بدون شک قاعدگی و یا همان عادت ماهانه یکی از سختترین دورههای زندگی هر خانمی به شمار میآید که دردهای مختلفی را متناسب با واکنش بدنی و سیستمهای دفاعی بدن ایجاد میکند. در برخی موارد اشتباهات رایج باعث میشوند که این دوران سختتر سپری شده و زندگی عادی و روزمره را مختل میکند. به همین دلیل بهتر است با بدن خود به درستی آشنا شوید و از اشتباهات مختلفی که در گذشته و تا به امروز وجود داشته است پرهیز کرده و در نهایت این دوران را با کمترین درد ممکن بگذرانید.
همچنین در این دوران از نظر روحی نیز بسیار حساستر از همیشه خواهید بود، از این رو لازم است با خود مهربانتر باشید و استراحتهای لازم را از نظر روحی از خود دریغ نکنید. ما در ادامه تمام اشتباهاتی که ممکن است باعث آزار و اذیت روحی و جسمی در این دوران شود را آوردهایم تا با خیالی آسوده دوران پریودی را به بهترین شکل ممکن به پایان برسانید، پس با ما همراه شوید.
دوران پریود (چرخه قاعدگی)
چرخه پریود و یا چرخه قاعدگی به اولین روز پریود در یک ماه تا اولین خونریزی تا ماه بعد میگویند که اولین تخمک در بدنتان تولید میشود. تخمدانها هر ماه یک تخمک آزاد کرده و با کمک هورمونهایی باعث بزرگ شدن تخمک میشوند؛ همچنین این هورمونها دیواره رحم را ضخیمتر کرده و آماده بارداری میکند.
در شرایطی که حاملگی صورت نگیرد سطح هورمونها (استروژن و پروژسترون) پایین آمده و سپس دیواره رحم ضخیم شده، فرو میریزد و به همراه خونی از بدن خارج میشود که این خون را با نام قاعدگی میشناسیم. این سیکل هر ماه تکرار میشود و به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد شده با تغییرات خلقوخو همراه است.
اشتباهات زنان در دوران قاعدگی و پریود
این دوران دردناک که تمام زنان هر ماه تجربه میکنند میتواند به دلیل عدم آگاهی مشکلات فراوانی را به همراه داشته باشد؛ از این رو ما تمام اشتباهات رایج در دوران قادگی را در ادامه آوردهایم تا با رعایت نکات گفته شده بتوانید دردهای خود را کاهش داده و این دوران را با سلامتی به پایان برسانید.
کنار گذاشتن ورزش: بر اساس تحقیقات انجام شده ورزش کردن میتواند از نظر روحی و جسمی برای بدن شما مفید باشد. فقط لازم است از انجام ورزشهای سنگین در این دوره پرهیز کنید.
مصرف داروهای بدون نسخه: به هیچ عنوان بدون تجویز پزشک از داروهای مختلف هورمونی و مسکن استفاده نکنید؛ زیرا در مدت زمان طولانی مسکنها اثر خود را از دست داده و باعث ایجاد عوارض مختلفی خواهد شد.
عدم تعویض به موقع نوار بهداشتی: برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای عفونی لازم است پد یا نوار بهداشتی خود را ۲ تا ۴ ساعت یکبار عوض کنید، برخی از افراد به دلیل خونریزی کم با فاصله زیادی پد خود را تعویض میکنند که این امر در بلند مدت باعث ایجاد مشکلات فراوانی میشود.
نشستن دستها: در این دوران به دلیل تعویض پد لازم است دستهای خود را به خوبی و در زمانهای مختلفی بشویید تا از عفونت و آلودگی واژن جلوگیری شود.
توجه نکردن به رنگ خون: رنگ خون در این دوران بسیار مهم بوده و اطلاعاتی کامل در مورد سلامتی رحم و بدن شما میدهد. به همین دلیل لازم است به رنگ خون خود توجه کنید؛ به عنوان مثال خونهای رنگ تیره نشان از خون مانده در رحم دارد و یا لختههای خونی زیاد با رگههای نارنجی و قرمز نشان از وجود عفونت است و بایستی به پزشک مراجعه کنید.
استفاده از محصولات معطر: برخی از بانوان به دلیل بوی بدی که در دوران قاعدگی وجود دارد، از مواد شیمیایی معطر و یا نوار بهداشتیهای معطر استفاده میکنند که با این کار واژن تحریک شده و باعث ایجاد درد بیشتری میشود.
