دیابت بیماری است که باعث افزایش میزان قند خون میشود که علت آن کمبود انسولین یا ناتوانی بدن در استفاده از انسولین یا هردو است.
دیابتی که خوب مدیریت نشود،میتواند باعث آسیب به رگهای خونی یا سلولهای عصبی شود که منجر به مشکلات پا و موقعیتی به نام نوروپاتی میشود. میزان بالای قند خون میتواند باعث آسیب به چشمها و کلیهها و افزایش ریسک بیماریهای قلبی و سکته شود.
غذاهایی که میتوانند قند خون را تنظیم کنند
افرادی با بیماری دیابت ابتدا باید مطمئن شوند که وعده های غذایی مداومی داشته باشند.
داشتن منابعی از الیاف فیبری ، کربوهیدراتهایی با هضم آرام ، پروتئینهای ساده و چربی سالم در هر وعده به کنترل قند خون در طول روز کمک میکند.
مردم باید غذاهایی با قندهایی با جذب سریع مثل نان و پاستا را محدود کنند. و به جای آن باید از غذاهایی با قندهای دیر هضم تر با مواد معدنی بیشتر مثل سبزیحات ، غلات سبوس دار ، لوبیا ، انواع توت ها مصرف کنند. این مواد باعث ایجاد تغییرات ناگهانی کمتری در میزان قند خون میشوند.
هفت غذای فوقالعاده دیابتیها
۱) گردو
ترکیب فیبر و پروتئین و چربیهای سالم در گردو آن را نسبت به میان وعدههایی با قند ساده مثل چیپس یا پفک برتری میبخشد.
اسیدچرب موجود در گردو میتواند باعث افزایش کلسترول مفید و کاهش کلسترول مضر شود. این میتواند باعث کاهش ریسک بیماریهای قلبی و سکته قلبی شود.
- گردوی خرد شده را به ماست و سالادتان اضافه کنید.
- میکس هایی با گردو و دانههای کدو تنبل و شکلات تلخ درست کنید.
۲) آووکادو
آووکادو تنها میوه ای است که منبع خوبی برای چربی های مفید است. آووکادو همچنین منبع حدود ۲۰ ویتانین مختلف و مواد معدنی مخصوصا آنهایی که دارای ذخایر زیاد پتاسیم ، ویتامین C،E،K،لوتئین و بتاکاروتن هستند است.
خوردن چربی هضم قندهارا کند میکند که به متعادل نگهداشتن بیشتر قند خون کمک میکند.آووکادو همچنین غنی از فیبر است. نیمی از این میوه ۶ تا ۷ گرم فیبر دارد. به استناد به سازمان دارویی داخلی و برنامه علوم تغذیه ی دانشگاه کنتاکی. جذب فیبر بالا ارتباط مستقیمی با کاهش ریسک دیابت دارد.
خوردن غذاهایی با فیبر بالا همچنین می تواند باعث کاهش فشار خون و میزان کلسترول ، افزایش کاهش وزن و تاثیر گذاری بیشتر انسولین شود.
- صبحها به جای کره آووکادو روی نان بمالید.
- به جای مایونز روی سالاد مرغ یا تخم مرغ از آووکادو استفاده کنید.
۳) دانههای کدو
دانه های کدو حاوی منیزیم فراوان اند. بدن برای بیش از ۳۰۰ فرآیند به منیزیم احتیاج دارد که شامل تجزیه ی غذا برای انرژی میشود.
۴) توت فرنگی
یک مطالعه نشان داد که فیستین ، مادهای موجود در توت فرنگی ، مشکلات کلیوی و مغزی را در موشهای دارای دیابت کاهش میدهد.
سایر مطالعات انسانی نشان میدهند که خوردن مقدار زیادی از انواع توتها ریسک دیابت را کاهش میدهد.یک فنجان توت فرنگی تازه شامل ۱۶۰% نیاز روزانهی یک فرد به ویتامین C را تامین میکندو فقط ۵۰ کالری انرژی دارد.
مطالعات زیادی رابطهی کمبود ویتامین C و دیابت را اثبات کرده اند.
- سالاد های عالی با ترکیب توت فرنگی و اسفناج و گردو تهیه کنید.
- توت فرنگی یخ زده را با شیر و کره بادام زمینی به اسموتی اضافه کنید.
۵) زنجبیل
زنجبیل شامل مواد آنتی اکسیدان و ترکیبات سالمی است که خاصیت ضد عفونتش را تقویت می کند.
مطالعات پیرامون زنجبیل و دیابت کم است. دز حالی که مطالعات نشان دادهاند که زنجبیل قند خون را در بیماران دارای دیابت نوع ۲ کاهش می دهد.
- زنجبیل پوست کنده تازه را در آب جوش بیاندازید تا چای زنجبیل تهیه کنید.
- در تزیین سالاد هم به کار ببرید.
۶) اسفناج
دریافت کم پتاسیم ارتباط مستقیمی با دیابت و مشکلات دیابتی دارد.
اسفناج یکی از منابع اصلی غذایی پتاسیم است. با ۸۳۹ میلیگرم به ازای هر فنجان بعد از پخت. یک فنجان موز تقریباً حاوی ۵۳۹ میلی گرم پتاسیم است.
- اسفناج را در اسموتی امتحان کنید.
- به جای کاهو در ساندویچ ها از اسفناج استفاده کنید.
۷) دارچین
در برخی از مطالعات مشخص شده است که دارچین باعث کاهش قند خون در بیماران دیابتی میشود.
- دارچین را با سیب زمینی ، هویج پخته و… امتحان کنید.
- دارچین را با چای یا شیر گرم مصرف کنید.
منبع : medicalnewstoday