انتشار این مقاله


پانکراس مصنوعی، پدیده‌ای برای کنترل دیابت

بتازگی پژوهشگران انگلیسی اعلام کرده اند، اولین دستگاه پانکراس مصنوعی تا سال ۲۰۱۸ وارد بازار خواهد شد. با ما همراه باشید. انتظار می رود این دستگاه روشی بهتر برای مقابله با دیابت نوع ۱ ارائه دهد. با استفاده از این دستگاه دیگر نیازی به تزریق روزانه انسولین نیست. این موضوع برای بیماران دیابتی بسیار خوش حال […]

بتازگی پژوهشگران انگلیسی اعلام کرده اند، اولین دستگاه پانکراس مصنوعی تا سال ۲۰۱۸ وارد بازار خواهد شد. با ما همراه باشید.

انتظار می رود این دستگاه روشی بهتر برای مقابله با دیابت نوع ۱ ارائه دهد. با استفاده از این دستگاه دیگر نیازی به تزریق روزانه انسولین نیست. این موضوع برای بیماران دیابتی بسیار خوش حال کننده خواهد بود، زیرا در حال حاضر این بیماران برای حفظ حالت طبیعی خود نیاز به رعایت دو نکته مهم دارند. اطلاع از میزان قند خون و اطلاع از دوز تزریقی مناسب. دستگاه پانکراس جدید، هر دو عملکرد با بطور خودکار انجام خواهد داد.
مزیت دیگر این دستگاه کاهش زمان صرف شده توسط بیمار برای دیابت خواهد بود.
محققین این پروژه هنوز اطلاعات فنی دقیقی را در مورد این دستگاه ارائه نکرده اند اما به نظر می رسد شکل کلی آن باید همانند جعبه ای کوچک باشد.
از جمله نکات مثبت دیگر در مورد استفاده از این دستگاه، کاهش خطای انسانی در بررسی میزان قند خود و همچنین استفاده از انسولین خواهد بود.

ArtificialPancreaseHeader.jpg_1024
در حال حاضر علاوه بر دستگاه های پانکراس مصنوعی، پژوهشگران بر روی جایگذاری سلول های بتا در پانکراس فرد مبتلا هستند. سلول های بتا وظیفه ترشح انسولین به جریان خون در بدن را دارا می باشند. توسعه روش فوق هم اکنون در مراحل ابتدایی خود قرار دارد.
در مورد دستگاه پانکراس مصنوعی لازم به ذکر است پژوهشگران درباره دستگاه خاصی که مراحل ساخت را طی کرده است صبحتی نمی کنند. بلکه درباره امکان توسعه، شرایط و مکانیسم های آن بررسی ها لازم را انجام می دهند.

این گروه اضافه می کند باوجود تلاش های صورت گرفته تاکنون، هنوز بسیاری مشکلات بر سر راه قرار دارند. برای مثال حتی سریع ترین انواع انسولین، حداقل ۲ ساعت زمان نیاز خواهد داشت تا به حداکثر میزان غلظت و اثر در خون برسد. این زمان کار را برای مانیتورینگ و بررسی نیاز بدن به انسولین مخصوصا در هنگام ورزش یا فعالیت های فیزیکی دیگر سخت خواهد کرد. موضوع دیگر مسائل مربوط به امنیت دستگاه خواهد بود. همانطور که انتظار می رود این دستگاه سیستم کامپیوتری پیشرفته ای خواهد بود و این موضوع راه را برای هکر ها باز خواهد گذاشت.

دستگاه های پانکراس مصنوعی، تنها دیوایس هایی برای شبیه سازی و انجام اعمال ارگان های بدن انسان نیستند. برای نمونه در چند ماه گذشته، محققین آمریکایی روشی نوین برای ساخت مویرگ های مصنوعی بکمک روشی برگرفته از دستگاه تولید پشمک شده اند!

امید است در آینده ای نزدیک روش های نوینی برای کنترل و درمان بیماری دیابت توسعه یابد.

منبع: Sciencealert

عرفان گلشن


نمایش دیدگاه ها (0)
دیدگاهتان را بنویسید