یافته های اخیر دانشمندان نشان میدهد، جهش ژن BRCA در خانم ها نه تنها در ارتباط با سرطانهای سینه و تخمدان میباشد، بلکه خطر ابتلا به نوع خطرناکی از سرطان رحم را نیز افزایش میدهد.
ژن های BRCA1 و BRCA2 گاهی با نام ژن های سرطان سینه نیز شناخته میشوند زیرا برای زنان دارای این آلل ها خطر بسیار بالاتری در ابتلا به سرطان سینه و یا تخمدان وجود دارد.
به گفته دکتر کوف از دانشگاه کالیفرنیای شمالی یافته های اخیر نشان از ارتباط این آلل ها با نوع خطرناکی از سرطان رحم نیز دارد.
دکتر کوف اضافه میکند:
بطور کلی کارسینومهای پوشش رحم ۱۰٪ از آمار سرطان های رحم را به خود اختصاص داده و نیمی از مرگ و میر ناشی از سرطانهای رحمی را شامل میشود.
با توجه به پژوهشهای صورت گرفته از ۱۰۰۰ نفر زن با آلل های ذکر شده بنظر میرسد این آلل ها رابطه تنگانگی با عامل ایجادکننده سرطان رحم دارند. یافتههای این بررسی در مجله JAMA Oncology منتشر شده است.
اما بهتر است کمی بیشتر با سرطان رحم آشنا شویم:
رحم عضوی عضلانی در لگن است که مانند حفره ای در میانه بدن قرار گرفته و توسط بافتی به نام آندومتر پوشیده شده است. تا قبل از یائسگی هر ماه اندومتر ساخته شده و در دوره قاعدگی از بدن خارج می شود. سرطان رحم ممکن است به علت تغییرات در سلول های اندومتر در طول چند سال قبل یا بعد از یائسگی بوجود بیاید. همچنین سرطان رحم نباید با سرطان دهانه رحم که یک نوع سرطان کاملا متفاوت است اشتباه گرفته شود.
علل سرطان رحم
بطور کلی علت اصلی سرطانی شدن سلولهای پوششی در ناحیه رحم مشخص نشده است. اما برخی عوامل خطر باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان رحم می شوند و اضافه وزن یکی از آنهاست. بارداری باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان رحم می شود. سرطان رحم در زنان زیر ۳۰ سال به ندرت بروز می کند و به مراتب در زنان بالای ۶۰ سال شایع تر است.
علائم سرطان رحم
بی نظمی در عادت ماهانه، خونریزی های غیر طبیعی از واژن بعد از یائسگی و همچنین درد در ناحیه لگن، مقاربت دردناک و دفع ادرار توام با درد
تشخیص سرطان رحم
ممکن است متخصص زنان به منظور تشخیص سرطان رحم یک سری آزمایش ها را انجام دهد. این آزمایش ها ممکن است شامل نمونه برداری از بافت سطحی رحم، عبور یک میله ی باریک مجهز به دوربین های ویژه از دهانه رحم به منظور مشاهده داخل رحم (هیستروسکوپی) و یا یک سونوگرافی از لگن شود. همچنین بدلیل سرعت کند رشد در سرطان رحم، بیماران معمولا در مراحل ابتدایی از بیماری خود آگاهی مییابند.
درمان سرطان رحم
۱) برداشت رحم و تخمدان (هیسترکتومی) در ۹۰٪ موارد
۲) پرتودرمانی همراه با هیسترکتومی
۳) پرتودرمانی
درمورد تاثیر شیمیدرمانی و یا هورمون درمانی در مورد سرطان رحم مدرک قابل استنادی در دست نمیباشد.