خبری خوب برای طرفداران قهوه و کافئین: گزارشی جدید حاکی از این که مصرف منظم کافئین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد، به تازگی منتشر شدهاست.
این یافته از سوی دکتر شیلپا و یک تحقیق در دانشگاه هاروارد در زمینه سلامت عمومی بهدست آمدهاست. تیم تحقیقاتی دادههای پروژههای تحقیقاتی که دورهی زمانی دو دهه را پوشش دادهاند، را در کنار هم جمعآوری کردهاند.
دادههای جمعآوری شده نشان میدهند افرادی که در روز بیش از یک فنجان قهوه مینوشند به میزان ۱۱ درصد احتمال ابتلایشان به دیابت نوع ۲ نسبت به افرادی که به ندرت قهوه مصرف میکنند، کمتر است.
دادهها نشاندهندهی این هستند که مردم میبایست به طور مرتب قهوه بنوشند تا اثرات آن را ببینند. در واقع، تحقیقات نشان میدهند که افرادی که کاهش مصرف خود را گزارش دادند ۱۷درصد احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ آنها از معتادان قهوه بیشتر است.
چه خاصیتی در قهوه سبب دفع دیابت میشود؟
این خاصیت به علت کافئین قهوه نمیباشد، و ما میدانیم که قهوه دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدن و ترکیبات دیگر زیستفعال میباشد. این ترکیبات زیستفعال نقش بسیار مهمی را در سوخت و ساز گلوکز و تنظیم قند خون ایفا میکنند.
در کل، این موضوع خبر خوبی برای قهوه دوستان میباشد.
هرچند، تیم هاروارد اطمینان حاصل کردهاست که قهوه تنها استراتژی مبارزه با دیابت نیست.
محققان میگویند، قهوه تنها فاکتور کاهش ریسک ابتلا به دیابت نمیباشد، و افراد میبایست وزن خود را کنترل کنند و از نظر فیزیکی فعال باشند.