دروغگویی عمل زشتی بوده و نباید آن را انجام داد، موافقید؟!
مشخص شده است که دروغگویی آنقدرها هم از نظر مردم زشت و ناشایست نیست! در جامعهی امروزی، مردم دروغگویی را ناپسند شمرده و معتقدند که افراد دروغگو قابل اعتماد نبوده و اغلب سعی در سواستفاده از دیگران دارند. قطعا هیچ فردی از شنیدن دروغ خوشحال نمیشود؛ به خصوص اگر فرد دروغگو دوست یا شریک زندگی فرد باشد. اما همیشه دروغگویان افراد بدی نبوده و در واقع ممکن است افراد دروغگو بسیار باهوشتر و حتی موفقتر از افرادی باشند که نسبت به آنان کمتر دروغ میگویند!
در ادامه به مواردی دربارهی دروغ میپردازیم:
دروغگویی در کودکان میتواند نشانهای برای موفقیتهای آینده باشد
اغلب والدین از اینکه فرزندانشان دروغ بگویند متنفرند اما تحقیقات اخیر نشانداده است که همین دروغ گفتن میتواند نشانهای برای موفقیت در آینده باشد. تحقیق انجام شده بر روی کودکان در دانشگاه تورنتو نشان داد که کودکانی که به طور موثرتری دروغ میگویند، در آینده موفقتر خواهند بود. تصور اینکه تمامی دروغها ناپسند هستند بسیار وسوسه انگیز میتواند باشد اما باید بدانید که دروغ یک کودک نشان از باهوش بودن اوست چراکه این هوش است که به فرد کمک میکند تا نسبت به شرایط بین گفتن دروغ و افشای حقیقت یکی را انتخاب کند، بنابراین اگر کودک در سنین پایینتر شروع به دروغ گفتن کند نشاندهندهی باهوشتر بودن اوست.
گفتن دروغ همچنین باعث میشود که بخش اجرایی مغز کودک پیشرفت کرده و بهتر کار کند که این پیشرفت به کودکان این توانایی را میدهد تا با دانستن حقیقت آن را فاش نکرده و با دروغ گفتن به دنبال راهحل دیگری برای مشکل خود باشند.
تحقیق دکتر کنگ لی نشان داد که دروغگویی در کودکان میتواند به این معنا باشد که در آینده این افراد میتوانند به عنوان بانکدار یا سیاستمدار برگزیده شوند. البته این به این معنی نیست که شما فرزندی دروغگو بزرگ کرده و تحویل جامعه بدهید! بلکه تنها مهم است که بدانید دروغگویی همیشه ناپسند نیست ، مخصوصا اگر کودک دروغ بگوید!
مقالهی مرتبط: شیر مادر چه تأثیری بر هوش کودک دارد؟
دروغها بخشی از جامعه را تشکیل میدهند
آیای شما خود را فردی دروغگو میدانید؟ بیشتر افراد خود را فردی راستگو و بیغرض تصور میکنند اما پروفسور بلا د پالو معتقد است که هیچکس نمیتواند سه هفته از زندگی خود را بدون ذرهای دروغ گفتن بگذراند! درست فهمیدید! هیچکس! هرسال پروفسور شاگردان خود را با دروغ نگفتن در طی سه هفته میآزماید و هرسال متوجه میشود که هیچکس نمیتواند از پس این کار بربیاید! اما چرا؟
پروفسور میگوید:
دروغهای روزانه درواقع بخشی از اساس زندگی اجتماعی هستند.
درحالی که بعضی دروغها خودخواهانه و ماهرانه میباشند، بیشتر آنها فقط برای رهایی از شرایط آزاردهنده و ناخوشایند و یا برای محافظت از غرور افرادی که دوستشان دارید به کار میروند.
آیا شما میتوانید ۳ هفته از دوران زندگی خود را بدون دروغ گفتن بگذرانید؟
این طور به نظر میرسد که دروغ بخشی از زندگی اجتماعی را تشکیل میدهد اما مهمترین چیز تشخیص دادن تفاوتهای دروغهای مختلف است. از آن جایی که یک دروغ مصلحتی میتواند برای روابط شما مفید واقع شود، سواستفاده کردن از دیگران و کلک زدن به آنها برای رسیدن به اهداف خود کاریست که باید به شدت از آن دوری کنید.
با این حال دانشگاه بن-گورین طی مطالعهای نشان داد که افراد معمولا تصمیمات خودخواهانهای در شرایط نامعلوم و مبهم میگیرند. به عنوان مثال مردم در شرایطی که به آنها نسبت به مقدار عدد پول میدهند، بیشتر علاقهمندند تا دروغ گفته و عددهارا تغییر دهند .
در طی آزمایشی محققان از داوطلبان خواستند که به صفحهی کامپیوتر با دقت نگاه کنند. بر روی صفحه ۶ تاس درحال چرخش بودند و از داوطلبان خواسته شده بود که عدد تاسی را که نزدیک هدف مشخص افتاده است را بگویند با این شرط که افراد به نسبت عدد گفته شده پول دریافت خواهند کرد. پس هرچه عدد بیشتر، پول دریافتی نیز بیشتر خواهد بود.
افراد تحت شرایطی خاص، به نفع خود دروغهای کوچکی میگویند همان طور که محققان بعد از بررسی نتایج متوجه شدند بیشتر داوطلبان عدد تاس مورد نظر را بیشتر گفته تا پول بیشتری دریافت کنند. ممکن است این عمل به نظر حیلهگری باشد اما باید بدانید افراد هنگامی که خودشان این کار را انجام میدهند هرگز آن را به عنوان تقلب کردن یا حیلهگری در نظر نمیگیرند چراکه شرایط مبهم و نامعلوم به مردم اجازه میدهد تا رفتار و عملکرد خود را معتبر و قانونی بهحساب بیاورند.
مقالهی مرتبط: چرا فریب و تقلب بخشی از زندگی انسان هاست؟!
شال شالوی میگوید:
افراد همیشه نسبت به شرایط برخی قوانین را تا حدی تغییر میدهند که تصویر صادق خودشان خدشه دار نشود!هرچه شرایط مبهمتر باشد، مردم بیشتر دوست دارند تا حقایق را آن طور که خودشان میخواهند ببینند بدین معنا که با مبهمتر شدن شرایط، افراد حقایق را بیشتر در جهت منافع خود خواهند دید.
تمام این تحقیقات نشان میدهد که دروغ بخش جدانشدنی زندگی افراد بوده و همیشه معنی بد و ناپسندی ندارد. دروغگویی در کودکان نشان دهندهی موفقیت آنها در آینده بوده و بیشتر نوجوانان برای افزایش موفقیت خود مخصوصا تحت شرایط مبهم، دروغهای کوچکی میگویند. البته قابل ذکر است که همهی افراد باید از دروغگویی پاتولوژیکی (بیمارگونه) دوری کنند.