انواع سمعک قابل کشت و هزینه کاشت سمعک چه قدر است؟
در دنیای امروز با تسریع روزافزون تکنولوژی و پیشرفتهای علمی، راههایی نوین و مبتکرانه برای بهبود کیفیت زندگی ناشنوایان ایجاد شده است. سمعک قابل کاشت، اختراعی مهم در علم پزشکی است که به این افراد امکان میدهد که بهطور موثر و با کیفیت شنوایی خود را بهبود دهند. با این روش کاشت پیشرفته، قسمتهای الکترونیکی دقیقی در داخل گوش کاشت میشوند که به افراد امکان میدهد از شنوایی کامل لذت ببرند.
سمعک قابل کاشت چیست؟
کاشت سمعک که به آن کاشت حلزونی نیز گفته می شود، دستگاه الکترونیکی است که صدا را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل و سپس آنها را به عصب شنوایی منتقل میکند. این دستگاه برای افراد با ناشنوایی یا کم شنوایی شدید یا عمیق که سمعکهای معمولی برای آنها کارایی ندارد، مناسب است.
سمعکهای قابل کاشت از ۲ قسمت تشکیل شدهاند: یک پردازنده گفتار که خارج از بدن قرار میگیرد و یک ایمپلنت که در داخل بدن قرار میگیرد. پردازنده گفتار صدا را از محیط دریافت کرده و آن را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکند. این سیگنالها سپس از طریق سیم به ایمپلنت منتقل میشوند. آنگاه ایمپلنت سیگنالهای الکتریکی را به عصب شنوایی منتقل کرده و آنها را به مغز می فرستد.
سمعک قابل کاشت برای چه افرادی مناسب است؟
سمعکهای قابل کاشت برای افرادی که دارای کم شنوایی شدید تا عمیق هستند و سمعکهای معمولی برای آنها موثر نبوده، مناسب است. این دستگاههای کوچک برای کودکان و بزرگسالان در دسترس هستند و کودکانی که در سنین پایین کاشت سمعک هایی مانند سمعک پیش ساخته را انجام میدهند، شانس بیشتری برای یادگیری گفتار و زبان طبیعی دارند.
برخی از شرایطی که ممکن است باعث کمشنوایی شدید تا عمیق شوند عبارتند از:
- عفونت گوش
- آسیب به گوش داخلی
- بیماریهای ژنتیکی
- پیری
Top of Form
انواع سمعک قابل کاشت گوش میانی
انواع سمعک قابل کاشت از این قرار است:
سمعک کاملاً کاشتنی
سمعک کاملاً کاشتنی (CI) یک دستگاه پزشکی است که صدا را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکند و سپس آنها را به عصب شنوایی در گوش داخلی میفرستد. سمعکهای CI از ۳ قسمت اصلی تشکیل شدهاند:
- ایمپلنت: این قسمت زیر پوست در پشت گوش قرار میگیرد و شامل میکروفون، پردازنده سیگنال و مبدل است. میکروفون صدا را دریافت میکند، پردازنده آن را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکند و مبدل آنها را به عصب شنوایی میفرستد.
- پردازنده صوتی خارجی: این قسمت روی گوش قرار میگیرد و شامل باتری، میکروفون و فرستنده است. پردازنده صوتی خارجی صدا را دریافت میکند، آن را پردازش میکند و سیگنالهای الکتریکی را از طریق سیم به ایمپلنت میفرستد.
- سیم: این سیم، سیگنالهای الکتریکی را از پردازنده صوتی خارجی به ایمپلنت منتقل میکند.
سمعک نیمه کاشتنی
سمعک نیمهکاشتنی نوعی سمعک است که بخشی از آن در گوش خارجی و بخشی دیگر در گوش میانی قرار میگیرد. این نوع سمعک ها برای افرادی که کمشنوایی انتقالی دارند، یعنی افرادی که پرده صماخ یا استخوانچههای گوش میانی آنها آسیب دیده، مناسب هستند.
سمعک نیمهکاشتنی از ۲ قسمت تشکیل شده است:
- پردازشگر صوتی: این قسمت روی گوش خارجی قرار میگیرد و وظیفه پردازش صدا و ارسال آن به ایمپلنت را بر عهده دارد.
- ایمپلنت: این قسمت در گوش میانی قرار میگیرد و صدا را به استخوانچههای گوش میانی منتقل میکند.
مزایای استفاده از سمعک قابل کاشت در گوش چیست؟
این سمعکها مزایای زیادی نسبت به سمعکهای معمولی دارند، از جمله:
ظاهر طبیعیتر
سمعک کاشتنی در داخل گوش قرار میگیرد و همانند سمعک داخل گوشی قابل مشاهده نیست. این امر میتواند برای افرادی که از ظاهر سمعکهای معمولی ناراضی هستند، یک مزیت باشد.
