کاوشگرهایی که توسط فضاپیمای بدون سرنشین Hayabusa2 بر روی سیارک Ryugu مستقر شدهبودند، کلیپ ۱۵ فریمی از آن تهیه کردهاند.
دو ربات ژاپنی اولین تصاویر ویدئویی خود از سطح سیارک در حال حرکت را، به عنوان بخشی از یک ماموریت بینظیر و بیسابقه که با هدف پردهبرداری از حقایق منظومه شمسی انجام شدهاست، به زمین فرستادند.
سازمان اکتشافات هوافضای ژاپن “Jaxa” کلیپ ۱۵ فریمی به همراه تصاویر جدیدی را روزها پس از اینکه فضاپیمای بدون سرنشین Hayabusa2 بعد از سفری سه و نیم ساله کاوشگرها را بر روی سطح سیارک مستقر کرد، منتشر کردهاست.
با توجه به گفتههای سازمان اکتشافات هوافضای ژاپن این ماموریت اولین گام در مسیر “رصدهای رباتیکی از سطح سیارات” میباشد. تصاویر به اشتراک گذاشته شده از سیارک در توییتر سازمان نشانگر ترکیب تختهسنگها و تا حدودی بخشهای صاف و هموار با آسمان سیاهرنگ میباشد.
این سازمان همچنین به روزترین و با کیفیتترین عکس را که توسط دوربین خارجی فضاپیما به هنگام نزدیک شدن به سطح سیارک جهت قرار دادن کاوشگرها بر روی سطح سیارک، گرفته شدهاست را منتشر کرد.
به یاری جاذبه کم، رباتهای کاوشگر میتوانند برای گذر از سخرههای سنگی موجود در سطح سیارک تا ارتفاع ۱۵ متری بپرند و به مدت ۱۵ دقیقه در هوا بمانند.
یک ماه بعد فضاپیمای Hayabusa2 دستگاهی را رها خواهدکرد که این دستگاه در بالای سطح سیارک باز خواهدشد و یک موشک ۲ کیلوگرمی از جنس مس را برای ایجاد حفره در سطح سیارک شلیک خواهد کرد.
این امر سبب میشود تا فضاپیما تنها با یک فرود کوتاه مدت بر روی سطح سیارک بتواند نمونههای اولیهی به اصطلاح “تازه” ای که ازمعرض هزاران باد و تشعشع درامان بودهاند را جمع آوری کند. این مواد ممکن است سرنخهای جدیدی را در مورد منشا حیات بر روی زمین ارائه دهند.
Hayabusa2 دو کاوشگرMinerva 1-2 را که شبیه قوطی گرد بیسکویت میباشد را یک هفته قبل به میزان ۶۰ متر پایین آورده و بر روی سطح سیارک قرارداد.
بنابر گفتهی سازمان فضایی این ماموریت که از دسامبر سال ۲۰۱۴ میلادی شروع شدهاست با بازگشت فضاپیما به زمین به همراه نمونههای جمع آوری شده، در سال ۲۰۲۰ میلادی خاتمه خواهدیافت.