طبق مطالعات به نظر مى رسد مصرف ميوه ها خطر ابتلا به ديابت را كاهش دهد!
افرادى كه مبتلا به ديابت هستند و به طور منظم ميوه مصرف مى كنند، ١٧ درصد خطر مرگ كمترى دارند.
آيا امروز ميوه ى تازه اى مصرف كرده ايد؟! مصرف ميوه ، نه تنها مى تواند خطر ابتلا به ديابت نوع ٢ را در شما كاهش دهد؛ بلكه با استناد به يك مطالعه ى جديد عظيم، خوردن ميوه ى بيشتر خطر عوارض و مرگ را در افرادى كه درحال حاضر ديابت در آن ها تشخيص داده شده است،كاهش مى دهد.
باوجود توصيه هايى از كارشناسان ديابت _ از جمله انجمن ديابت آمريكا_براى مصرف ميوه ها به علت داشتن ميزان زياد فيبر و موادمغذى ، بسيارى از بيماران ديابتى به اشتباه فكر مى كنند كه بايد به دليل حاوى قند بودن، از مصرف ميوه ها اجتناب كنند.
محققان بريتانيايى و چينى تصميم گرفتند تا در بلند مدت تاثير مصرف ميوه ها را بر هر دو خطر ابتلا به ديابت نوع ٢ و بروز عوارض جدى در افراد مبتلا به ديابت بررسى كنند.
٧ سال مطالعه ، منتشر شده در مجله پزشكى PLOS ؛ سلامتى بيش از ٥٠٠,٠٠٠ بزرگسال بين سنين ٣٠ تا ٧٩( ميانگين ٥١ سال) از مناطق شهرى و روستايى سراسر چين را، دنبال كرد.
حدود ٢٠ درصد از شركت كنندگان مطالعه مصرف روزانه ى ميوه هاى تازه را گزارش كردند ، درحالى كه ٦ درصد گفتند هرگز يا به ندرت ميوه مصرف مى كنند. با اين حال؛ افراد مبتلا به ديابت در مقايسه با افرادى كه مبتلا به ديابت نبودند، ٣ برابر بيشتر اظهار كردند كه هرگز ميوه مصرف نمى كنند.
در ميان يافته هاى اين بررسى :
- افراد مبتلا به ديابت كه به طور منظم ميوه مصرف مى كنند _حدود ١٠٠ گرم يا نصف فنجان در روز _ ١٧ درصد خطر كمترى را براى مرگ به هر دليلى دارند؛ ٢٨ درصد خطر عوارض مربوط به رگ هاى خونى كوچك مثل بيمارى هاى كليه و قلب كاهش مى يابد؛ و ١٣ درصد خطر عوارض مربوط به رگ هاى خونى بزرگ مثل سكته مغزى و بيمارى قلبى ، كاهش مى يابد.
- در بين افراد بدون ديابت ، آن هايى كه روزانه ميوه هاى تازه مصرف مى كنند در مقايسه با افرادى كه هرگز يا به ندرت ميوه مى خورند ١٢ درصد خطر ابتلا به ديابت كمتر دارند.
نويسنده ى همراه مطالعه Zhengming Chen ، پروفسور اپيدميولوژى دانشگاه آكسفورد، در بيانيه اى گفت كه اين مطالعه شواهد محكمى را براى دستورالعمل هاى غذايى موجود ، شامل بيماران ديابتى فراهم مى كند كه ميزان زياد مصرف ميوه هاى تازه را توصيه مى كند.
محققان همچنين اشاره كردند كه ” برخلاف باور رايج “در چين و بسيارى از كشورهاى ديگر، مصرف ميوه هاى تازه با افزايش سطح گلوكز خون در مطالعات ارتباطى ندارد ، حتى در بيماران ديابتى.
براى روشن سازى ، نتايج تنها ارتباط بين مصرف ميوه و كاهش خطر ابتلا به ديابت يا عوارض آن را نشان مى دهند ، نه يك رابطه علت و معلولى مستقيم.
از سوى ديگر ،با افزودن ميوه ى تازه به رژيم غذايى روزانه كه زياد طولانى مدت نيست مانند نصف فنجان توت در صبح و يك سيب به عنوان ميان وعده مى تواند مزاياى طولانى مدتى را به ارمغان بياورد.