انتشار این مقاله


تمیز بودن بیش از حد به اندازه کثیفی می‌تواند خطرناک باشد!

آیا تمیز بودن بیش از حد می‌تواند خطرناک باشد؟ چگونه تمیز باشیم که متوجه این آسیب‌ها نشویم؟ بیشتر افراد وقتی وارد مکان‌های عمومی می‌شوند سعی می‌کنند که به جاهایی که افراد زیادی دست زده‌اند دست نزنند؛ برای مثال زمانی که شما وارد یک فروشگاه می‌شوید و ممکن است دلتان نخواهد که سبد خرید بردارید، چرا […]

آیا تمیز بودن بیش از حد می‌تواند خطرناک باشد؟ چگونه تمیز باشیم که متوجه این آسیب‌ها نشویم؟

بیشتر افراد وقتی وارد مکان‌های عمومی می‌شوند سعی می‌کنند که به جاهایی که افراد زیادی دست زده‌اند دست نزنند؛ برای مثال زمانی که شما وارد یک فروشگاه می‌شوید و ممکن است دلتان نخواهد که سبد خرید بردارید، چرا که افراد زیادی آن را برداشته‌اند و شما نمی‌دانید که نفرات قبلی آیا سرماخوردگی‌ای داشته‌اند یا نه یا این که چه آلودگی‌هایی را به دستگیره سبد منتقل کرده‌اند و در صورت نیاز به استفاده از سبد، آن را از جای معمولش نمی‌گیرید.

همه‌ی ما می‌دانیم که در مکان‌هایی که لمس می‌کنیم تعداد بیشماری باکتری وجود دارد. بیشتر این باکتری‌ها بدون آزار هستند ولی تعداد کمی از آن‌ها می‌توانند بیماری‌های بدی ایجاد بکنند. به همین خاطر به نظر منطقی می‌رسد که ما بخواهمی همواره دستانمان را از آلودگی پاک کنیم، و همواره یک قدم از عوامل بیماری‌زا جلوتر باشیم.

ولی آیا تمیزی بیش از حد خطری ندارد؟ بعضی از محققین زیاد شدن دستشویه‌های آنتی‌باکتریال و مواد ضدعفونی‌کننده را مقصر زیاد شدن آلرژی و آسم در کودکان می‌دانند. در ایالات متحده، ۱۸ درصد، میزان کودکانی که آلرژی به مواد غذایی دارند در بازه زمانی کوتاه ۱۹۹۷ الی ۲۰۰۸ زیاد شده است، و اگر دیگر آلرژی‌ها و آسم را نیز مد نظر قرار دهیم، متوجه این افزایش عظیم خواهیم شد. حال اگر خانه‌هایی که خیلی در آن‌ها نظافت نمی‌شود مانند مزارع را با خانه‌های تمیز مقایسه کنیم، اختلاف واقعا معنادار می‌شود.

کجا را تمیز کنیم؟

در خانه برای مقال دو مکان توجه ویژه‌ی شما را می‌طلبد؛ آشپزخانه و دستشویی. دلیل‌اش هم این است که میکروب‌های بیماری‌زا بیشتر در مدفوع انسان، گوشت خام (به خصوص ماکیان) و محصولات نشسته وجود دارد.
در دستشویی، شما باید جاهایی که بیشتر از همه لمس می‌شوند را تمیز کنید؛ مثلا دستگیره در، درکوب در، شیر آب، کلید چراغ و … .

گفته می‌شود که شستن ظروف بیشتر از شستن دست‌ها در کم کردن آلودگی تاثیر دارد.

در آشپزخانه، باید سبزیجات و میوه‌ها را به خوبی بشویید و مطمدن شوید وسایلی که با آن‌ها در این حین کار می‌کنید نیز آن‌ها را نیز خوب بشوید. تا می‌توانید پولک‌های ماهی را در سینک جدا نکنید، چرا که این کار باکتری‌ها را در تمامی سینک پخش می‌کند. حالا که بحث از سینک شد بهتر است بدانید که شما باید هر چند وقت یکبار سینک را نیز تمیر و ضدعفونی کنید، مخصوصا بعد از تمیز کردن ماهی و مرغ. و اسکاچ‌تان را هم بعد از مدتی استفاده عوض کنید یا آن‌ را بجوشانید (البته توصیه نمی‌شود).

خوب است که بدانیم

شما می‌تواند شوینده رقیق شده خودتان را درست کنید، آن هم با مخلوط کردن یک به چهار با آب. یا اگر بخواهید شوینده قوی‌تری داشته باشید می‌توانید از مواد طبیعی‌ای مانند سرکه استفاده کنید. اگر از بوی سرکه خوشتان هم نمی‌آید با مخلوط کردن سرکه، صابون و مقداری روغن می‌توانید شوینده با بوی بهتر درست کنید.

محمدابراهیم نیکبخت


نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید