انتشار این مقاله


مصرف ميوه براى افراد ديابتى؛ مفيد يا مضر؟!

طبق مطالعات به نظر مى رسد مصرف ميوه ها خطر ابتلا به ديابت را كاهش دهد! افرادى كه مبتلا به ديابت هستند و به طور منظم ميوه مصرف مى كنند، ١٧ درصد خطر مرگ كمترى دارند. آيا امروز ميوه ى تازه اى مصرف كرده ايد؟! مصرف ميوه ، نه تنها مى تواند خطر ابتلا به […]

طبق مطالعات به نظر مى رسد مصرف ميوه ها خطر ابتلا به ديابت را كاهش دهد!

افرادى كه مبتلا به ديابت هستند و به طور منظم ميوه مصرف مى كنند، ١٧ درصد خطر مرگ كمترى دارند.

آيا امروز ميوه ى تازه اى مصرف كرده ايد؟! مصرف ميوه ، نه تنها مى تواند خطر ابتلا به ديابت نوع ٢ را در شما كاهش دهد؛ بلكه با استناد به يك مطالعه ى جديد عظيم، خوردن ميوه ى بيشتر خطر عوارض و مرگ را در افرادى كه درحال حاضر  ديابت در آن ها تشخيص داده شده است،كاهش مى دهد.

باوجود توصيه هايى از كارشناسان ديابت _ از جمله انجمن ديابت آمريكا_براى مصرف ميوه ها به علت داشتن ميزان زياد فيبر و موادمغذى ، بسيارى از بيماران ديابتى به اشتباه فكر مى كنند كه بايد به دليل حاوى قند بودن، از مصرف ميوه ها اجتناب كنند.

محققان بريتانيايى و چينى تصميم گرفتند تا در بلند مدت تاثير مصرف ميوه ها را بر هر دو خطر ابتلا به ديابت نوع ٢ و  بروز عوارض جدى در افراد مبتلا به ديابت بررسى كنند.

٧ سال مطالعه ، منتشر شده در مجله پزشكى PLOS ؛ سلامتى بيش از ٥٠٠,٠٠٠ بزرگسال بين سنين ٣٠ تا ٧٩( ميانگين ٥١ سال) از مناطق شهرى و روستايى سراسر چين را، دنبال كرد.

حدود ٢٠ درصد از شركت كنندگان مطالعه مصرف روزانه ى ميوه هاى تازه را گزارش كردند ، درحالى كه ٦ درصد گفتند هرگز يا به ندرت ميوه مصرف مى كنند. با اين حال؛ افراد مبتلا به ديابت در مقايسه با افرادى كه مبتلا به ديابت نبودند، ٣ برابر بيشتر اظهار كردند كه هرگز ميوه مصرف نمى كنند.

در ميان يافته هاى اين بررسى :

  • افراد مبتلا به ديابت كه به طور منظم ميوه مصرف مى كنند _حدود ١٠٠ گرم يا نصف فنجان در روز _ ١٧ درصد خطر كمترى را براى مرگ به هر دليلى دارند؛ ٢٨ درصد خطر عوارض مربوط به رگ هاى خونى كوچك مثل بيمارى هاى كليه و قلب كاهش مى يابد؛ و ١٣ درصد خطر عوارض مربوط به رگ هاى خونى بزرگ مثل سكته مغزى و بيمارى قلبى ، كاهش مى يابد.
  • در بين افراد بدون ديابت ، آن هايى كه روزانه ميوه هاى تازه مصرف مى كنند در مقايسه با افرادى كه هرگز يا به ندرت ميوه مى خورند ١٢ درصد خطر ابتلا به ديابت كمتر دارند.

نويسنده ى همراه مطالعه Zhengming Chen ، پروفسور اپيدميولوژى دانشگاه آكسفورد، در بيانيه اى گفت كه اين مطالعه شواهد محكمى را براى دستورالعمل هاى غذايى موجود ، شامل بيماران ديابتى فراهم مى كند كه ميزان زياد مصرف ميوه هاى تازه را توصيه مى كند.

محققان همچنين اشاره كردند كه ” برخلاف باور رايج “در چين و بسيارى از كشورهاى ديگر، مصرف ميوه هاى تازه با افزايش سطح گلوكز خون در مطالعات ارتباطى ندارد ، حتى در بيماران ديابتى.

براى روشن سازى ، نتايج تنها ارتباط بين مصرف ميوه و كاهش خطر ابتلا به ديابت يا عوارض آن را نشان مى دهند ، نه يك رابطه علت و معلولى مستقيم.

از سوى ديگر ،با افزودن ميوه ى تازه به رژيم غذايى روزانه كه زياد طولانى مدت نيست مانند نصف فنجان توت در صبح و يك سيب به عنوان ميان وعده مى تواند مزاياى طولانى مدتى را به ارمغان بياورد.

سپیده بویاقچی


نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید