پاک کردن خالکوبی برای مرد ۲۹ ساله آلمانی دردسر بزرگی ایجاد کرده است. مشکل از آنجا ناشی میشد که همراه با از بین بردن اثرات خالکوبی، خال سیاهی که در میان جوهر تتو جلوه زیادی نداشت نیز پاک شده بود. خالی که موجب القای سرطان شده بود. با ما همراه باشید.
بنا بر گزارشات، خالکوبی هر دو بازوی فرد نامبرده را پوشانده و تا سینه او نیز ادامه داشته است. طرح ایجاد شده به مدت ۱۰ سال روی بدن این شخص حضور داشته است. فرآیند حذف تتو توسط دستگاه لیزر و با سرعتی میلیمتری اجرا میگردد. بررسی حاکی از آن بوده است که لکه سیاه بعد از مدتی بر روی شانه این فرد ظاهر شده اما بهدلیل تراکم بالای رنگ مشکی در آن ناحیه قابل مشاهده نبوده است.
پزشکان اغلب با بررسی خالها به سرطانی بودن یا نبودن آنها پی میبرند. اما اختلاط رنگ جوهر با رنگدانههای زیر پوست این بررسی را تحت تاثیر قرار داده بود. پزشکان نیز تا زمان قبول برداشت لکه توسط مرد آلمانی، تصمیم به توقف لیزر درمانی گرفتند. نتایج این گزارشات در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا (۳۱ جولای ۲۰۱۳) به چاپ رسید.
تغییر در اندازه، رنگ ویا شکل خالها میتوانند نشانههایی از ملانوما (نوعی سرطان پوست) باشند. با توجه به اظهارات پژوهشگران، با وجود عدم تاثیر مستقیم تتوها در القای ملانوما، آنها توانایی پنهان نگهداشتن لکههای سرطانی را دارند.
پس از درخواستهای مکرر پزشکان، بیمار با برداشت خال بهوسیله جراحی موافقت نمود. بیوپسی نیز نشان داد مورد مشاهده شده توموری در حال رشد میباشد. اما خوشبختانه هیچگونه نشانهای مبنی بر متاستاز در بدن فرد مشاهده نگردید.
پزشکان بهطور اکید توصیه میکنند در نواحی اطراف خالها خالکوبی صورت نگیرد. اما میتوان پیش از انجام تتو عکسی از آن ناحیه تهیه کرد تا پزشک هنگام بررسی توانایی مقایسه آن با گذشته را داشته باشد.
برای افرادی که قصد پاککردن خالکوبی خود را دارند، پوست باید بطور کامل مورد بررسی قرار گیرد تا رنگدانههای غیرطبیعی مشخص شده و علت آنها بررسی گردد. پژوهشگران همچنین اظهار داشتند: «در صورت مشاهده خال غیرطبیعی باید پیش از انجام لیزر بیوپسی به عمل آید.»