اگر دچار دیابت هستم، آیا چیز خاصی برای مراقبت از کبدم باید انجام شود؟
شما به اندازهی کافی آگاه هستید تا ازاقداماتی که برای محافظت از کبد خود باید انجام دهید، تعجب کنید. دیابت خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی را افزایش میدهد ( وضعیتی که چربی بیش از حد در کبد شما ایجاد می شود ) حتی اگر الکل کم مصرف کنید یا اصلاً الکل مصرف نکنید.
مقاله مرتبط: آیا ممکن است دیابت با کمر درد و گردن درد مرتبط باشد؟!
این وضعیت در حداقل نیمی از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ رخ میدهد. مشخص نیست که آیا این وضعیت در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ بیشتر دیده میشود، چرا که چاقی، که یک عامل خطر است، با فرکانس مشابه در هر دو گروه مشاهده میشود. سایر شرایط پزشکی، مانند کلسترول بالا و فشار خون بالا، خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی را افزایش میدهد.
بیماری کبد چرب خود معمولا نشانهای ندارد. اما خطر ابتلا به التهاب کبد یا زخم (سیروز) را افزایش میدهد. همچنین با افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد، بیماری قلبی و بیماری کلیوی ارتباط دارد.
بیماری کبد چرب ممکن است حتی در رشد دیابت نوع ۲ نقش داشته باشد. هنگامی که شما هر دو شرایط را دارید، دیابت نوع ۲ ضعیف میتواند بیماری کبد چرب را بدتر کند.
مقاله مرتبط: مدیریت دیابت: دیابت نوع ۲
بهترین دفاع شما در برابر بیماری کبد چرب شامل این استراتژیها میشود:
- برای دستیابی به کنترل قند خون خود، با تیم مراقبتهای بهداشتی خود کار کنید.
- اگر نیاز دارید وزن کم کنید، سعی کنید وزن سالم را حفظ کنید.
- اقدامات لازم برای کاهش فشار خون بالا را انجام دهید.
- چربی لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL یا “بد”) کلسترول و تری گلیسیرید – یک نوع چربی خون – را در حد توصیه شده نگه دارید.
- الکل زیاد ننوشید.
مقاله مرتبط: آیا سلولهای بنیادی میتوانند در درمان دیابت موثر واقع شوند؟
اگر دچار دیابت هستید، پزشک شما ممکن است در اولین مرحله که تسخیص داده شد سونوگرافی کبد را به شما پیشنهاد دهد و به طور منظم آزمایش خون را برای نظارت بر عملکرد کبد شما پیگیری کند.