
لغت اومامی در اصل کلمهای ژاپنی به معنای «طعم خوشآیند» است. این لغت به وسیله شیمیدان ژاپنی بنام Kikunae Ikea انتخاب شده است. برای درک مفهوم طعم اومامی، غذای چربی مثل استیک، غذای دریایی یا پنیر کهنه را تصور کنید. سایر غذاهای حاوی اومامی که کمتر شناخته شده هستند عبارتند از گوجه فرنگی، چغندر، ذرت و دانه سویا.

مونوسدیم گلوتامات با فرمول شیمیایی C۵H۸NNaO۴ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پابکم ۸۵۳۱۴ است. که جرم مولی آن ۱۶۹.۱۱۱ g/mol میباشد. شکل ظاهری این ترکیب، پودر بلورین سفید است.
طعم اومامی بوسیله موادی از جمله amino acid L-glutamate و همچنین ۵’-ribonucleotides مانند guanosine monophosphate GMP) و (inosine monophosphate IMP) ایجاد میگردد. دریافت این حس وابسته به گروههای کربوکسیلات در گلوتامات میباشد. گلوتامات در فرم اسیدی خود تاثیر اندکی در ایجاد طعم خوشمزکی دارد این در حالیست که نمکهای گلوتامات بسادگی یونیزه شده و ویژگیهای اومامی را ایجاد میکنند. IMP و GMP دو مورد از تقویتکننده های این طعم اند.
مکانیسم سلولی پیام رسانی این طعم مشابه طعمهای دیگر بوده و بر اساس گیرنده وابسته به پروتئین G عمل میکند.
منبع: healthinews