عدم مصرف آهن: در این دوران بدن خون بسیار زیادی را از دست میدهد و برای جبران آن بایستی از غذاهای حاوی آهن مانند لوبیا، اسفناج، گوشت و سایر مکملهای آهن استفاده کنید.
مصرف بیش از حد قند: بدن شما در دوران پریود میل به خوردن قند بسیار زیادی دارد و برخی از افراد قندهای زیادی را وارد بدن خود میکنند که این امر بسیار ضرر خواهد داشت و تعادل سیستم ایمنی را به هم زده و از نظر روحی تعادل خود را از دست میدهید.
نداشتن استراحت کافی: داشتن مشغله کاری فراوان نباید مانع از استراحت شما در دوران پریود شود؛ شما در این دوران بیشتر از همیشه نیاز به استراحت و خواب کافی دارید.
عدم نوشیدن آب کافی: خوردن آب در تمامی روزها برای بدن بسیار مهم و ضروری بوده که این امر در دوران پریود نیز صادق است. به دلیل تغییراتی که در دوران قاعدگی در سطح هورمونهای استروژن و پروژسترون ایجاد میشود لازم است بدن آب بیشتری را دریافت کند که در صورت عدم مصرف آب، نفخ و یبوست ایجاد خواهد شد.
حمام نکردن: یکی از اشتباهات رایجی که در دوران قاعدگی مطرح میشود ممنوع بودن حمام و یا شنا کردن است که امروزه به راحتی میتوان با استفاده از وسیلههای بهداشتی مناسب مانند کاپ قاعدگی و تامپون وارد استخر و یا وان شد.
کثیف بودن خون پریود: خون پریود شامل بافت اندرومتر رحم، مخاط دهانه رحم و ترشحات واژن است و سمهای موجود در بدن را رفع نمیکند. این خون با خونی که در رگها وجود دارد متفاوت بوده و سلولهای خونی آن کمتر از سلولهای خونی معمولی است.
عدم خوردن غذاهای ترش: برخی از افراد معتقدند که با خوردن غذاهای ترش درد پریودشان بدتر میشود که این موضوع نیز یکی از اشتباهات رایج بوده و هیچ ارتباطی بین غذای ترش با درد قاعدگی وجود ندارد. فقط لازم است در هنگام دوره پریودی از نان جو، لوبیا، ماست و… استفاده کنید و رژیم غذایی سالم با قند کمتر داشته باشید.
استفاده از نوار بهداشتی در دوران قاعدگی
نوار بهداشتی یکی از وسیلههای رایج بهداشتی و قابل استفاده برای زنان در دوران پریود است که در اندازه و مدلهای مختلف تولید میشود. شما میتوانید این وسیله را متناسب با میزان خونریزی خود در اندازه و مدلهای مورد نیازتان تهیه کرده و هر ۲ تا ۴ ساعت تعویض کنید. توجه داشته باشید که استفاده از نوار بهداشتی نامناسب میتواند باعث ایجاد عفونت و بیماریهای مختلفی در ناحیه واژن شود؛ از این رو در هنگام انتخاب دقت فراوان داشته باشید.
با توجه به اهمیت نوار بهداشتی در دوران قاعدگی، پیشنهاد ما خرید نوار بهداشتی سافتکس به عنوان یکی از برندهای معتبر در بازار است، چراکه کیفیت برند سافتکس بسیار بالا بوده و بسیاری از خانمهایی که از نوار بهداشتی سافتکس استفاده کردهاند، رضایت قابل توجهی از خود نشان دادهاند.
معرفی بهترین برند محصولات بهداشتی در دوران قاعدگی
برای اینکه دوران قاعدگی را بدون استرس پس دادن خون به لباس خود سپری کرده و از عفونت و یا بیماریهای مختلف مربوط به واژن دور باشید، لازم است از برندهای معتبری مانند نوار بهداشتی سافتکس استفاده کنید. برند تخصصی سافتکس یکی از برندهای محبوب بوده که متناسب با نیاز بانوان طراحی شده است تا نیازها را بر اساس موقعیت و شرایط بدنی مختلف تامین کند.
برند سافتکس به صورت تخصصی در زمینه محصولات بهداشتی زنان فعالیت خود را آغاز کرده است و نوار بهداشتیهای مختلفی را در سایزهای متنوع طراحی میکند تا همه افراد بتوانند با پرداخت هزینه معقول از جنسهای باکیفیتی استفاده کنند.
منبع: اشتباهات بانوان هنگام پریود