رییس مرکز مدیریت در ایران، عدد ۴۰ برای شاخص PMP مطلوب است، اما متاسفانه این شاخص در حال حاضر ۱۱.۵ است.
به گزارش دکتر مجازی، دکتر مهدی شادنوش در گفت و گو با وبدا، با بیان اینکه کشور اسپانیا رتبه اول اهدای عضو در سطح جهان را دارد، خاطرنشان کرد:
در بسیاری از کشورها که در حوزه اهدای عضو فرهنگسازی گسترده ای انجام شده است، میانگین زمان رضایتگیری از خانوادهها، ۴ تا ۶ دقیقه محاسبه شده است؛ چرا که در این کشورها، خانوادهها از قبل، اطلاعات صحیح و لازم را در خصوص مرگ مغزی و اهدای عضو کسب کردهاند. اما در ایران برای این که خانوادهای راضی به اهدای عضو شود، زمان رضایتگیری، بین ۶ تا ۹۰ ساعت به طول میانجامد.
وی یادآور شد: در گزارش های جهانی امسال، جزیره مالتا که ۴۸۰ هزار نفر جمعیت دارد، رتبه ۶ جهانی را در حوزه اهدای عضو کسب کرده است، درحالی که در سه تا چهار سال اخیر در حیطه اهدای عضو فعالیت آنچنانی نداشته است، بنابراین، با فرهنگ سازی صحیح توانسته به پیشرفت خوبی در این زمینه رسیده و با توجه به جمعیت تحت پوشش عدد ۳۰ را در شاخص PMP (تعداد اهدای عضو در یک میلیون نفر جمعیت) کسب کرده است. برای ایران با توجه به جمعیت تحت پوشش عدد ۴۰ برای شااخص PMP مطلوب است، اما متاسفانه این شاخص در حال حاضر ۱۱.۵ است، بنابراین تا نقطه مطلوب فاصله بسیار زیادی داریم و این موضوع ضرورت فرهنگ سازی بیشتر در حوزه اهدای عضو را بیش از پیش نمودار می کند.
رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت تاکید کرد: بعضی از خانواده ها مرگ مغزی را با اموری مانند کما اشتباه می گیرند. در مورد کما امکان بازگشت فرد وجود دارد. اما فردی که مرگ مغزی می شود، امکان بازگشت به حیات را ندارد. خانواده ها باید بدانند که بعد از تایید مرگ مغزی عزیزشان از سوی متخصصان خبره، امکان حیات مجدد وجود ندارد. بنابراین با تصمیم صحیح و به موقع می توانند حداقل جان سایر بیمارانی که نیازمند عضو پیوندی هستند را نجات دهند.