مشخص نیست که تهوع در دوران بارداری (معروف به بیماری صبحگاهی یا Morning Sickness) نشانۀ خوبی است یا خیر.
مقالات مرتبط: بیماری صبحگاهی
در حال حاضر علت تهوع و استفراغ در دوران باداری ناشناختهاست. براساس مطالعات، تهوع و استفراغ در دوران بارداری میتواند نتیجۀ اثر هورمونها، تطابق (Adaptation) تکاملی یا علل روانی باشد. مطالعۀ اخیر برروی بیش از ۲۴۰۰ زن باردار، تهوع و استفراغ در سه ماهۀ ابتدایی دوران بارداری را – بهویژه در زنان بالای ۳۰ سال – مرتبط با کاهش احتمال سقط جنین میداند. با این حال، این یافته در تمام کیسها به تائید نرسیدهاست.
ارتباط احتمالی میان تهوع و استفراغ در دوران بارداری و کاهش خطر سقط جنین چیست؟ مدت کوتاهی پس از اتصال تخمک بارور به جدار رحم، بدن شروع به تولید هورمون گنادوتروپین کوریونی انسانی (HCG/Human Chorionic Gonadotropin) میکند. HCG مرتبط با تهوع و استفراغ است. زنان مبتلا به بیماری صبحگاهی شدید (Hyperemesis Gravidarum) سطح HCG بالاتری نسبت به سایر زنان باردار دارند. سطح HCG در زنانی که چندقلو باردار هستند، ( و احتمال بیشتری در ابتلا به بیماری صبحگاهی دارند) نیز بالاتر است.
مقاله مرتبط: آیا مصرف قرصهای ضدبارداری میتواند موجب بروز نقصهای مادرزادی در نوزادان شود؟
به شکلی مشابه، استروژن، هورمون دیگری که در دوران بارداری افزایش مییابد، مزتبط با افزایش تهوع و استفراغ در دوران بارداری است. تهوع و استفراغ در دوران بارداری میتواند نشان از قرار گرفتن فرد در معرض هورمونهای بارداری و در نتیجه، نشانهای از بارداری سالم باشد. با این حال، سطح بالای هورمون حاملگی همواره با تهوع و استفراغ همراه نیستند.
به خاطر داشته باشید که عدم تهوع و استفراغ در دوران بارداری دلیلی برای نگرانی نیست. برخی از زنان با وجود بارداری سالم، هرگز بیماری صبحگاهی را تجربه نمیکنند.