انتشار این مقاله


اندام های مصنوعی در پلیت های ازمایشگاهی !

دانشمندان موفق به پرورش دست موش در ازمایشگاه شدند ! فناوری تولید اندام ها ی مصنوعی به طور قطع در اینده جایگزین اندام های از دست رفته افراد خواهد شد که این روزها دانشمندان یک گام به این هدف نزدیک تر شده اند . تیمی از دانشمندان و جراحان بیمارستان ماساچوست با روش های قبلی […]

دانشمندان موفق به پرورش دست موش در ازمایشگاه شدند !
فناوری تولید اندام ها ی مصنوعی به طور قطع در اینده جایگزین اندام های از دست رفته افراد خواهد شد که این روزها دانشمندان یک گام به این هدف نزدیک تر شده اند .
تیمی از دانشمندان و جراحان بیمارستان ماساچوست با روش های قبلی موجود که برای ساخت ارگان های مصنوعی بکار میرفتند موفق به پروش اندام حرکتی قدامی موش شدند که تا حدی قادر به عملکرد نیز میباشد .استفاده از این روش های تجربی میتواند روزی برای ساخت ارگان های مصنوعی در انسان نیز بکار گرفته شود .
دانشمندان برای انجام این کار از یک موش به عنوان دهنده ی عضو و فراهم کننده پروتیینهای ضروری درون سلولی کمک گرفتند که البته روش های مشابهی برای بازسازی کلیه ، کبد ، گوش و ریه نیز درازمایشگاه مورد بررسی قرار گرفته شده است .
دانشمندان در ابتدا از دترجنت های مخصوص برای از بین بردن سلول های زنده استفاده کردند اما ساختار رشته های پروتیینی کلاژن را که تاندون ها ، عضلات و رگها را شکل میدهند حفظ کردند .( مثلا تصور کنید تمام اجزای یک خانه را به غیر از اسکلت یا چارچوب ان از بین ببرند ) سپس از سلول های سازنده ی رگها و ماهیچه های موجود استفاده کردند که این سلول ها حتما باید از اندام و سلول های خود فرد پذیرنده عضو دریافت شود تا محصول نهایی بتواند به صورت بیولوژیک با بدن فرد پذیرنده سازگار باشد .
برای کمک به تحریک رشد دانشمندان از بیو راکتورهایی که مواد غذایی مورد نیاز، اکسیژن و تحریک های الکتریکی لازم برای رشد را فراهم میکردند استفاده کردند و به مدت دو تا سه هفته زمان برای رشد اندام طی شد و بعد از ان اندام اماده ی تست شدن بود .
زمانی که دانشمندان اندام را با جریان الکتریسیته تحریک کردند پنجه ی موش تا حدی فشرده شد که این به معنای کارامد بودن ماهیچه ها بود و زمانی که ان را به یک موش بیهوش پیوند زدند خون به درون اندام جدید جریان یافت .
در جهان تنها حدود ۷۰ بیمار تحت درمان پیوند عضو به صورت مطلوب (پس نزدن پیوند ) تخمین زده میشود و سیستم ایمنی تمایل شدید به رد پیوندهای غیر خودی دارد و بیماران نیازمند به درمان همراه با سرکوب سیستم ایمنی هستند اما در این روش جدید سلول های قادر به رشد را از خود فرد پذیرنده دریافت میکنند و بنابراین احتمال رد عضو بسیار پایین است .
چالش بعدی دانشمندان در این زمینه اطمینان از ریشه زایی اعصاب در این اندام های مصنوعی است .

عرفان گلشن


نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید