یک سری داروهای ضد افسردگی کمتر معمولی وجود دارند که از لحاظ شیمیایی با دیگر نمونهها متفاوت هستند. این گروه از داروهای ضد افسردگی اثر خود را به صورت بلاک کردن برداشت پیامبرهای شیمیایی میگذارد؛ پیامبرهای مانند سروتونین و نوراپینفرین. این داروها موجب میشوند نوروترنسمیترهای بیشتری بین نورونها باقی بماند و در نتیجه افسردگی کمتر میشود.
عوارض جانبی ممکن این داروها
نه همه این داروها این عوارض جانبی را ایجاد میکنند و نه این که تمامی افرادی که از این داروها استفاده میکنند چنین عوارضی را پیدا میکنند. برخی از مردم ممکن هیچکدام از این عوارض را نداشته باشند. بعضی از این عوارض سریعا از بین میروند و برخی دیگر در طول درمان باقی خواهند ماند. بیماران مسن ممکن است که حساسیت بیشتری داشته باشند به این عوارض و بیشتر به آنها دچار شوند. اگر شما مطمئن نیستید که آیا نشانههای شما ناشی از این داروهاست یا نه با پزشک خود مشورت کنید. بسیاری از مردم ممکن است برخی از این عوارض را تجربه بکنند بدون این که حتی دارویی مصرف بکنند.
عوارض جانبی آزاردهنده
- خارش
- اضطراب شدید
- عصبانیت
- کاهش اشتها
- مشکلات مفصلی
- سردرگمی
- یبوست
- اسهال
- سرگیجه
- خوابآلودگی
- خشکی دهان
- هیجان زیاد
- مشکلات معدوی
- سردرد
- بیخوابی
- حالت تهوع یا استفراغ
- برافروختگی
- بیخیالی
- مشکلات جنسی
- عرق کردن
- لرزش
- افزایش یا کاهش وزن
عوارض جانبی جدی
- تاری دید
- احساس غش کردن
- مشکلاتی در شنوایی
- فشار خون بالا
- تپش قلب(به حدی که در گوش شنیده شود.)
امکان اختلال با دیگر داروها
با احتیاط از این داروها استفاده کنید زمانی که داروهایی دیگری استفاده میکنید، چرا که ممکن است اختلال دارویی ایجاد کند. پزشک خود را از داروهایی که استفاده میکنید، آگاه کنید. حتی بهتر است که به پزشک خود بسته آن را نشان دهید. الزاما تمام داروهای زیر با داروهای ضد افسردگی یادشده اختلال ایجاد نمیکند. بهترین قاضی، پزشک شماست.
داروهایی که باید از آنها دوری کرد
قبل از این که با داروهای ضدافسردگی شروع به درمان بکنید، بهتر است در مورد داروهایی که در لیست زیر وجود دارد با پزشک خود مشورت کنید.
- الکل
- داروهای ضدافسردگی دیگر
- داروهای آسم
- باربیتورات
- داروهای مربوط به فشار خون
- داروهای مربوط به قلب
- داروهای تشنج
- هورمونهای تیروئیدی
- آرامبخشها
- داروهای ضد لرزش
- وارفارین(داروی ضد انعقاد خون)