خبری خوب برای معتادان کافئین: بر اساس گزارشی جدید، مصرف نوشیدنیهای داغ کافئیندار به طور مرتب، به میزان قابل توجهی خطر سرطان کبد را کاهش میدهد.
این گزارش که از سوی سازمان جهانی تحقیقات سرطان منتشر شده است، تحقیقاتی بسیار دقیق و در بر گیرنده ی ۳۴ مطالعه ی علمی و نزدیک به ۲۵۰۰۰ مورد سرطان کبد است که در رابطه با حدود ۸ میلیون زن و مرد را مورد بررسی قرار گرفته است.
قهوه و شیره ی قهوه هر دو اینگونه به نظر میآیند که سبب کاهش بیان شدن ژنهای مربوط به التهاب و اثرات سرطان در کبد میشوند.
مسئله ی مهم دیگری که در گزارش به آن اشاره شده است آن است که بعضی مواد غذایی، مخصوصا آنهایی که دارای افلاتوکسین هستند، میتوانند تاثیر معکوس بگذارند و احتمال ابتلا به این سرطان را افزایش دهند. افلاتوکسین در مواد غذایی مانند غلات، دانه های روغنی، فلفل، آجیل، ذرت، بادام زمینی، پسته، میوه خشک و انجیر یافت میشود.
با آن که گزارش سازمان جهانی تحقیقات سرطان جرقه ی بحثهای تازه ای در رابطه با مصرف کافئین زده است اما پژوهشگران بر این عقیده اند که هنوز کارهای بیشتری برای انجام دادن دارند و اشاره میکنند که بیشتر تحقیقات آنها بر روی حیوانات انجام شده، اگرچه بیان میکنند که برخی مطالعات انسانی نیز انجام پذیرفته است.