طبق گزارشی که در ۳۱ اکتبر منتشر شده، تغییر اقلیم از طریق امواج گرمایی، پشههای ناقل بیماری و حوادث آب و هوایی میتواند سلامت انسانها را در تمام نقاط جهان تهدید کند. تغییر اقلیم را میتوان بزرگترین ضریب تهدید برای آسیبپذیرترین گروههای جامعه از جمله فقرا، افراد فاقد مسکن مناسب و افراد ساکن در نواحی که با کمبود آب مواجهاند، دانست.
مقاله مرتبط: آلودگی هوا علت ۵۰۰ هزار مرگ زودهنگام قارهی اروپا در سال ۲۰۱۴
گروهی از محققان شامل اکولوژیست، جغرافیدان، اقتصاددان، مهندس، ریاضیدان و متخصصان صنایع غذایی و انرژی و حملونقل؛ این تهدیدات ناشی از تغییر آب و هوا را به صورت زیر توضیح دادند.
امواج گرمایی
تعداد بزرگسالان آسیب دیده در اثر امواج گرمایی در از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ با افزایشی ۱۲۵ میلیون نفری همراه بودهاست.
بیشترین آمار آسیب دیدگان نیز مربوط به سال ۲۰۱۵ و معادل ۱۷۵ میلیون نفر بودهاست.
حوادث آب و هوایی
اگر آمار حوادث آب و هوایی بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۹ را با آمار سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۶ مقایسه کنیم، شاهد افزایش ۴۶ درصدی خواهیم بود.
در سالهای اخیر سالانه به طور متوسط شاهد ۳۰۰ حادثه آب هوایی مثل طوفان بودهایم.
از سال ۱۹۹۰ تا کنون، این حوادث علت بیش از ۵۰۰ هزار مرگ و میر بودهاند.
پشههای ناقل
از سال ۱۹۵۰ تاکنون آمار افرادی که توسط گونههای Aedes aegyptimosquito گزیده شدهاند، به صورت پیوسته رو به افزایش است. این پشهها ناقل ویروسهای مثل زیکا هستند و میتوانند به شیوع بیماریهایی از این قبیل کمک شایانی کنند.
مقاله مرتبط: استیون هاوکینگ: سیاستهای ترامپ در رابطه با آبوهوا میتواند زمین را در آستانه نابودی قرار دهد!
از جمله سایر عوارض تغییر اقلیم در مرحلهی بعد میتوان به ذوب شدن یخهای قطبی و فرسایش سواحل اشاره کرد که بیش از سه هزار و پانصد نفر از ساکنان آلاسکا را وادار به مهاجرت کردهاست.
محققان در پاسخ به اینکه جهان چگونه به این تغییرات آب و هوایی پاسخ میدهد، اظهار کردند:
جهان هنوز به این تغییرات آب و هوایی پاسخ ندادهاست و این عدم پاسخ، بیش از هر چیزی زندگی انسان را در معرض خطر قرار خواهد داد. در واقع اگر ماوضع امروزی را بد توصیف کنیم چیزی که در آینده با آن مواجه خواهیم شد، فاجعه آمیز خواهد بود.