عدم نیاز به تعویض باتری
این سمعکها از انرژی بدن برای کار استفاده میکنند و نیازی به تعویض باتری ندارند. این امر میتواند باعث صرفهجویی در هزینه و راحتی بیشتر شود.
کاهش احتمال آسیب
سمعکهای کاشتنی در داخل گوش قرار میگیرند و کمتر در معرض آسیب هستند. این امر میتواند باعث افزایش عمر دستگاه و کاهش هزینههای تعمیر شود.
کیفیت صدای بهتر
این سمعکها میتوانند صدایی طبیعیتر را ارائه دهند؛ زیرا صدا بهطور مستقیم به عصب شنوایی منتقل میشود.
بهبود شنوایی کم شنوایان شدید
سمعک کاشتنی میتواند برای افرادی که با سمعکهای معمولی به خوبی نمیشنوند، گزینه مناسبی باشد.
بهترین نوع سمعک قابل کاشت کدام است؟
در ادامه برخی از محبوبترین سمعکهای قابل کاشت را معرفی میکنیم:
سمعک قابل کاشت پشت گوشی
این نوع سمعک در پشت گوش قرار میگیرد و با استفاده از سیم به ایمپلنت درون گوش وصل میشود. این دستگاهها بهطور معمول بادوام و در برابر آب مقاوم و برای درجات مختلفی از کمشنوایی در دسترس هستند.
سمعک قابل کاشت درون کانالی
این سمعکها نیز در داخل کانال گوش قرار میگیرند و با استفاده از سیم به ایمپلنت درون گوش وصل میشوند. سمعکهای درون کانالی کوچکتر و نامحسوستر از سمعکهای پشت گوشی هستند؛ اما ممکن است برای کمشنوایی شدید مناسب نباشند.
سمعک قابل کاشت درون کانالی عمیق
این نوع سمعکها در عمیقترین قسمت کانال گوش قرار گرفته و با استفاده از سیم به ایمپلنت درون گوش وصل میشوند. این دستگاهها کوچکترین و نامحسوسترین نوع سمعک قابل کاشت هستند، اما ممکن است برای کمشنوایی شدید مناسب نباشند.
فاکتورهای مهم در انتخاب سمعک قابل کاشت
هنگام انتخاب سمعک قابل کاشت عوامل زیادی را باید در نظر بگیرید. برخی از مهمترین عوامل عبارتند از:
نوع کمشنوایی
سمعکهای قابل کاشت برای انواع مختلف کمشنوایی مناسب هستند، اما برخی کمشنوایان بهتر از سایر موارد استفاده هستند. برای مثال این سمعکها بهطور معمول برای افراد مبتلا به کمشنوایی مرتبط با سالخوردگی یا کمشنوایی حسی-عصبی به خوبی عمل میکنند.
درجه کمشنوایی
این سمعکها میتوانند طیف وسیعی از درجات کمشنوایی را درمان کنند، اما بهطور معمول برای افراد مبتلا به کمشنوایی شدید بهترین عملکرد را دارند.
سن
این دستگاهها برای هر سنی مناسب هستند، اما برای کودکان، اغلب برای پیش از شروع مدرسه توصیه میشوند.
سبک زندگی
سمعکهای قابل کاشت میتوانند به فعالیتهای روزمره مانند صحبت کردن با تلفن یا گوش دادن به موسیقی کمک کنند. با این حال اگر سبک زندگی فعالی دارید، ممکن است سمعکهای مقاوم در برابر آب و گردوغبار برای شما مناسبتر باشند.
هزینه کاشت سمعک چقدر است؟
هزینه کاشت سمعک در ایران به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ از جمله نوع سمعک، شرکت سازنده و مرکز درمانی. بهطور کلی، هزینه کاشت سمعک در ایران از ۱۰ میلیون تومان تا ۵۰ میلیون تومان متغیر است. قیمت سمعک بر اساس نوع سمعک، شرکت سازنده و مرکز درمانی متفاوت است.
معاینه گوش در کلینیک دانیال
معاینه گوش در کلینیک دانیال توسط یک متخصص شنوایی انجام میشود و متخصص با استفاده از ابزارهای مخصوص، وضعیت گوش و شنوایی شما را بررسی میکند. معاینه گوش بهطور معمول شامل مراحل اخذ شرح حال، ارزیابی شنوایی با استفاده از ادیومتری ، ارزیابی گوش خارجی، ارزیابی گوش میانی و در نهایت ارزیابی گوش داخلی است.