سال گذشته تیمی از محققان دانشگاه هاروارد بیان داشتند که توانستهاند سیم مشبکی بسازند که پزشکان میتوانند با تزریق آن، برای درمان بیماریهایی عصبی چون پارکینسون روشی جدیدی به کار ببرند. آنها این تکنولوژی را در موشهای زنده آزمایش کردهاند و اکنون نوبت مرحلهای جدید است؛ آزمایش روی انسان.
این شبکه از طلا و پلیمرهای بسیار نازکی ساخته شده است و برای تزریق آن به دورن بافت نیاز به جراحی خاصی نیست. میتوان آن را به صورت مارپیچ توسط نوک یک سوزن به درون بدن تزریق کرد. زمانی که این سیم به درون سر راه یافت، با بافت مغز ادغام میشود. این صفحهی مشبک فضاهایی برای عبور نورونها دارد.
قسمتی از آن باید توسط حفرهی کوچکی از جمجمه خارج شود تا بتواند به کامپیوتری متصل گردد. ارتباط مورد نظر برای نشان دادن فعالیت مغز و صربههای الکتریکی هدفدار برای جلوگیری از مرگ سلولهای عصبی ضروری است. با جلوگیری از مرگ نورونها که اسپاسم و تومورها را باعث میشود، میتوان این دستگاه را مبارزی برای بیماری پارکینسون و بیماریهای مشابه در نظر گرفت. در نهایت این سیم را میتوان با کاشت منبع انرژی و کنترل از اتصال به کامپیوتر هم بینیاز کرد.
محققان باور دارند که این تکنولوژی در آینده میتواند برای سلامت روانی نیز مؤثر واقع گردد؛ چون میتواند اهداف بهتری را نسبت به داروها برای درمان بیماریهایی چون افسردگی و شیزوفرنی در نظر گرفت. آنها به اطمینانی در این رابطه دست یافتهاند که میخواهند آزمایشهای انسانی را نیز شروع کنند. مطابق با بررسی MIT، محققان آزمایشهای خود را روی بیماران مبتلا به صرع در بیمارستان عمومی ماساچوست آغاز خواهند کرد.