هر قدر از مصرف نوشيدنی های الكلی بپرهيزيم، به همان نسبت كمتر در معرض اختلالات ريتميك قلبي قرار مي گيريم. اين پيام مطالعه ی گسترده ای است كه بر روی مصرف الكل و انقباض بی نظم رشته های عضلانی دهليزی يا “AFib” صورت گرفت. اين حالت زمانی پيش مي آيد كه ايمپالس هاي الكتريكي در نواحی بالايی قلب (دهليزها) با مشكل مواجه باشد و ضربان قلب غيرعادی توليد شود، موجب ايجاد لخته هاي خونی و نتيجتاً سكته يا حملات قلبی می شود. ١ نفر از ٤ نفری كه بيش از ٤٠ سال سن دارد در ريسك ابتلا به AFib قرار دارد. تخمين زده شده كه تا سال ٢٠٥٠ تقريباً ٦ ميليون آمريكايی به اين اختلال دچار می شوند. ولی طبق يافته های محققان دانشگاه كاليفرنيا،سان فرانسيسكو، به ازاء هر ١٠ سالي كه الكل( بدون توجه به نوعش) مصرف نشود، خطر ابتلا به آفيب ٢٠ درصد كاهش مي يابد. اين مطالعه كه شامل ريسك فاكتورهای قلبي بود، طي بيش از ٢٥ سال بر روی بيش از ١٥٠٠٠ آمريكايی بالغ انجام شد. پژوهشگران به اين نتيجه رسيدند كه، افراد مصرف كننده ی اين گونه نوشيدنی ها در ريسك افزاينده ی AFib قرار دارند، هر ١٠ سال مصرف اضافی الكل معادل افزايش ١٣ درصدی و هر روز مصرف اضافی آن برابر ٤ درصد افزايش ابتلا به اين بيماری است. دكتر گرگوری ماركوس، عهده دار مديريت تحقيقات كلينيكي در بخش قلبی دانشگاه، در خبر UCSF گفت:
بررسی های آينده می توانند ما را در شناسايی افراد مستعد آفيب ( در اثر مصرف الكل) ياری كند، در اين صورت مشاوره های هدف دار با اين بيماران بسيار مؤثر واقع خواهد شد. يافته های ما نشانگر امكان وجود تأثيرات متغير مزمن قلبی از سوی الكل است كه آن را به عنوان محرك اصلی معرفی نميكند و پژوهش های بيشتری جهت علت يابي آن لازم است.
اين اطلاعات به صورت آنلاين در روز ١٨ اكتبر، در ژورنال PLOS ONE منتشر شد.