درمانی، مشاورههای روزانه روانشناس اعتیاد به صورت خصوصی با بیمار و همراهان بیمار، خدمات اورژانس و آمبولانس در مواقع اضطراری، قرارداد همکاری با سایر بیمارستانها در صورت بروز بیماریهای جانبی خطرساز و … را به بیماران ارائه میدهیم.
از امکانات تخصصی دیگری که در این مرکز ترک اعتیاد برای خدمات رسانی به بیماران فراهم است، استفاده از آخرین دستاوردهای روز دنیا در زمینه درمان اعتیاد و بیماریهای اعصاب و روان از جمله دستگاه پیشرفتهRTMS ، نوروفیدبک، بیوفیدبک، ECT و EEG به عنوان روشهای تشخیص و درمان است.
برای آشنایی بیشتر با دیگر امکانات و راهکارهای ویژهی کلینیک طلوعی دیگر برای ترک اعتیاد سایت کلینیک طلوعی دیگر مراجعه کنید.
مراحل بستری در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دیگر
مراحل بستری در کلینیک تخصصی ترک اعتیاد طلوعی دیگر نیز شامل موارد زیر است
۱. بستری
۲. روند درمان
۳. خدمات
۴. سم زدایی
۵. ترخیص