انتشار این مقاله


افزایش مصرف کلسیم در بزرگسالان تاثیری بر ارتقا سلامت استخوان ها ندارد!

نتایج مطالعه جدید محققان نشان میدهد که افزایش مصرف کلسیم در بزرگسالان هر چند احتمال بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد اما تاثیری در کاهش خطر شکستگی و یا وقوع سکته مغزی ندارد . کلسیم یکی از مهمترین مواد معدنی بدن محسوب می‌شود و حدود ۹۹ درصد از ذخایر آن در بدن به ساختار […]

نتایج مطالعه جدید محققان نشان میدهد که افزایش مصرف کلسیم در بزرگسالان هر چند احتمال بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد اما تاثیری در کاهش خطر شکستگی و یا وقوع سکته مغزی ندارد .
کلسیم یکی از مهمترین مواد معدنی بدن محسوب می‌شود و حدود ۹۹ درصد از ذخایر آن در بدن به ساختار و عملکرد استخوان‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند و یک درصد باقیمانده به عنوان سپر محافظتی برای عملکرد متابولیک بدن است که لخته شدن خون، انقباض عضلات، عملکرد عصب، تنظیم ضربان قلب و ترشح هورمون‌ها را در بر دارد.

محصولات لبنیاتی همچون ماست، و پنیر منابع غنی از کلسیم هستند. و اساسا سبزیجات برگ سبز مانند کلم، کلم بروکلی و برگ شلغم، و همچنین ماهی آزاد، ساردین – کنسرو با استخوان – بادام، آجیل و دانه‌های آفتابگردان منابع خوبی برای دریافت مواد معدنی هستند.
با این حال، کلسیم به عنوان مکمل غذایی نیز در دسترس است .
به توصیه موسسه ملی بهداشت آمریکا (NIH)، مردانی که ۵۱ الی ۵۷ سال سن دارند، باید ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم در روز جذب کلسیم داشته باشند و از سن ۷۱ سالگی جذب کلسیم را به ۱۲۰۰ میلی گرم افزایش دهند و زنان هم از سن ۵۱ سالگی روزانه ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم جذب کنند.
مطالعات قبلی از تاثیر مستقیم افزایش جذب کلسیم در سلامتی قلب بزرگسالان و کاهش خطر شکستگی استخوان در آنها حکایت داشت.
با این حال شواهد و مدارکی در نقض این مطالعه یافت شده است.
دکتر سونگ هی کنگ نویسنده تازه ترین مطالعه صوت گرفته در این زمینه در بیمارستان دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی:

نتیجه مطالعات قبلی به این خاطر بود که شرکت کنندگان در آن مطالعات افرادی بودند که رژیم غذایی اساسا غنی از کلسیم داشتند.

دکتر کنگ و همکاران وی در مطالعه خود، افزایش جذب کلسیم و تاثیر آن بر خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی (CVD)، سکته مغزی و شکستگی استخوان را در سالمندانی بررسی کردند که رژیم غذایی کم کلسیم داشتند.
برای انجام این تحقیق، این تیم داده های ۲۱۹۹ مرد و ۲۷۰۴ زن ۵۰ ساله به بالا را که سابقه ابتلا به بیماری قلبی و عروقی یا سکته مغزی نداشتند، بررسی کردند. این افراد بخشی از مطالعه Korea’s Ansung and Ansan Cohort بودند که سال ۲۰۰۱ شروع شده بود و متوسط وضعیت شرکت کنندگان را به مدت ۱۳ سال پیگیری می‌کرد.
این تیم میزان کلسیم در رژیم غذایی شرکت کنندگان را بررسی کرد و وضعیت آن‌ها را به لحاظ ابتلا به بیماری قلبی و عروقی، سکته مغزی یا شکستگی استخوان به صورت دوره‌ای مورد مطالعه قرار داد.
نتایج این مطالعه نشان داد افرادی که در بزرگسالی مصرف کلسیم بیشتری داشتند در قیاس با سایر افراد کاهش چشمگیری در خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی داشتند اما در وضعیت خطر شکستگی استخوان یا ابتلا به سکته مغزی آن‌ها تغییری حاصل نشده بود.
این تحقیق به تازگی در نشست سالانه اندو ۲۰۱۶ که انجمن غدد آمریکا در بوستون برگزار می کند، ارائه شد.

نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید