فندق یکی از میان وعدههای خوشمزه و یکی از بهترین افزودنیها به بشقاب بیشتر غذاها است . آجیلها اگر به اندازه متعادل و کنترل شده به رژیم غذایی اضافه شوند میتوانند اثرات مفیدی داشته باشند .
فندق حاوی :
- ویتامین E
- اسیدهای چرب مفید
- پروتئین
- فیبر های رژیمی
میباشد .
در این مقاله در باره تأثیر فندق بر حفظ سلامتی از کاهش کلسترول خون تا بهبود مقاومت به انسولین توضیح خواهیم داد.
۸ فایده از فندق :
فندق میتواند باعث حفظ سلامتی یک فرد شود از راه :
-
کمک به حرکات روده
فندقها منبع خوبی از فیبر های غذاییاند . خوردن مقدار زیادی از فیبرها حرکات منظم رودهها را بهبود میبخشد و از یبوست جلوگیری میکند.
راهنماهای تغذیهای در آمریکا خوردن روزانه ۲۵.۲ گرم از فیبر های غذایی را برای خانمهای ۳۱-۵۰ ساله و ۳۰.۸ گرم را نیز برای آقایان در همین سن توصیه میکنند .
هر۲۸گرم فندق تقریباً ۲.۷ گرم فیبرغذایی دارد .
-
کاهش اضافهوزن
براساس تحقیقات جدید خوردن آجیلها به برخی افراد در کم کردن اضافهوزن کمک میکند.
بر اساس یک مطالعه ۲۰۱۸ بین خوردن آجیلها و یبوست ، کاهش اضافهوزن و ریسک چاقی ارتباط وجود دارد . در این مطالعه افرادی که آجیل بیشتری میخوردند احتمال کمتری برای چاقی نسبت به بقیه داشتند .
با اینکه این مطالعه ارتباط را نشان میدهد اما مطالعات بعدی احتمالاً ارتباط معناداری بین خوردن آجیل و کم کردن اضافهوزن بیابند.
-
حفظ کردن سلولها در برابر آسیبها
فندقها غنی از آنتی اکسیداناند. آنتی اکسیدان ها ترکیباتیاند که سلولها را از اکسیداسیون محافظت میکنند . آنها شدت آسیب سلولی ناشی از رادیکال هلی آزاد را پایین میآورند .
یکی از این آنتی اکسیدان ها ویتامین E است . مطالعات نشان میدهد این ویتامین میتواند در محافظت از آسیبهای سلولی مرتبط با سرطان مفید باشد .
مقاله مرتبط :منابع آنتی اکسیدان
کاهش کلسترول
خوردن فندق به کاهش کلسترول کمک میکند.
یک مطالعه ۲۰۱۳ اثر یک رژیم غنی از فندق را در کاهش LDL (کلسترول بد ) نشان داد . این نوع از کلسترول میتواند ریسک مشکلات قلبی را بالا ببرد.
محققان نتیجه گرفتند بهترین راه بهره بردن از فواید فندق خوردن آن به طور روزانه بدون افزایش ذر میزان کالری دریافتی فرد است .
در یک مطالعه دیگر در ۲۰۱۶ نقش فندق در کاهش کلسترول مضر اثبات شد . محققان اشاره کردند شرکتکنندگان با این کار دچار اضافهوزن نشدند . این موضوع میتواند نگرانی برخی از افراد برای چاقی احتمالی ناشی از خوردن آجیلهای پر کالری برطرف کند .
-
بهبود بخشیدن حساسیت بدن به انسولین
خوردن مخلوطی از آجیلها که شامل فندق هم باشد میتواند در بهتر شدن حساسیت به انسولین موثر باشد .
یک آزمایش در سال ۲۰۱۱ دریافت خوردن روزانه ۳۰گرم آجیل که شامل ۷.۵ گرم فندق است حساسیت شرکتکنندگان به انسولین را در ۱۲هفته ارتقا داد .
کاهش حساسیت به انسولین نقش مهمی در ایجاد دیابت نوع ۲ بازی میکند . بهبود بخشیدن به این حساسیت از ریسک ابتلا به دیابت میکاهد.
مقاله مرتبط :علائم هشدار دهندهی دیابت نوع ۲ میتوانند سالها قبل از تشخیص بیماری نمایان شوند
-
کمک به سلامت قلب
فندق میتواند به ارتقا سلامت قلب کمک کند .
یک مطالعه ۲۰۱۳ دریافت خوردن یک رژیم غذایی غنی از فندق به بهبود نشانههای ریسک بیماریهای قلبی عروقی کمک میکند و این موضوع ریسک مشکلات قلبی را پایین میآورد.
-
کاهش التهاب
خوردن فندق در فروکش کردن التهاب موثر است .
یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ نشان داد خوردن غذاهای حاوی فندق علائم التهاب را در شرکتکنندگان کم میکند .
اما یک مطالعه دیگر متوجه شد که نشانههای التهاب بعد از خوردن فندق نامحسوس میشود .
بنابراین این مورد نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
-
افزایش تعداد اسپرم ها
مطالعات اخیر نشان داده است خوردن بیشتر آجیل که شامل فندق باشد تعداد و کیفیت اسپرم ها را بهبود میبخشد.
محققان اشاره کردند که این مطالعه روی افراد سالم و بارور انجام شده است و برای سنجش این اثر روی همه افراد جامعه نیاز به تحقیقات بیشتری است .
چگونه فندق را به رژیم غذایی اضافه کنیم؟
افراد معمولاً فندق را به عنوان میان وعده میخورند یا آن را به سالادها اضافه میکنند . فندق زمینی میتواند به خیلی از دستورهای غذایی افزوده شود .
تکههای فندق آماده مقدار زیادی شکر دارند و بهتر است استفاده نشوند.
خطرها و ملاحظات :
بسیاری از افراد به آجیلها از جمله فندق حساسیت دارند . وقتی برای دیگران غذا آماده میکنید قبل از افزودن آجیلها این موضوع را با آنها درمیان بگذارید.
برای بهره بردن از فواید فندق شخص باید به تعداد کالری دریافتیاش در هر روز آگاهی داشته باشد .
افزودن هر چیزی به رژیم غذایی در صورتی که با افزایش کالری دریافتی همراه باشد میتواند موجب اضافهوزن شود.
خلاصه
خوردن فندق میتواند از راههای متعددی به بهبود سلامت افراد کمک کند.
فندق میتواند موجب :
- کمک به حرکات روده
- کاهش اضافهوزن
- حفظ کردن سلولها در برابر آسیبها
- کاهش کلسترول
- بهبود بخشیدن حساسیت بدن به انسولین
- کمک به سلامت قلب
- کاهش التهاب
- افزایش تعداداسپرم ها
شود.
در صورت نداشتن آلرژی به فندق در سایر موارد افزودن آنها به رژیم غذایی ریسک زیادی ندارد. افرادی که دوست دارند میتوانند آنها را به صورت میان وعده مصرف کنند.