داشتن دستانی سرد حتی زمانی که فرد در محیطی با برودت بالا قرار دارد عارضهای شایع است. در حقیقت در برخی موقعیتها این پدیده نوعی پاسخ فیزیولوژیک از سوی بدن برای تنظیم دمای بدن بوده و نباید به عنوان بیماری تلقی گردد.
با این حال در صورتی که فرد دائما دستانی سرد داشتهباشد، این نشانه ممکن است به سبب بیماری زمینهای دیگری به وقوع پیوسته باشد. بهطور مثال داشتن دستانی سرد ممکن است به سبب بیماریهای عصبی و یا مشکلات مرتبط با گردش خون به وجود آمده باشد. همچنین آسیبهای بافتی در ناحیه دست نیز ممکن است علتی برای سردی دستان باشد. لازم به ذکر است در صورتی که در هوایی بسیار سرد زندگی میکنید و دستان شما در معرض دمای بسیار پایین هوا قرار دارند، بهتر از همواره به نشانههای یخزدگی توجه داشته باشید.
برخی دیگر از علائم که هنگام داشتن دستانی سرد نیاز است تا به آن توجه شود عبارتاند از:
- پاها و انگشتان سرد
- تغییر رنگ پوست دست به آبی ویا سفید
- حس سوزن سوزن شدن یا بیحسی
- تاولها و زخمها
- سفت شدن دستان
علل سردی دست
همانطور که علت این پدیده میتواند به سادگی قرارگیری در هوای سرد باشد، بیماریها و مشکلات فراوانی نیز ممکن است علت برخی از انواع آن باشد.
برخی از علل کاهش دمای دست:
- کمخونی
- بیماری Buerger’s
- دیابت
- یخزدگی
- لوپوس
- بیماری رینولدز
- اسکلرودرما
چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد؟
در صورتی که دستانان به طور مزمن سرد هستند، بهتر است هرچه سریعتر قرار ملاقاتی با پزشک خود تنظیم نمایید. بسته به علت ایجاد مشکل، پزشک معالج ممکن است درمانهایی از جمله تغییر در سبک زندگی ویا استفاده از دارو را در دستور کار خود قرار دهد.