انتشار این مقاله


مطالعه جديدى نشان مى دهد مصرف رژيم غذايى فاقد گلوتن براى قلب مضر است!

جنبش رژيم فاقد گلوتن در هر زمان سرانجامى نخواهد داشت .صنعت بيش از ١٠ بيليون دلار ارزش دارد.مشاهيرى چون Miley Cyrus از زندگى بدون گلوتن حمايت مى كنند و رژيم هايى چون رژيم غذايى سرخپوستان، مجموع ٣٠ توصيف گلوتن با چندين فسفات كه مى تواند به خوبى راديوم باشد، را مصرف مى كنند.اما علم مى گويد […]

جنبش رژيم فاقد گلوتن در هر زمان سرانجامى نخواهد داشت .صنعت بيش از ١٠ بيليون دلار ارزش دارد.مشاهيرى چون Miley Cyrus از زندگى بدون گلوتن حمايت مى كنند و رژيم هايى چون رژيم غذايى سرخپوستان، مجموع ٣٠ توصيف گلوتن با چندين فسفات كه مى تواند به خوبى راديوم باشد، را مصرف مى كنند.اما علم مى گويد در غير اينصورت كه مبتلا به بيمارى هاى سلياك يا آلرژى به گلوتن باشيد،اگر آن را متوقف كنيد، به سلامتى تان آسيب مى رساند.

ابتدا مسائل مهم:

تنها حدود ١٪‏ آمريكايى ها مبتلا به بيمارى هاى سلياك هستند. يك اختلال خودايمنى كه گلوتن موجب آن مى شود مى تواند به مسائل گوارشى و مشترك منجر بشود.اما باوجود دفعات نسبى اختلالات واقعى پردازش گلوتن، رژيم غذايى فاقدگلوتن در هاليوود بيشتر محبوب است؛به گفته ى دكتر Alessio Fasano، مدير مركز پژوهش و درمان سلياك در بيمارستان عمومى ماساچوست، كه تحقيقات گلوتن را به سمت موردتوجه هدايت كرد.

و در حال حاضر يك مطالعه بيان مى كند كه حذف گلوتن از زندگى تان مى تواند اخبار مضرى را براى سلامتى قلبتان به دنبال داشته باشد.مطالعه گسترده ١٠٠,٠٠٠نفر را از سال ١٩٨٦ تا ٢٠١٠ بررسى كرد. شركت كنندگان سابقه ى بيمارى  هاى قلبى نداشتند و از آنان خواسته شد پرسشنامه هاى موادغذايى را هر ٤ سال يك بار پر كنند.

زمانى كه دانشمندان سلامتى شان را بر اساس دريافت گلوتن مورد تجزيه و تحليل قراردادند، ارتباط قابل توجهى بين مصرف گلوتن و خطر بيمارى هاى قلبى پديد نيامد.

اما زمانى كه تيم داده هارا از ديدگاه غلات تصفيه شده مورد تجزيه و تحليل قرارداد، يافته ها كاملا متفاوت بود.

رهبر مطالعه Andrew Chan، دانشيارپزشكى دانشكده پزشكى هاروارد به CBS بيان كرد:

به نظر مى رسيد افرادى كه به پايين ترين ميزان مصرف گلوتن را در رژيم غذايى شان داشتند، ١٥ درصد خطر كمترى براى ابتلا به بيمارى هاى قلبى دارند.

اصولا، مطالعه بيان مى كند كه حذف گلوتن از رژيم غذايى تان مى تواند مشكلات قلبى را بعدا به شما تحميل كند.اين بخاطر غلات كاملى كه شامل گلوتن مى باشند همچون جو ، گندم و چاودار مى باشد ، كه سرشار از فيبر در رژيم غذايى سالم هستند كه براى قلب مفيد مى باشد.

اجتناب از گلوتن ممكن است در كاهش مصرف غلات كامل مفيد اثر داشته باشد كه ممكن است خطر هاى قلبى و عروقى را تحت تاثير قرار دهد. نويسندگان مطالعه در BMJ بيان كردند كه :

ترويج رژيم غذايى فاقد گلوتن در ميان مردمى كه به بيمارى سلياك مبتلا نيستند، نبايد تشويق شود.

اما زمانى كه شما واقعا مبتلا به بيمارى سلياك باشيد، چه بايد بكنيد؟! آيا شما محكوم به مرگ هستيد؟! قطعا نه؛ به گفته ى محققان. فقط اطمينان حاصل كنيد كه رژيم غذايى تان سرشار از منابع فاقد گلوتن فيبر مى باشد. كوينولا، جو و برنج قهوه اى سه گزينه ى عالى هستند براى اينكه مطمئن شويد شما و قلبتان در سلامت به سر مى بريد.

سپیده بویاقچی


نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید