نشانههای ابتلا به اختلال اضطراب شامل هر دو دستهی فیزیکی و روانی میشوند.
این اختلال در فرمهای مختلفی ظاهر میشود اما نشانههایی در بین انواع آن مشترک هستند. همانند بسیاری از مشکلات روانی دیگر، اضطراب گاه به گاه توسط همهی افراد تجربه میشود اما فاکتوری که تعیین میکند اضطراب طبیعی است یا یک اختلال، شدت و ماهیت آن است. انسانها در پاسخ به موقعیتهای تنشزا احساس اضطراب میکنند، اما میزان بالای استرس در این موقعیتها میتواند واقعا ناتوانکننده و ناسالم باشد؛ برای مثال، بسیاری در هنگام ویزیت پزشک، شرکت در مسابقهی ورزشی و … احساس استرس دارند که امری نرمال است؛ اما مضطرب شدن برای هر موقعیت جزئی میتواند زنگ خطری برای مشکلسازی استرس باشد.
مقالهی مرتبط: ۱۰ اَبَرغذا که سبب کاهش استرس میشوند!
نشانههای اضطراب
۴ مورد از رایجترین نشانههای ذهنی اضطراب شامل موارد زیر میشوند:
- احساس وحشت، ترس و تشویش
- احساس بیقراری و عدم تعادل
- احساس مداوم خستگی و فقدان انرژی
- ناتوانی در تمرکز
۶ نشانهی فیزیکی رایج این اختلال نیز عبارتند از:
- کشش ماهیچه
- بروز مشکلات خواب
- خشک شدن دهان
- تنفس بریده بریده
- تپش قلب
- احساس گیجی
با اینحال، موارد بالا تمامی نشانههای این اختلال رایج را پوشش نمیدهند؛ تا کنون بیشاز ۵۰ نشانه برای اختلال اضطراب گزارش شدهاست که در افراد مختلف، انواع و شدت متفاوتی دارند و کلید اصلی پی بردن به این اختلال، تنها گستردگی این نشانههاست و اینکه چگونه زندگی روزمرهی ما را تحت تأثیر قرار میدهند.
مقالهی مرتبط: سوالاتی در ارتباط با کاهش افسردگی و اضطراب
افرادی که انواع شدید آن را تجربه میکنند، بهتر است هر چه سریعتر تحت درمان متخصص قرار گیرند چرا که اثرات مخرب این اختلال، تمام ابعاد جسمی و روحی را میتواند تحت کنترل قرار دهد.
علاوه بر فرم عمومی اضطراب که میتواند توسط فاکتورهای مختلفی فعال شود، سایر انواع این اختلال عبارتند از انواع فوبیا، PTSD و اختلال اضطراب اجتماعی که شیوههای درمانی خاص خود را دارند.