انتشار این مقاله


چگونه با افرادی که به حدوحدود شما احترام نمی‌گذارند برخورد کنید؟

پژوهشگران موفق به معرفی راه حلی برای مواجهه با افرادی که از شما سوء استفاده می‌کنند، شده‌اند.

پژوهشگران موفق به معرفی راه حلی برای مواجهه با افرادی که از شما سوء استفاده می‌کنند، شده‌اند.

عرف موجود در جامعه، تعیین کرده‌است که افراد بالغ به حقوق یکدیگر احترام گذاشته در عینی که فردیت خود را حفظ می‌کنند، حتی در روابط بسیار نزدیک. حال هر چقدر رابطه نزدیک‌تر شود، امکان احترام گذاشتن به حد و حدود طرفین ممکن است کمتر شود اما بسیاری از افراد حتی از نزدیک‌ترین دوستان خود و شریک زندگیشان انتظار دارند به حریم شخصی‌شان احترام بگذارد. واژه‌ی حد و مرز در روان شناسی، به این خطوط که برای مرزهای شخصیمان تعیین می‌کنیم، اشاره دارد. زمانی که فردی این حدود را رعایت نمی‌کند، به این معناست که شخص موردنظر ارزش و احترامی برای حد و حدود شما قائل نیست.

طبق پژوهشی که در سال ۲۰۱۷ انجام گرفت، ان دیلی۱، از محققان، اظهار دارد:

زمانی تعریف می‌شود که فردی دارای حد و حدود معقولی است که بتواند خشم و امیال خود را کنترل کند و ناامیدی خود را تحت کنترل در آورد. این‌گونه افراد اجازه‌ی تجاوز به حریم شخصی‌شان را نمی‌دهند. بسیاری از زنان از تجاوز شریک زندگیشان به حریم شخصیشان شاکی هستند، به‌گونه‌ای که گویا تنها داشتن جنسیت مذکر برای آگاهی از تمام مسائل شخصی کافی است و مردان حق دخالت در زندگی شخصی زنان را دارند. مشکل نیز می‌تواند ناشی از عدم یادگیری احترام به حق و حقوق سایرین در دوران بچگی و پرورش یافتن توسط والدینی با همین خصلت باشد.

در آنالیزهای روان‌شناسی که هسته‌ی پژوهش دیلی را تشکیل می‌دادند، موضوع جاذبه‌ی جنسی افراد مراجعه کننده  به مقاصد درمانی برای روان‌پزشکان مطرح می‌بود.
بررسی‌های آماری نشان می‌دهند که روان‌شناسان و روان‌پزشکان، اغلب جذب بیماران خود می‌شوند و این امر، اختلالی برای رفتارهای حرفه‌ای آنان محسوب می‌شود. به‌علاوه، این جاذبه سبب جمع‌آوری اطلاعاتی از شخصی‌ترین قسمت‌های زندگی بیمار می‌شود.

در زندگی روزمره، در بسیاری از مواقع این امیال تجربه می‌شوند؛ احساس تمایل به همکار. در حالی ک این تمایل به سمت یکدیگر باید به تمایل مشترک به رسیدن به اهداف شغلی تبدیل شود.

در فرم‌های دیگر تجاوز به حد و حدود می‌تواند از مثال زیر استفاده کرد:

فرض کنید شما برای نخستین بار با فردی ملاقات می‌کنید و در اواسط مکالمه، مخاطت شما شروع به پرسیدن سوالاتی از این قبیل می‌کند: “حقوق ماهیانه شما چقدر است؟” یا “چرا تحصیلات خود را در دانشگاه نیمه تمام رها کردید؟” این‌ قبیل از سوالات ممکن است نشان دهنده‌ی تجاوز او به حریم شخصیتان باشند. (با این‌حال، ممکن است فرد مقابلتان تنها احساس راحتی فراوانی با شما کند) با این‌حال، شما ترجیح می‌دهید مسائلی از این قبیل در این مرحله از رابطه مطرح نشوند.

زمانی که افرائی با حد و حدود ضعیف با شما این‌گونه رفتار می‌کنند، شما در موقعیتی دشوار برای حفظ ادب و نشان دادن آزردگی خود از این قضیه قرار خواهید گرفت.

نتایج بررسی‌های دیلی نشان می‌دهند شما با خودتان روبه‌رو شوید؛ چه عاملی دقیقا موجب آزردگی و احساس ناامنی شما شده‌است؟ چرا باید با فرد متجاوز برخورد کنید؟ بعلاوه می‌توانید از این موقعیت برای پیدا کردن دیدگاهی در خصوص این‌که چه عاملی سبب شده‌است فرد مقابلتان این سوال‌ها را بپرسد استفاده کنید. پیدا کردن دانشی عمیق درباره‌ی خودتان و خودشناسی، قدم اول برای مقابله با این افراد است.

در مرحله‌ی بعد باید بدانید زمانی که این‌گونه افراد به محیط شخصی شما تجاوز می‌کنند، بهترین راه برای بیان ارزش‌ها و حریم‌هایتان، کنترل خود است. سپس از حریم شخصی و فردیت خود دفاع کنید اما ارزش‌هایتان را نیز از یاد نبرید؛ پای‌بندی به ارزش‌هایتان سبب حس رضایت بیشتری نسبت خودتان می‌شود.


پی‌نوشت

۱ Ann Dailey

فاطمه طهماسبی


نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید