دکتر David R. Stukus از بیمارستان کودکان Columbus ایالت اوهایو، اظهار کرده است که استفاده از اپلیکیشن های سلامتی در کاهش خطر و مراقبت اولیه از حملات آسمی در کودکان موثر واقع نمی شود. اگرچه اپلیکیشن های کنترل بیماری آسم در راه به روز شدن و کارآمدتر شدن قدم برمی دارد، ولی عملکرد آنان قبل از عرضه به جامعه باید مورد تایید قرار گیرد.به گفته ی محققان در آکادمی آلرژی و آسم آمریکا (American Academy of Allergy, Asthma & Immunology) تفاوت چشم گیری در گروه شاهد و گروهی که در مقابل حملات آسم از اپلیکیشن استفاده می کردند وجود ندارد. با این وجود دکتر Stukus در مصاحبه با MedPage Today اعلام کرد:
با بررسی آمار بیماران کلینیکی می توان فهمید که همه ی آنان از این اپلیکیشن ها استفاده نمی کنند، لذا قضاوت درباره ی ناکارآمد بودن این متد صحیح نیست. البته با بررسی بیشتر و وقت گذاشتن بر روی این کار می توان کارایی اپلیکیشن هارا بالا برد.
این اپلیکیشن می تواند برنامه ی درمانی بیماران را تنظیم کند، زمان داروهای تجویزی پزشک را برای بیمار یادآوری کند، نکات پرهیزی را به بیمار اطلاع دهد و اقدامات لازم را به هنگام حمله ی بیماری آسم آموزش دهد. دکتر Stukus و همکارانش نزدیک ۲۰۰ کودک ۶ ماهه تا ۲۱ ساله ی مبتلا به آسم را به مدت ۶ ماه در بیمارستان کودکان اوهایو تحت کنترل گرفتند( نژاد و سن بیماران در نتیجه ی تحقیق تاثیر چندانی نداشت) گروه کنترل شده در کلینیک به میزان ۷۲% و گروه کنترل شده با اپلیکیشن به میزان ۲۴% بهبود علائم حملات آسم را نشان دادند. کنترل بیماران در کلینیک ها به مراتب هزینه بر و وقت گیر تر از کنترل با اپلیکیشن است. هم چنین حضور طولانی مدت بیماران در کلینیک می تواند خسته کننده باشد، ولی تا زمانی که کارایی اپلیکیشن ها بالا نرود و توسط سازمان های سلامت تایید نشوند، کنترل در کلینیک امن تر خواهد بود.
در نظر گرفتن ویژگی ها و خصوصیات هر بیمار در استفاده از اپلیکیشن لازم است؛ لذا تحقیقات آتی به منظور پیشرفت اپلیکیشن ها، باید از علم اصول و تاثیر گذاری پیروی کند.