اگر دیابت دارید – نوع ۱ یا نوع ۲ – خطر افسردگی در شما بیشتر است. و اگر شما افسرده هستید، ممکن است احتمال بیشتری در ابتلا به دیابت نوع ۲ داشته باشید. خبر خوب این است که دیابت و افسردگی را میتوان با هم درمان کرد. و به طور موثر مدیریت یکی میتواند تاثیر مثبت در دیگری داشته باشد.
مقاله مرتبط: مهمترین عامل دیابت چیست: آیا شما هم در معرض خطر هستید؟
نحوه ارتباط آنها چیست؟
اگر چه رابطه بین دیابت و افسردگی به طور کامل درک نشده است:
- رژیمهای کنترل دیابت میتوانند استرس زا باشند و منجر به افسردگی شوند.
- دیابت میتواند عوارض و مشکلات بهداشتی ایجاد کند که ممکن است علائم افسردگی را بدتر کند.
- افسردگی میتواند منجر به تصمیم گیریهای سبک زندگی مانند خوردن غذاهای ناسالم، ورزش کم، سیگار کشیدن و افزایش وزن شود که اینها همه عوامل خطر ابتلا به دیابت هستند.
- افسردگی توانایی شما برای انجام وظایف، ارتباط برقرار کردن و تفکر روشن را تحت تاثیر قرار میدهد. این میتواند توانایی شما برای موفقیت در مدیریت دیابت را مختل کند.
مقاله مرتبط: احساس افسردگی یکی از علائم کمبود ویتامین D است
مدیریت این دو شرایط با هم
- برنامههای خودمراقبتی دیابت- برنامههای دیابت که بر رفتار تمرکز دارند، در کمک به افراد برای بهبود کنترل متابولیک، افزایش سطح آمادگی جسمانی و مدیریت کاهش وزن و سایر عوامل خطر بیماری قلبی عروقی موفق بودهاند. آنها همچنین میتوانند به بهبود معنویت و کیفیت زندگی شما کمک کنند.
- روان درمانی- به طور مشابه، شرکت کنندگان در روان درمانی، به ویژه درمان شناختی رفتاری، بهبود در افسردگی را گزارش کردهاند که منجر به مدیریت بهتر دیابت شده است.
- داروها و تغییرات شیوه زندگی- داروها – برای دیابت و افسردگی – و تغییر سبک زندگی، از جمله انواع مختلف درمان با ورزش منظم، میتوانند هر دو شرایط را بهبود بخشند.
- مراقبت مشترک- تحقیقات جدید نشان میدهد که درمان تحت نظارت یک مدیر مسئول پرستاری که در صورت نیاز درمان را پیش ببرد، به بهبود افسردگی و دیابت کمک میکند. این نوع مراقبت ممکن است در اکثر سیستمهای مراقبت بهداشتی در دسترس نباشد.
اگر دچار دیابت هستید، به علائم و نشانههای افسردگی نظیر از دست دادن توجه به فعالیتهای طبیعی، احساس غم و اندوه یا ناامیدی و مشکلات جسمی ناشناخته مانند درد پشت و یا سردرد توجه کنید.
اگر فکر میکنید ممکن است افسرده شوید، همین الان به دنبال کمک باشید. پزشک یا مددکار دیابت میتواند شما را به یک متخصص بهداشت روانی ارجاع دهد.