عبارت ورم معده برای تمام حالات التهاب آستر معده به کار میرود.ورم معده میتواند حاد یا مزمن باشد.انواع مختلف ورم معده وجود دارد که هر کدام علت زمینهای متفاوتی دارند.
برای اکثر افراد ورم معده موضوع کوچکی است و به سرعت به درمان پاسخ میدهد. تعدادی از التهابات معده میتوانند منجر به ایجاد زخم شوند یا احتمال سرطان را بالا ببرند.
رژیم غذایی برای سیستم گوارش و سلامت کلی شما بسیار تاثیرگذار است. آنچه که وارد معده خود میکنید در سلامت دستگاه گوارش شما تفاوت ایجاد میکند.برای مثال بعضی از انواع التهاب های معده به دلیل دفعات بالای مصرف مشروبات الکلی یا نوشیدن زیاد الکل به یکباره اتفاق میفتد. عدم مصرف برخی غذاها و نوشیدنی و خوردن بعضی غذاها میتواند باعث بهبود وضعیت معده بشود.
برای درمان ورم معده چه باید خورد؟
تعدادی از غذا ها وجود دارند که به کنترل ورم معده و درمان کمک قابل توجهی میکند که عبارتند از:
- غذاهای حاوی فیبر مانند سیب ، جو دوسر ، کلم بروکلی ، هویج و لوبیا
- غذاهای کم چربی مانند ماهی ، مرغ و سینه بوقلمون
- غذاهای دارای اسیدیته کم ، یا قلیایی تر مانند سبزیجات
- نوشیدنی هایی که گازدار نیستند
- نوشیدنی بدون کافئین
- پروبیوتیک هایی مانند کومچوچا ، ماست ، کیمچی و کلم ترش
برخی مطالعات معتبر نشان می دهد که پروبیوتیک ها ممکن است به رفع عفونت ایجاد شده توسط هلیکوباکتر پیلوری کمک کنند.هلیکوباکتر پیلوری باکتری است که میتواند باعث ایجاد عفونت در دستگاه گوارش شده و منجر به گاستریت یا زخم معده شود.
چه غذاهایی نباید بخوریم؟
غذاهایی که پر چرب هستند ممکن است التهاب معده را بدتر کنند. برخی از غذاهای دیگر محرک معده ، عبارتند از:
- الکل
- قهوه
- غذاهای اسیدی مانند گوجه فرنگی و برخی میوه ها
- آب میوه
- غذاهای چرب
- غذاهای سرخ شده
- نوشیدنی های گازدار
- غذاهای ادویه دار
- غذاهای حساسیت زا
رژیم غذایی مخصوص افردا مبتلا به زخم معده
برخی از انواع گاستریت ها در نهایت می توانند باعث ایجاد زخم شوند.در صورتیکه زخم معده دارید ، انواع غذاهایی که باید از آنها بخورید یا از آن پرهیز کنید ، مشابه غذاهای گفته شده برای التهاب معده است باید اطمینان حاصل کنید که از غذاهایغنی از ویتامین ها استفاده می کنید. یک رژیم غذایی سالم با غذاهای پر از ویتامین باعث بهبودی زخم می شود.
همچنین ممکن است به توصیه پزشک با وجود کمتر شدن درد معده در هنگام مصرف شیر مجبور به حذف شیر از رژیم غذایی خود شوید چرا که با گذشت زمان درد را بدتر خواهد کرد.
علل ورم معده
علتهای مختلفی برای بروز علاوم التهاب معده وجود دارند اما شایعترین آنها عبارتند از:
زخمهای بزرگ یا بیماری
بیماری یا آسیب عمده ممکن است باعث گاستریت حاد استرسی شود. آسیب بدن شما (نه لزوماً به معده) یاوجود بیماری که بر جریان خون به معده شما تأثیر می گذارد ، باعث افزایش اسید در معده شما می شود.
آسیب آستر معده
چنین آسیب هایی با وجود موارد زیر میتواند اتفاق بیفتد
- مصرف الکل و داروهای مختلف
- آسپیرین و ضد درد مانند NSAIDS
- بلع یک ماده خورنده بافت معده
- عفونت های باکتریایی یا ویروسی
- درمانهای رادیواکتیو در قسمت فوقانی شکم یا قسمت تحتانی سینه
- عمل جراحی برای برداشتن بخشی از معده
عفونت ایجاد شده توسط هلیکوباکتر پیلوری
این باکتری یکی از عوامل ایجاد عفونت است هلیکوباکتر پیلوری شایعترین علت گاستریت است. و در کشورهای کمتر توسعه یافته متداول است. این بیماری معمولاً از زمان کودکی شروع می شود ، اگرچه ممکن است علائم تا زمان بزرگتر شدن علائم بروز نکند
بیماری های خودایمنی
بیماریهای خود ایمنی نیز ممکن است در گاستریت نقش داشته باشد.زمانی این اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن به بافت سالم بدن در معده حمله کند.
آلرژی غذایی
کسانی که مری ائوزینوفیلیک دارند مصرف غذاهای حساسیت زا میتواند محرک ابتلا به گاستریت باشد. برای تعیین هرگونه حساسیت غذایی لازم است با پزشک تغذیه یا متخصص حساسیتهای غذایی در ارتباط باشید.
درمان ورم معده
گاستریت با داروهایی درمان می شود که شامل آنتی اسیدها است. برای گاستریت ناشی از هلیکوباکتر پیلوری ، پزشک شما آنتی بیوتیک نیز تجویز می کند. همچنین لازم است از مصرف هر چیزی که باعث گاستریت شما شود ، مانند الکل ، آسپیرین یا مسکن ها خودداری کنید. پروبیوتیک های تکمیلی همچنین ممکن است در کنترل گاستریت و پیشگیری از پیشروی آن مفید باشند..
.