متاسفانه باید قبول کنیم بدن ما هرروز ضعیف تر می شود و دلیل عمده و مهم آن سبک زندگی اشتباهی است که پیش گرفتیم. عدم استفاده از خوراکی های مفید و طبیعی مثل سبزیجات، عسل طبیعی، میوه جات و … و استفاده زیاد از فست فودها و قند و شکر باعث شده بدن ما دچار بیماری های مختلفی شود که مجبور شویم برای درمان آن به پزشک مراجعه کنیم.
در این مقاله چندین خوراکی مفید معرفی کرده ایم که با مصرف مداوم آن ها بدن شما انرژی و جان دوباره ای می گیرد و نیاز شما را به نزد دکتر رفتن به حداقل می رساند.
۱. سبزیجات: درجه اول سبزی های تازه مثل اسفناج، ریحان، کاهو، دارچین و کلم، ارزش غذایی بالایی دارند و میتوانند به تهیهٔ سالمترین وعدههای غذایی کمک کنند.
۲. میوهها: مصرف میوهها مثل سیب، توت، پرتقال، آناناس و خرما باعث تأمین ویتامینهای مهم از جمله ویتامین C و فیبر میشود.
۳. دانهها و برنجها: غلات سالمی مانند برنج قهوهای، نان گندم کامل و جو پشتوانهٔ خوبی برای ارائهٔ فیبر، ویتامینهای B، مواد معدنی و انتقال انرژی هستند.
۴. ماهی: ماهیانی مثل ماهی قزلآلا منبع خوب امگا-۳ و اسیدهای چرب اسیدی است که به قلب و مغز کمک میکنند.
۵. پروتئینهای با کیفیت: مصرف مواد پروتئینی سالم مانند ماهی، مرغ، تخم مرغ، بلدرچین و لوبیا کمک میکند تا بدن به آهن، روی و پروتئین بیشتری دست یابد.
۶. ماست و محصولات لبنی: ماست یا محصولات لبنی با پروبیوتیکها که در تعادل میکروبی درون روده بدن نقش دارند، مثل یوگورت طبیعی، کفیر و کره خامهای.
۷. آجیلها و دانههای روغنی: مصرف خرما، بادام، پسته، کنجد و آووکادو ممکن است به فراهمکردن چربیهای سالم و متوازن در رژیم شما کمک کند.
۸. غلات نیمهسفید: غلاتی مانند برنج نیمهسفید و نان گندم نیز غنی از موادغذایی هستند و میتوانند به تدریج و در حدّ مقدور مصرف شوند.
۹. عسل طبیعی: عسل که به معجزه طبیعت نیز معروف است یکی از بهترین مواد خوراکی برای افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن است.
کدام خوراکی ها را مصرف نکنیم؟
حال که فهمیدیم چه خوراکی هایی مفید است، کدام مواد غذایی را از سبد خود حذف کرده یا مصرف آن را به حداقل برسانیم؟
مصرف بیش از حد یا به صورت مداوم مواد غذایی زیر میتواند برای سلامتی بدن مضر باشد:
۱. چربیهای اشباع شده: مانند روغن نباتی، گوشت چرب و محصولات لبنی پر چرب. مصرف اضافی این نوع چربیها میتواند خطر افزایش کلسترول بد و بیماریهای قلبی-عروقی را افزایش دهد.
۲. شکر: مصرف زیاد شکرهای فرآوری شده مثل شکر سفید، قند و نوشابهها میتواند منجر به افزایش قند خون، چاقی و بیماریهای مزمن شود.
۳. نمک: مصرف بیش از حد نمک میتواند منجر به افزایش فشار خون، بیماریهای قلبی-عروقی و مشکلات کلیه باشد. غذاهای آماده و پرپروسه شده عمدتاً حاوی مقادیر بالایی نمک هستند.
۴. چربیهای ناسالم: مانند روغنهای نافراوان جزئیاً هیدروژنه شده (روغنهای ترانس) که در محصولات پخته شده و غذاهای پرپروسه شده یافت میشوند. مصرف زیاد این نوع چربیها ممکن است باعث افزایش کلسترول بد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی شود.
۵. مواد نگهدارنده و مواد افزودنی شیمیایی: برخی مواد غذایی تجاری شامل مواد نگهدارنده، رنگها و مواد افزودنی شیمیایی هستند که مصرف طولانی مدت آنها ممکن است به سلامتی بدن آسیب برساند.
قطعا به جز این که باید حواسمان به خوردن باشد، نباید از تحرک و ورزش غافل شویم. مشکلات اقتصادی و ساعات طولانی کار باعث شده وقت کمتری برای ورزش پیدا کنیم. اما اگر قرار است یک زندگی سالم و باکیفیت داشته باشیم بهتر است ورزش را در برنامه روزانه خود قرار دهیم.
حتی ۱۰ دقیقه پیاده روی در روز نیز می تواند برای بدن ما مفید باشد
سخن پایانی
پیتزا یا سیب! قطعا انتخاب همه ما پیتزا گوشت و قارچ با پنیر فراوان است. اما باید به سال های دیگر نیز فکر کنیم. خوردن روزانه سیب میتونه کیفیت زندگی ما را تا حد زیادی بالا ببرد. بهتر است مصرف فست فودها را تا جایی که امکان دارد به حداقل برسانید.
درست است که غذاهای فست فودی طعم و لذت بیشتری دارند، اما مضرات آن به لذتش نمی ارزد.
منبع: asalstar.ir