قهوه بیشتر از هر نوشیدنی دیگری مورد مطالعه قرار گرفته، و روزی نیست که حداقل یک مقاله با مضمون “قهوه، درمان سرطان” و “قهوه، عامل سرطان” منتشر نشود. ولی خیلی از دانشمندان هستند که هیچگونه نظری در رابطه با سایر تأثیرات قهوه ندارند. در حقیقت، ممکن است این نوشیدنی محبوب روی کیفیت درک طعم سایر غذاها در طول روز، اثر بگذارد.
با این که قهوه یکی از پرمصرفترین مخدرهاست؛ ولی تا کنون مطالعۀ چندانی با تمرکز بر تأثیرات کافئین موجود در آن روی حس چشایی صورت نگرفته است.
پیشتر، گروهی از محققین دانشگاه کورنل (Cornell) گزارش کرده بودند آدنوزین (Adenosine) – ترکیبی که از سوی کافئین مهار میشود – دارای تعدادی گیرنده بر روی جوانههای چشایی موش میباشد. آنها در ادامه مطالعهای بر روی انسانها ترتیب داده، و مشاهده نمودند که کافئین، نه تنها درک شیرینی شکر موجود در خود قهوه را تحت تأثیر قرار میدهد، بلکه تأثیراتی را نیز روی در شیرینی سایر غذاها اعمال میکند. جالبتر آن که این مطالعه، اثرات کافئین بر سطح هوشیاری را نیز زیر سوال برده است.
۱۰۷ نفر داوطلب در این مطالعه حضور داشتند. نیمی از داوطلبین در روز اول، قهوۀ شیرینشدۀ بدون کافئین دریافت نمودند؛ که در ادامه جهت کنترل مقدار کافئین، این ترکیب به نوشیدنی این گروه اضافه گردید. گروه دیگر نیز قهوۀ شیرینشدۀ بدون کافئین کینیندار (Quinine) دریافت نمودند؛ کینین جهت القای مزۀ تلخ کافئین به نوشیدنی این گروه اضافه شده بود. هیچ یک از دو گروه، از نوع نوشیدنی دریافتی اطلاع نداشتند و در جلسۀ بعدی نیز نوشیدنی گروه دیگر را دریافت نمودند.
در ادامه، از داوطلبین خواسته شد تعدادی غذا را – که شامل هر پنج طعم اصلی میشد – بچشند.